Thursday, October 6, 2011

Bile pn.isteri dah kena penyakit....

As-Salam

kali ni nak story ler tentang cite pn.isteri yang dilanda kesakitan beberapa hari baru2 ni...
smua nyer bermula ari Jumaat lepas (30/9/11) 
masa tu pn.isteri punyer suara sudah jadi ella rock laa kan..
so sakit tekak tu melarat laa smp ke ari isnin (3/10/11)...
masa ari isnin tu mmg dah roger2 bos kat opis gtau takleh nak g keje sebab suara dah serupe pondey...
huhuhuhu...
maklum laa keje pn.isteri kan memerlukan khidmat suara katanyer kannnn...
so b4 nak g klinik tu, tetiba perut rasa cam sengal2...
menyucuk2..!!
aik apsal lak nih kan...pelik gak...!
takkan sakit tekak leh sampai kena angin dlm perut kot...
pastu pn.isteri dok asyik g ke toilet jer...
grrrrr....
ini mmg dah lain mcm sgt dah nih..

so ape lagi as planned, pn.isteri pun g laa klinik..
adik pn.isteri tolong bwkkan..
sbb mmg takleh nak drive sendiri coz perut sakit sangat! 
jumpa je doc, terus doc tanyer ..
"awk makan kat mana smlm" 
alamak! nape lak ni kan..
pastu dia sambung...
"ada g toilet tak pagi ni"
terus pn.isteri gtau mmg ada pun b4 g klinik tu ada 4x g ke toilet...
pastu doc ckp lagi
"ok, awk kena food poisionin ni" 
"hah!!" 
alamak suspender sudah...
ye laa pn.isteri tak penah pun kena penyakit keracunan makanan ni sebelum ni...
ni sure sebab malam tu pn.isteri g diner kat mamak laa nih..
citt!

ni ler ubat2 yg perlu ditelan oleh ku...
sobsob

aduh bukan ape...
nak2 dlm keadaan yg mengembung (preggy) ni kan...
pn.isteri mmg seriau skit nak makan2 ubat nih..
sbb takut laa klu ada ape2 komplikasi lain lak kan..
tp dah tak tahan sgt sakit...
tu yg g jumpa doc tu..
tp doc dah gtau ubat2 yg dia bg ni mmg preggy mumy leh makan dan tak efek kat baby pun..
alhamdulillah...

so dapat laa mc utk dua hari...

doc kata pn.isteri kena byk rehat sbb air dalam badan dah byk kuar..
dah asyik g toilet jer...mana taknyer...
huhuhu

by today..
alhamdulillah..
pn.isteri dah semakin sihat!
oyeay!
dan baby pun kickin2 dlm perut ni penuh aktif!
meanin that anak mama sihat!!!
weeehooo!!!!

btw, for those yg doakan kesihatan pn.isteri..
nak2 lak member2 FB,
mekaseh bebanyak ye..
Allah sahaja dapat membalas doa kalian..
amin..

ingat ye..
jaga kesihatan tau...



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...