Monday, September 5, 2011

Beraya kat Hospital...sobsob..

As-Salam

lepas beriye-iye posing jap kat umah opah di Kampung Kayan nun..
so seperti yang dah dirancang..
kitorang terus laa g ke Hospital Manjung nak beraya bersama
Mama & Opah 
yang kena admitted di hari raya pertama..
sungguh sayu...
tapi nak buat macam mana..Allah maha mengetahui...
so kitorang pun stay kat spital dr tengahri tu sampai laa ke petang raya..
hanya nak temankan mama & opah..
sib baik suasana kat spital tu riuh rendah so stil leh rasa kemeriahan raya cuma lokasi je berbeza sbb kat h.o.s.p.i.t.a.l

nie je laa gambar yg sempat di'snap' dengan mama..

mama tgh tido tu...nampak mama sangat letih...
masa ni mama tgh dimasukkan darah sebabnyer kandungan darah mama sangatttt kurang...
cian tgk dia... ;(

ni pulak opah yg dah admitted 2 hari sebelum menyambut hari lebaran..

misi-misi yang bz bekerja

misi-misi kat Hospital Manjung ni mmg ramah mesra semuanyer..
even kena keje di pagi raya tp dorang looked sooooo heppy...
patient pun leh cepat sembuh bile dapat servis dari dorang..
mekaseh ye tgkkan mama & opah kite...

misi tgh check kondisi mama

tengah kitorang orang dewasa ni sibuk tgk keadaan mama & opah...
nak tau si kecik sorang tu ada mana..? 
biasa laa dah nama pun budak kecik..
hambik! 
dia pun berpusing arr satu ward! 
nak2 lak baru dapat kaki orang kata...abih tak duduk diam laa si Damian nie..

tengok tu!

jap2 dok atas kerusi

jap-jap lagi...

dah ada bwh katil dok sibuk main & pusing2 kat ward tu...

dah penat main, isi minyak dulu siap kena tukar baju melayu dia sbb abis basah sbb peluh!
grrrrrr...

ni laa family members yg beraya sama2 kat spital...

smile!

ni laaa betul perumpamaan
 "air yg dicincang takkan putus"..
even org lain yg sakit tapi adik beradik & saudara mara pun terasa kesakitannyer..
dan sanggup korban kan raya demi keluarga...
i'm so proud being a part of them..
alhamdulillah...

moga dengan izin Illahi,
 mama & opah segera sembuh dan kembali hepy mcm dulu til forever...
luv u both!

2 comments:

Shu Shinju said...

hope mama &opah cepat sembuh...

AIRY's family said...

thnx shu..doakan utk kesihatan mereka ye..aminn.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...