Wednesday, October 5, 2011

Kenali Wanita

As-Salam


wwwaaaa dah lama pn.isteri tak berblogin nih..
mana tak nyer dah terkena serangan penyakit abis sume keja takleh nak buat..
takpe nnti next entry pn.isteri share story pasal kesakitan ku iteww ye..

jom kite cikidot agak2nyer kite dok yang kat mana satu erkkk...???
so utk entry kali ni tetibe nak post pasal ciri2 fomfuan..

Reference :
a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas


WANITA BERUNSUR TANAH


1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.





WANITA BERUNSUR AIR


1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi
semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan
pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis












WANITA BERUNSUR API


1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas
menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu















WANITA BERUNSUR ANGIN


1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati ya



























dan for sure korang nak tau kan pn.isteri duk kat kriteria yang mana satu..ihiks! jeng..jeng..jeng...kalau korang nak tau pn.isteri ni anak sulung..so ofcoz le yg kriteria TANAH tu mewakili diri pn.isteri...


jom kite terai cikidot..yeke ada unsur2 pn.isteri dlm point2 wanita tanah nih..(ishh len macam je bunyik nyer eh..hihi)


kata nyer wanita berunsurkan tanah ni :-

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
- yup! pada yang kenal pn.isteri sume mmg tahu camne peribadi pn.isteri ni.. ;)


2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
- urmmm yg kat bukan seorg pemarah tu...takde laa tak penah marah langsung..klu dah ada org yg sengaja cari pasal mau naik gak marah nih...ngeh2..


3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
-betul..betul..betul..hehehe


4) Tidak suka membantah atau membangkang
-urmm yang ni bergantung pd situasi..klu pn.isteri yg tak berkenan, bangkang je..hehehe


5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.
-alamak! yg manis, lemah lembut nih mcm takde jer..coz pn.isteri ni hagak kasar orgnyer..bukan perangai ye..tp bile buat keje tak suke selow2..huhu


" LURVE yall "


apa2pun..
pn.isteri sgt hepy dgn ape yg Allah dah kurniakan pd pn.isteri arini..
bersyukur sgt2..
dan mmg sebagai manusia yg penuh kekurangan mmg kena sentiasa ada rasa bersyukur...
dan for me..
tak salah klu kite menginginkan sesuatu utk kebaikan diri dan keluarga,
 why not we juz go n fight for it! 
we deserved to hav it, guys! 
tp klu kite betul2 mahukan laa...

sebabnyer pd pn.isteri senang jer...
"ape yang kite nak, itulah yang kite akan dapat!"




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...