Friday, April 26, 2013

Lepaking & sharing ideas!

As-Salam

Olaaa uols..yeay arini TASHA & my bisnes partnes together with our mentor lepak together-gether..sambil makan petang dan apa lagi sembang tips, ideas & strategi dalam bisnes..

Ni laa untung nya bisnes ini..every single step will be guided..let's be part of us ladies & gentlemen..lalalala





Friday, April 19, 2013

"Jom Berniaga" bersama kami!

As-Salam

Hi uols..
yihaa..
baru2 ni our team as usual telah mengadakan satu sesi perkongsian hebat tenang peluang utk kita tampil sihat & merubah kehidupan..

Sangatttt ramai bakal usahawan2 baru yg turut serta dlm majlis ini..
ianya diadakan secara PERCUMA shj utk me mbuka peluang pd sahabat2 baru yg sedang mengintai peluang utk menambah side income..

Perkongsian hebat dah tentunya dikongsikan oleh seorang insan yg telah terbukti kehebatan beliau thdp bisnes ini..
malah insan ini lah yg banyak mendidik TASHA & husband sepanjang kami di dlm bisnes ini..
from zero hokayyyy til now alhamdulillah dah macam2 nikmat kami rasai dlm berbisnes..siapa lagi kalau bukan CDM Ramzi Abdul..

Dan seperti biasa setiap kali sesi mmg sentiasa full house! Majlis kami dibanjiri dgn bakal2 usahawan dr pelbagai latar belakang..
tetapi mempunyai SATU impian utk terus berjaya dlm kehidupan!

Dan pd malam ini, sekali lagi sesi JOM BERNIAGA ini akan diadakan secara PERCUMA! Dan
 kepada anda yg berminat utk ketahui dahulu bagaimana caranya,atau yg sedang mencari apakah perniagaan yg mudah & ringkas utk anda lakukan, book ur seat now!

every single step will be guided

Tempat terhad!

PM/call/whatsapp
0133929466|0133939466













Tuesday, April 16, 2013

Syukur alhamdulillah semuanya selesai..

As-Salam

Olaaa uols..
sorry TASHA lama sgt tak update any entry lately ni since the previous one..

Agak bz sgt2 since last 2 weeks..
mana dgn run biz yg mana mmg ramai sgt2 wanita & jejaka2 yg mengambil peluang utk bersama dgn team kami..
syukur alhamdulillah..

Dan satu lagi sebabnya mama TASHA baru sahaja menjalani Cataract Operation utk mata kanan nya baru-baru ini..
so mmg the whole week mmg TASHA kena bawak mama g Hospital Sungai Buloh..

Tp syukur alhamdulillah now dah about 1 weeks mama lepas operation..
dan keadaan beliau semakin baik..
seronok sungguh tgk mama bila dia dapat melihat dgn jelas & terang! 
Kalah kite orang2 muda ni..
hehehehe

Tp apa2 pun TASHA mmg nak ucapan million of thnx to the one yg bykkkkk sangat2 bg bantuan utk operation mata mama ni..
kalau mata kanan dulu buat kat PPUM,PJ and now mata kiri kat Hosp Sg Buloh..
dan insan yg TASHA maksud kan itu adalah
 CDM DR AISYAH!

Hahahaha pelik eh tgk title dia..
mmg hebat pun beliau ni..
Doktor pakar mata dan usahawan hebat premium beautiful dgn pangkat Crown Diamond Manager!

Tp mmg TASHA nak ucapkan jutaan terima kasih buat beliau yg banyak sgt membantu sepanjang proses nak membaikpulih penglihatan mama TASHA..
jasa kak aisyah & team hanya Allah sahaja yg dapat balas..
terima kasih kakak!


Tuesday, April 9, 2013

Yeay artikel dah keluar Majalah Futuristik!

As-Salam


yeay!
we'ols baru je dapat majalah futuristik yg terbaru dari pihak syarikat
and
alhamdulillah ada banyak snap2 or photos yg ada gambar TASHA sendiri
maklum lah mmg ramai usahawan hebat dalam bisnes ini
so bile kita terpilih utk menghiasi majalah ini
ia adalah satu advantage buat kita! 
dan salah satu story yg ada cerita and gambar TASHA adalah di coloum
BELLA AWARDS!
dan seterusnya adalah story TASHA ketika terpilih utk menjadi satu-satunya speaker syarikat
pd 20.January.2013 baru-baru ini
rindunya saat itu!

