Friday, September 16, 2011

Selamat Hari Malaysia 2011..!!!

As-Salam

yup!
arini 16 September 2011, 
jatuh pada ari yang mulia ari Jumaat..
dan arini adalah Hari Malaysia..

apa kaitan ari Malaysia dgn diri pn.isteri...
sebabnyer pn.isteri pepagi buta kena keja..!!
hukhuk...
kul 5 pagi dah ada kat opis tau..
haaa amacam semangat kan rakyat Malaysia sorang ni bkerja...
takpe2 as long as i'm hepy that syukur alhamdulillah..
ahaks!


ape-ape pun nak wish Hepy Bufday pada negara kite Malaysia..
ada laa beberapa perkara yg nak di share ttg Malaysia ni..
juz nak share pendapat je ye..
tak lebih dari tu...

1st sekali, mmg pn.isteri bersyukur ke hadrat Illahi dalam banyak2 negara dalam dunia..
kat Malaysia pn.isteri dilahirkan..
rasa nyer all Malaysian pun akan rasa syukur kan..
ye laa, alhamdulillah negara takde masalah rusuhan, pekauman, peperangan (nauzubillah)
dan semua laa perkara2 yg tak best dari melanda negara...
setuju kan!

pastu rasa bertuah lagi sebabnyer..
kat Malaysia rakyat pelbagai..
so byk laa kaler kulit yg kite leh tengok..
tak yah nak g obersea nak nengok org2 kaler kulit lain..
dlm Malaysia dah ada dah..kan..kan...

pastu ape lagi klu g laa memana pun..
makanan kat Malaysia mmg superb!
itu kata tekak n perut pn.isteri laa..
sbb nyer dah almost 8-10 buah negara pn.isteri g melancong.
.kalau bab2 makan negara2 ni mmg fail lah! 
nak2 lak dpt org yg sentiasa kebulur cari makan cam pn.isteri ni kan..
hehehehe

so tu laa yg bangga nyer menjadi rakyat Malaysia!


TETAPI..!!!!

ini tak bermaksud Malaysia ni takde yg kurang...
nak tau ape..
haa ni..
masalah2 keruntuhan akhlak & sosial di kalangan rakyat...
paling sakit jiwa dengan masalah macam penculikan, rompakan, pembunuhan dan semua laa yang sewaktu dengannyer..
sebenarnyer sebagai seorang rakyat, korang sure rasa tak aman kan dengan masalah2 yg cenggini..
ye laa kite kadang2 nak keluar umah pun rasa takut makk aiii..
nak2 lak kite ni ada keluarga..
so kalau laa kite sama2 dapat memikirkan kebaikan bersama kan ke best..
contohnye, sume org ambik tggungjwb cari kerja utk tampung kehidupan memasing so takde laa masalh rompak/culik nih..
ingat laa menganiaya org kalau tak dibalas di dunia..
nun kat akhirat sana cuba bagitau mana nak lari tu..
tak kisah laa kite ni bangsa ape..akhirat pasti tiba...
jadi sama2 laa kite beringat ye kawan2...
ingat!  
ALLAH 
sentiasa memerhati..

so taknak mengomel panjang..
last but not least..
all the best for Malaysia! 
pn.isteri pasti, berbangga nye lagi kite berada dalam bumbung negara Malaysia sebab rakyat nye sentiasa mendoakan kesejahteraan setiap umat manusia termasuk lah dengan negara nyer sekali..
so untung laa kite yg memegang MyKad ni sebab dapat jugak tempias nyer..
amin..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...