Tuesday, September 6, 2011

Mama Discharge, Mamak & Cendol..hehehe

As-Salam

Alhamdulillah...
abis je raya pertama yg agak sederhana utk kitorang sefamily maka masuk laa raya ke-2 lak...
yang ni best skit! 
sebabnyer mama call pagi2 dan bgtau yang doc dah bg dia keluar hospital..
fuhhh manyak syiok wooo!

so pagi tu pas dapat call dari mama, terus kitorg bersiap2 laaa..
dah breakfast smua, mama kata boleh ambik dia dalam tghari camtu..
so pas setel semua urusan kat umah, kitorang terus g spital pick-up mama & tiara yg temankan mama kat spital malam tu..

betapa excited laa mama nak discharged, kitorg baru smp kat lobby spital tengok2 dia dah tercegat dah dgn beg2 dia..
sendiri bwk beg & brg2 lain yang ada..
 dalam hati pn.isteri dok ckap "aiii sihat sangat dah mak aku nih..kuat nampak"..
hehehe..ke tak sabar nak beraya hehehe...

lepas je pick-up mama & tiara..
kitorg terus cari port nak lunch..
pn.isteri bgtau aritu tanak makan rendang ke ketupat ke atau ape je mknn berkaitan raya..
nak makan nasi! 
haa ni laa penangan mak buyung..
sesuka hati je laa nak ubah selera nak itu ini...

nasi kandar tu yg terrrrrrr-hampir laaa klu nak g makan di hari raya kedua tu..
sib baik bukak..klu tak mengidam ler teman..
hihik

Damian pliz remain seated...
ngeh ngeh..

mama after discharged..

ni laaa orang2 nyer yg dinamakan
"pengemar tegar teh tarik"..
dady & tiara klu tak dapat minum leh meroyan agaknyer..
hahaha

yang en.husben ntah sembang ape dengan anak bujang dia dorang ni haaa...
naik kerok2 muka tu..

time to go to next location!

so pas makan n ber'snap-snap' gambo..
kitorang nak menuju ke satu lagi tempat mmg wajib kena pegi bile tiap kali balik kampung! 
kalau tak g mmg pn.isteri & en.husben rasa hidup ni bagai tak lengkap tanpa nyer..
hahahahaha....mengong kan!

nak tau kemana kitorang pegi...????


taraaaa ....!!!!!

haaa ni laa tompek nyer...
bukan kuil kat belakang nun yg kitorang nak pegi..
tapi gerai cendol yg ada kat depan ni haaaa....
fuhhh mmg best cendol in town laaa...!!!

tengok muka dorang yang ceria beria sebab nak belasah cendol dihari yang sungguh terik masa nih...lalalala

yeay dah sampai..!!!
tu sebenarnyer dah tak sabar nak hirup je cendol tu dr mangkok..
takyah guna sudu,lambat! 
rakus,kan! hahaha

haaaa hambek kauuuu...!!!
sekali 3 mangkuk pn.isteri belasah...
takpe2 utk dua org hokayyyy...
(ayat kaverlain..as usual..ahaks!)

masa pn.isteri dok bz melahap cendol2 yang ada tu bermangkok2...
nak tau si kecik Damian tu buat hape...????

jeng..jeng..jeng..

ni haaa dok sibuk kejor burung2 yg ada kat sekitar tempat tu..

tengok tu...
laju sangat laa berlari tu dah macam nak jatuh...
ishish...anak sapaaa laa tu... 
hahaha

haaa...haaaa..padan muka
kena marah ngan makcun dia...huhuhu

pastu kitorang pun balik umah dah...
bersiap2 nak g beraya pulak..
mmg hepy sgt sbb mama pun dah getting better..even tak 100% lagi..
mudah2an mama cepat sembuh, insyaAllah...

last pose dr kitorang anak beranak..
peace..!







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...