Saturday, October 15, 2011

Damian tak sihat...hukhuk...

As-salam


aduh..duh..duh..mmg mencabar laa kehidupan ni..kadang2 terfikir kite akan melalui cabaran hidup satu persatu..tp takpe laa kite juz take it as a +ve way..so evrythings gonna be fine, insyaAllah..

macam baru2 ni, Damian mmg tak sihat sgt! sgt! sgt! hokay! since wikend lastwik smp laa nak dekat 5 ari Damian asyik meragam dengan pelik nyer...haaaa bygkan laa bile dah ada perkataan pelik tu cmne..sbb nyer kalau korang nak tau Damian bukan laa budak yg suke meragam tanpa sebab...even kalau dia kembung perut pun dia merengek ala kadar je..sapu minyak yuyee terus ok dah..kalau jatuh apatah lagi bersi mcm nangis sbb terkejut pastu beberapa saat pastu dah hokay..

 masa ni kitorg bawak Damian g jejalan pas dia balik dr spital


so cite pasal Damian tak sihat yg baru2 ni mmg sgt merisaukan pn.isteri & en.husben..bygkan 4 ari dia taknak tido dan even tanak lagsung taknak berbaring..dia sanggup duduk ke, berdiri ke, tak pun kitorg kena dukung dia..itu pun dia melalak mcm nmpk 'sesuatu'..bile dah masuk subuh baru dia nak tido..aduh mmg laa tak tau cmne nak handle kdaan Damian masa tu..

lastcut, pn.isteri terus gtau kat en.husben ari yg ke-5 tu kena gak bwk dia g specialist hospital..sbb nak tau betul ke dia sakit..di sebabkan pn.isteri takleh nak cuti, so en.husben bwk laa Damian dengan Oma nyer sekali (nenek damian merangkap mama pn.isteri)

 Damian tgh belajar nak buat "gimme 5"

spjg dorg kat siptal tu pn.isteri mmg terrrrrsangat risau...!!! dah laa takleh nak bwk Damian g spital sekali, pastu en.husben kata Damian kena buat blood test nak tau ape penyakit dia..fuhhh nak dekat 3 jam laa juga dorg setel suma kat spital tu, then pn.isteri received call dr oma Damian mngatakan Damian takde sakit ape langsungggggg...! uiks! lagi pelik!

suke bile Damian buat camni..
sbb sepanjang dia tak sihat tu dia asyik murung je tanak senyum..


haaa..pelik kan..takde sakit pastu asyik nangis..pastu nangis lak tgh malam..siang ok je tak nangis...so ape lagi malam tu juga pn.isteri lak take over Damian bwk dia g berubat traditional..nak taknak kena laaa ikhtiar juga kan..takkan nak biarkan anak kite dlm kdaan camtu pulak kan..

 jom minum susu!

so by the time now Damian dah getting better...no more cries! thats my boy! alhamdulillah...dgn izin Allah Damian dah sihat dah..kdg2 terpikir bile tgk anak2 sendiri tak sihat...baru laa kite tahu kerisauan mak ayah kite masa mereka besarkan kite kan..hidup ni mmg adil.. ;)

syukur Ya Allah..amin..



1 comment:

Nora Shahaira said...

ok lah jugak ko amik langkah berjaga-jaga gi kelinik tu..tapi..percayalah dia tengah 'panas'..jadi dia akan baik dengan sendirinya bila nampak adik..

ko tak ajak ke dia berborak2 tau bercerita tentang baby dalam perut..aku dulu macam tu la..jadi setiap malam dia mesti usap perut aku sambil nak tido tu..paling tak tahan bila ayik tanya bila baby nak kuar je...skrg ni keje deme asyik gaduh aje weh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...