Monday, April 8, 2013

Bengkel Keusahawanan by BMW Team

As-Salam

Syukur alhamdulillah..
Baru2 ini we'ols telah mengadakan satu lagi sesi bengkel keusahawanan yg mananya dlm bengkel ini kita akan berbincang dgn lebih details ttg selok belok dlm berbisnes bersama dgn team BMW...

Mmg happening!

Dan tahniah buat semua usahawan yg hadir...
dan special thnx juga buat usahawan yg sanggup datang dr Utara semata-mata utk dptkan ilmu bersama2..

Dan inilah budaya yg diterapkan dlm kumpulan kami..
Utk merasa nikmat sebenar berbisnes..
kita tdk perlu ada pengalaman,tdk perlu pandai,dan tidak perlu rasa ragu-ragu krn
 inilah bisnes yg paling tepat 
buat kita yg baru nak cuba berjinak2 dgn dunia bisnes..

big thnx to 
CDM Ramzi 
yg sanggup luangkan masa bersama kami even baru balik dr Penang

sesi brain storming

congrats 
Gha, Kak Yana, Watie & Siti
usahawan hebat dr Utara

Congrats
Kak Zini & Khaty
dua beradik yg berimpian besar!

usahawan muda!
Gha & Akma
yeahhh!

Be with us
and
Every Single Step Will Be Guided!

And to all ladies & gentlemen
Let's be part of us
call/sms/whatsapp
ME NOW

TASHA
013-3939466

Saturday, April 6, 2013

FREE Trip to HONG KONG : Part 1

As-Salam

heyya uolsss..
haaa entry kali ni TASHA nak share dgn uols semua...
memandangkan bulan ni kan bulan akhir semperna pakej ke SHANGHAI so TASHA rasa berbesar hati sangat nak share dgn uols snaps we'ols melancong FREE ke negara2 Asia ni..

bukan pakej kecik2 tau..
tapi pakej 5 stars!
walaupun hanya pergi melancong ke negara Asia!
sebab tu bisnes ni best!

ok utk kali ini TASHA share dulu gegambar best masa we'ols melancong FREE ke
HONG KONG
masa ni tahun 2011
dan TASHA masa ni pun tgh preggy si Hazel dalam 2 bulan ++
tp enjoy tak hengat punya macam!
hehehehe

enjoy viewing!

 kat KLIA pun dah havoc dah..
hehe
 sampai2 je Hong Kong terus g makan!
 ni tugu Jackie Chan


dan keesokan harinya sangat2 best coz we'ols dibawa ke
DISNEYLAND HONG KONG..!!!
hoyeyyyy!!

breakfast at hotel
dah laa masuk disneyland free
pastu siap dapat angpau lagi
yeay!
macam biasa group photo dulu
weee!
keseronokan mengalahkan kanak-kanak
ihiks!

best kan! best kan!
sebab tu mcm TASHA bgtahu mmg UNTUNG kalau kita buat bisnes ni..
macam2 boleh dapat!
semua FREE plak tu..

and to all of u out there..
uols pun boleh rasai sama seperti telah kami rasai..
JOM!
let's be part of our team
BMW TEAM
every single step will be guided!

call/sms/whatsapp
NOW

TASHA
013-3939466


Friday, April 5, 2013

Why i choosed this business...??! and i really feel honoured!

