Monday, September 5, 2011

Berposing & Bermaafan di Pagi Raya..

As-Salam

cite kitorang di hari raya yang pertama ni takde laa se'havoc' tahun2 sebelum ni...
ye laa mcm yg korang dah tau sebabnye mama pn.isteri yg terlantar di hospital pd malam raya tu membuatkan tahun ni raya ala kadar je...
even mmg dah plan nak beraya sakan...
sobsob...

so masa 1st day raya tu, mcm yg dah korang tau pg tu baru pn.isteri balik dr spital dgn adik-adik ku utk bersiap2...
ingatkan balik nak titun sekejap..
ye arr fuh almost 24 hours tak tido nih...mereng otak dibueknyer...
tp bile sampai je umah kat kampung tu...
kesian lak nengok en.husben & si kecik, Damian tu nampak tak terurus di pagi raya...
OMG...

so ape lagi, pn.isteri pun cancel laa hajat nak tido tadi terus siapkan Damian...
then pastu siapkan diri sendiri laaa...
walooopun mata ku punye eye-back dah mcm cipanzi hitam...cengkung gile...!
takpe kan ada teknik solekan katanyer..
hehehe...

so as usual, dah mmg menjadi penyakit dalam diri ni..
kalau tak berposing mmg tak sah ar kan..
ye arr bukan ape..gegambo ni penting utk kite simpan buat tunjuk kat cucu cicit nanti masa dah tua bangka...
betul tawww...
tu yg en.husben yg dulu mmg laa sgt tak suke nak bergambo tp skang ni dah sporting dah nak ber'snap'-snapan...
ihiks!

mula2 sekali kitorang mmg pulun ambik gambar berdua..
sbb nyer Damian yg dah penat berkeliaran kat umah onyang dia yg besar tu sudah TIDO!
huhu..
so ape lagi kitorg feelin2 dlu berposing mcm masa bujang..
chewahh!


 Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin
dari kami pn.isteri & en.husben

tu dia...
verangan ala-ala macam pengantin varu...
walhal dah nak masuk anak 3 dah..
kihkih

 tengok laa en.husben tu..org serius nak bermaaf-maafan dia g buat lawok pulok!
cehhh!

yes! kesalahan dah dimaafkan..hehehe

 ye sampul raya seharusnyer sedondon dgn kaler tema kitorg tahun ni..
hehehe

owwhhhh si kecik ni dah bangunnnn....

owhh mamai...mamai...

start posing...!!!
erkk aku yg lebih2 ni kannnn....hehehe..

Damian yg stil lagi konpius dgn keadaan sekeliling..
ye laa dah tgk sume pakai baju liplap-liplap..

tahun ni bertiga..
insyaAllah tahun depan berempat pulak..
ngeeee...!

 yeay! family photo! 
luv this picca!

ye arr klu nak dibandingkan gambar raya tahun lepas, Damian masa tu baru 5 bulan so mmg laa klu nak suh pandang camera pun payah...
tp dah besar2 camni pun bukan senang nak pujuk si kecik sorang ni bergambo..
kena 'achan' tak pun buat lawak smp nak gile baru laa dia nak pandang..
tu pun dia tak senyum haaa...
citt! hehehe

so tu laa story posing2 kitorg di pagi raya...even dalam hari rasa sedih sbb tak dapat nak ambik gambar dgn family semua..sbbnyer bile ada yg sakit, masing2 kena setelkan mana yg penting dulu..so mana yg sempat je laa kitorg snap2..

setel je posing2 kat umah ni, kitorg terus shoot g spital balik nak g melawat mama & opah kat sana..
in the same time bwk sekali ketupat rendang utk dorang..
kena gak temankan dorang kat spital supaya mama tak sunyi...
takpe bekorban kegembiraan sementara mama masih di sisi..
as long as we are 
HAPPY!
yeay!

2 comments:

Shu Shinju said...

pic aimee & family yg super best...

AIRY's family said...

hehehe takde laa..biasa2 je...kitorg ni bukan pro-photographer..klu tak sure lagi santek..ahaks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...