Monday, October 3, 2011

Agak2nye kite yang mana satu erk...?

As-Salam

cuba korang tengok board ni..


hehehehehe...
board ni pn.isteri donlod from FB..
dan masa memula pn.isteri baca statement kat board tu...
rasa nak gelak guling2 pun ada..
tersengih pun ada..
hehehehe
bukan sebab ape pun..
sebabnyer dolu2 pn.isteri pun ada yg tergolong dgn salah satu ciri2 kat atas nun!
umpama macam
"sendiri makan cili, sendiri laa rasa pedas, so sendiri mau ingat laa"
ihiks!

tapi dalam banyak point2 yang ada kat atas tu..
paling dasat sekali adalah yg ini :-


betul gak statement kat atas nih..
Allah dah kurniakan sifat boleh bercakap..
tp kite dok diam seribu bahasa..
mmg rasa tak berguna..
org sekeliling pun tamau bkwn dgn kite..
sedara pun mau tanak mengaku sedara kalau camni..
yg maleh kerja tu..
baik jgn idup klu dah maleh..
tu namanyer nyusahkan mak bapak lagi ada...
tu pendapat pn.isteri laaa..


tetapi..
lagi teruks kalau kite ada dalam sifat2 yg kat point ini!


masyaAllah...
dah sah2 ko tu maleh nak kerja pastu nyibok plak nak ambik tau hal org lain..
sungguh mengaibkan!
mmg betul pun kalau ada org2 cenggini
eloknyer jgn idup!
ye arr..klu life sendiri pun tak betul..
dok sibuk nak mnyibuk dgn life org lain..
agak2nye life sndiri membosankan kot..
tu yg dok sibuk nak mnyibok hal org lain..
ish..ish..ish...
so kasihan...
byk jugek jumpa org2 kat luar nun yg ada kriteria no.7 nih..
what a life.. ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...