As-Salam

hye uols..
pekaba..?
alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana sentiasa diberikan rezeki2 yg tak terjangka...
betul la bak kata org kita hanya perlu percaya + usaha + doa + tawakal dan yg lain2 
DIA akan siapkan utk kita..

dan utk entry kali ini TASHA nak share dgn uols yg mana mungkin uols nak tahu kenapa TASHA memilih utk membuat bisnes ini..
coz ramai yg tahu TASHA dulu mmg berkecimpung dalam dunia entertainment kan..
 so ada laaa yg kata
 "tak sayang ke tinggalkan dunia hiburan"..
"keje dj kan best, keje glamour"

pada tasha senang jer..
cuba uols tanye diri sendiri..
 kita ni keje sebab minat ke atau lebih kepada sbb $$$ utk menampung keperluan harian..??
" tepuk dada tanya diri "

lets say kalau ada dikalangan kita yg sambung belajar tu pula..
mostly TASHA tgk kalau yg betul2 minat utk sambung belajar hanya 10% jer..
yg lain tu semua reasonnye sbb bila dah ada qualification tinggi skit so boleh laa demand gaji, kan..
so it's still about $$$, right..
(^.^)

kalau uols tanya TASHA to be honest kerja sebagai penyampai radio (dj) mmg kerjaya yg sangat TASHA minati..
mmg 1001 kali fikir utk melepaskan kerjaya itu..
TETAPI
rancangan ALLAH itu sentiasa tepat!
kalau dulu TASHA pun bermula dgn PART TIME je tetapi bila dah mula merasakan keseronokan berbisnes, 
dari situ mula terdetik utk lebih serius!

ok dan yg paling penting utk uols tahu
kenapa TASHA pilih BISNES INI sebagai kerjaya TASHA kini..??
kerana banyak faktor!
dan here i wanna share it with all of u..

1) SYARIKAT

    Orait, meh TASHA nak share dgn uols..uols semua tahu TASHA kini sedang berbisnes dgn syarikat HAI-O..haaa jgn terkujat pulak! dan paling penting jgn sesekali kita terpengaruh dgn cerita2 manusia yg sebenarnya tak tahu apa pun isi dalam syarikat Hai-O ni..haa meh sini TASHA sendiri sebagai usahawan Hai-O dan terus setia dgn syarikat ini dah 5 tahun dah pun, TASHA sendiri akan share dgn uols  
"apa sebenarnya" kelebihan syarikat ini..

   Maybe ada dikalangan yg sedang baca blog TASHA ketika ini sedang atau pernah mempunyai pengalaman berbisnes dgn syarikat yg lain..tetapi ini TASHA nak bgtahu kenapa TASHA pilih syarikat Hai-O adalah kerana syarikat ini mmg dah terbukti kehebatannya..

    Hebatnya dari segi apa..? ok, kalau uols nak tahu syarikat Hai-O ni telah bertapak kat Malaysia sudah hampir 21 tahun (dalam Malaysia) dan yg paling penting lagi adalah syarikat Hai-O ini telah terbukti mendapat banyakkkk sangat pengiktirafan dr kerajaan & even berisan2 Perdana Menteri seperti 
Tun Mahathir, Tun Abdullah Ahmad Badawi & Dato Sri Najib Tun Razak dah pun bagi pengiktirafan pada syarikat Hai-O..bukan calang2 org yg bagi pengiktirafan tau..

  Kalau uols nak tahu lebih details ttg kehebatan syarikat Hai-O ni, klik je kat link ni http://natashaaimee39.blogspot.com/2013/02/syarikat-yang-paling-tepat-untuk-kita.html

Ulangtahun syarikat Hai-O yg ke-20 dirasmikan oleh Menteri KPDNKK

2) PRODUK & PASARAN

    Ok next! tentang produk-produk keluaran syarikat..bagitahu laa kat TASHA sape yg tak kenal dengan produk PREMIUM BEAUTIFUL, MAHARANI, BIO AURA, BIO-VELOCITY, GARAM BULUH, BBPLUS, LACTOLITE & etc kan..kan..kan..kalau ada yg tak kenal tu maybe dia baru dilahirkan atau belum lagi kenal dunia laa tu..hehehehe just kidding..


    Tapi to be honest inilah buktinya produk-produk ini popular...kalau tak, takkan laa semua orang kenal..dan apa yg pasti ada di antara produk-produk ini yg dah berusia belasan tahun tp jumlah pengeluaran setiap tahun masih banyak dan terus meningkat kuantitinya..

    Dan yg paling penting adalah PASARAN! macam TASHA kenapa TASHA lebih fokus pada produk Premium Beautiful sbb senang jer produk PB ni takde expired date! sbb bukan produk makanan/minuman..bile takde expired date so takyah laa terkejar2 nak habiskan stok (dah lah kuantiti yg perlu diambil sedikit sahaja) macam sesetengah org yg buat biz cthnya laa kan produk slimming yg makan/minum tu..yg order 2 bulan lepas pun tak abis lagi dah nak kena ambik yg baru pastu terikat dgn tarikh luput..takkan 3 bulan nak expired baru nak jual pulak kan..that's y laa kalau berbisnes dgn produk2 ini kita buat bisnes dgn cara SMART WORK!


   dan lagi tentang PASARAN PRODUK..kenapa pasaran PB luas..?? sebabnya kalau cerita je tentang slimming atau pembentukan badan TASHA sendiri boleh jual pd customer yg mmg dah guna produk2 berjenis minum/makan produk slimming yg lain..sebabnya nak tahu kenapa..? ye laa kalau dr badan berisi pastu tetiba kurus lak, sanggup ke kite tengok badan kite ni semua londeh-londeh...?? kalau TASHA mmg tak sanggup laa..nak2 bahagian breast, pinggul, perut & peha..so mereka2 ni stil gak beli PB utk reshaping balik bentuk badan diorang..and plus! semua tahu PB ini 70% adalah membantu dr sudut kesihatan! (boleh tgk entry2 testimoni di blog TASHA)

3) BUKTI

    seterusnya, TASHA tak pernah rasa sangsi dgn bisnes ini adalah kerana BUKTI! orang2 yg berada di depan mata TASHA sendiri mmg membuktikan mereka boleh berjaya dgn bisnes ini..bukan setakat extra income yg diorg dapat tetapi dgn deretan kereta mewah, melancong ke seluruh pelusuk negara, rumah mewah, simpanan hingga sampai ratusan ribu tau dan macam2 lagi...



    so pada TASHA buat ape yg kite nak fikir yg bukan2 ttg bisnes ini..kalau mcm TASHA laa, bila diorg cakap A, TASHA nak cakap B pun rasa tak sesuai sebabnya usahawan2 sebenar dlm bisnes ini mmg dah membuktikan kehebatan mereka dalam berbisnes..


    Tetapi! perlu diingatkan ye uols mereka ini hebat setelah bersama dalam bisnes ini..bile mendengar cerita mereka sebelum buat bisnes ada diantaranya kehidupan sangat daif...semua serba cukup-cukup dan yg pastinya selalu tak cukup..tapi impian mereka besar & jiwa mereka kuat! now kita dapat lihat sendiri kejayaan mereka..sebab tu laa kata bisnes ini semua golongan pun boleh buat..dari serendah2 pangkat hingga setinggi2 profession..we never know..

4) KUMPULAN

    seterusnya..pada yg biasa dgr tentang bisnes Hai-O ini mmg uols akan tahu bisnes ini mempunyai banyak kumpulan...dan TASHA sendiri rasa bertuah sebab telah didorongkan utk bersama kumpulan B32 bersama BMW Team..

    Team yg TASHA naungi ni simple2 je..tak macam team2 lain yg ada di antara nya suka tunjukkan kemewahan walaupun katanya dgn kemewahan yg diorg tunjukkan itu dpt buka minda org lain utk bersama dalam bisnes..pd TASHA tu semua cara utk "pancing" je tu..sbb mmg betul kan, bukan semua org suka habiskan $$$ dgn shopping je..tapi itu cara sesetengah kumpulan..pd kumpulan kami, kami sangat faham bahawa ada usahawan2 baru yg niat berbisnes utk bantu ekonomi keluarga, bagi jaminan utk anak-anak, nak bagi belanja pada parents dan mcm2 lagi laa..rezeki kita kan Allah yg bagi..so tak perlu risau..

   so itulah didikan yg diajar pada TASHA & team sejak dari dulu lagi..buat bisnes biar macam penyu bertelur banyak tp senyap sunyi jgn jadi mcm ayam bertelur sebiji riuh sekampung..bak kata bidalan laaa...hehehe..hubungan sesama kami dlm team juga sgt erat! bersaing secara positif! dan yg paling best skali team BMW ini dinaungi oleh spasang mentor hebat yg bukan setakat hebat dlm biz malah isu2 keagamaan..sebab tu dalam team kami banyak di ajar utk bersedekah, mengadakan majlis2 amal dll..

5) MENTOR
 and yes!nak buat apa pun dalam dunia ni mmg kena ada mentor..kalau anak murid kena ada gurunya..even jaguh dunia pun ada jurulatihnya yg tersendiri..betul kan..kan..

   dan TASHA rasa bersyukur sangat2 kerana dalam kumpulan B32 BMW Team ini, TASHA dijodohkan utk bersama dgn insan2 yg cukup hebat dari segi ILMU, MOTIVASI & KEPIMPINAN mereka..tak perlu laa TASHA nak gtahu apa yg mereka ada kerana mmg terbeliak laa mata kalau kite tgk apa yg telah mereka ada melalui bisnes ini..

 lot's of thnx to our beloved mentors
CDM Chan, CDM Azlan, CDM Ramzi
Madam Lam, CDM Kak Ana, CDM Kak Ina

    Tetapi pada TASHA adalah  sifat & sikap mereka2 ini lah yg sangat kami kagumi kerana banyak memberi dorongan dan bimbingan kepada kami dari takde apa2 dahulu hingga kami ke saat ini..sebab tu orang kata "usahawan berjaya bukan dilahirkan tetapi mereka dididik, diasuh & dibimbing utk menjadi usahawan yg berjaya"...so kalau kite tak pandai berbisnes itu bukan alasan sbb ramai insan yg nak back-up support kita..

6) DIRI SENDIRI

    and last but not least adalah DIRI SENDIRI...setiap drpd kita ni semua selalu cakap..
              "nak berubah" "nak berjaya" "tak larat dah keje camni" "gaji tiap2 bulan tak cukup"
dan macam-macam lagi laa..tapi adakah ayat2 ini kita betul2 rasa dalam HATI atau sekadar sebut kat mulut jer..??


   TASHA sendiri banyak belajar laa dalam bisnes ini (maklum laa background bukan dr dunia bisnes pun kan..)..kalau nak betul2 berjaya & merubah taraf kehidupan semuanya bermula dengan DIRI KITA SENDIRI..datang lah insan hebat macamana pun nak bantu kita tapi kalau kita tak bersungguh2 utk berubah tiada siapa yg dapat membantu...kita dibayar dgn apa yg kita usahakan!

   sebab tu kita semua tahu siap ada keratan ayat Al-Quran yg bermaksud :
              "Aku takkan ubah nasib seseorang melainkan mereka yg mengubahnya.."

    Kalau kita benar2 mahu rasakan nikmat kehidupan sebenar di sini & "di sana" kelak, insyaallah kita mmg boleh kecapi melalui bisnes ini..kerana kita ada barisan faktor yg cukup kuat utk bantu kita pergi lebih jauh dalam bisnes ini..jadi kenapa nak ragu2..dan ingat satu, selalunya pencuri segala impian2 manis kita ada "diri kita sendiri"...buanglah rasa tak yakin, ragu2 dgn kebolehan diri sendiri sbb terus terang TASHA ckp mmg rugi kalau kita tak beri peluang pada diri kita utk keluarkan potensi kita...dan kite x perlu rasa risau kalau kite x pandai sbb biz ini ada byk sgt2 mentor yg nk guide kita...just giv ourselves a try..

this is my tough reason why i choosed this business..
masing2 mempunyai alasan yg berbeza2 tp inilah faktor2 kenapa TASHA sendiri memilih bisnes ini..
rasa bersyukur sangat2 kerana utk jadi seorg usahawan tak pernah langsung terlintas dalam minda TASHA masa dulu tp tu laa kadang2 perkara yg kita tak sangka itu akan jadi milik kita..

and to all of u out there..
jika uols rasa nak mencuba bisnes ini
this is the right time!
jangan tangguh & lengah
coz cuba bayangkan kalau laa sebulan kita kerugian RM1000,
 kalau kita kata lepas 6 bulan baru nak start buat bisnes ini maksudnya kita dah rugi RM6000!
byk tu!

and
ofcoz
choose your right team!!
be with us in
B32 BMW Team 
and every single step you will be guided!

CALL/SMS/Whatsapp
me now
for more details!
TASHA
0133939466

~peace no war~






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...