Sunday, August 28, 2011

Family dah balik kampung daaa

As-Salam

as told kat previous entry, mmg betul lah family pn.isteri dah pun pulang ke kampung halaman bagi menyambut raya yg mmg skettttt je lagi nak tiba nih...

dorang mmg tak sabar2 laaa kalau cite pasal balik kampung nih...
tak sempat2 nak konvoi, nak gak balik dulu...
maklum laaa kitorg ni kan keje makan gaji..so takleh le cuti awal nak balik kampung...
(sedey sbnarnye nih)..
tp sib baik gak laa dpt cuti masa raya...
klu tak meraunggggggg owhh!!!

so mlm hari Jumaat tu (26/08/11) setel je berbuka dan solat maghrib, smua barang pun dah siap2 dimasukkan dlm keta...
yg tukang masukkan beg2 (yg banyak mcm nak tinggal terus kat kampung terus tu)
serta kuih muih raya yg berbalang
adalah si Apit! (adik pn.isteri)

so, yg sempat di ambik gambar hanya laa wajah2 mereka2 yg akan pulang ke kampung pd malam tersebut yangggg....
erkkk tak tau laa nak kata cumel ke tak...
ye laa sbb balik mlm..
klu nak cantik2 pun..sampai kat kampung nnti bukan buat ape pun tapi...
TIDO!

so yang balik kampung malam tu pulak mmg ramaiiiiiiiiiiiiiiiii....!
total semua adalah...
*
*
*
*
*
TIGA orang sahaja, tunaiiiii...
hehehe


dan mereka2 yg terlibat dalam sesi pulang ke kampung ni adalah....

CO-PILOT

ni Mama pn.isteri..
beliau bertanggungjawab menjadi sebagai co-pilot pd mlm berkenaan...
orang nak ambik gambo dia punye laa sibuk nengok cucu dia sorang tu..
hehe

seterusnye....


PASSENGER


dan ini..
Opah pn.isteri...
yg membawa watak sebagai penumpang pd mlm tersebut..
sib baik opah ringan..
mana taknyer keta dah berat dgn brg2 yg disumbat smua kat dalam bonet tu...

dan


PILOT
merangkap
DREBA OF THE DAY



taraa...!

*
*
*
*


ini lah driver nyer!
adik bongsu pn.isteri...
Tiara
muka mmg sungguh tak meyakinkan!
tp takpe sib baik dah mmg ada lesen...so boleh drive tanpa segan silu ye...


tapi tak lengkap kalau si kecik sorang tu klu tak menyibok!
masa dok sibuk ambik gambar dorang...
datang laa si Damian nak gak bergambo...

pose dgn Oma kesayangan beliau..

dan dgn Makcun beliau...
klau dah dgn makcik dia sorang ni..alamatnyer camni laa gayanyer..
memalam buta pakai spek hitam...
huhu

tak puas hati tu siap nak tgk kat cermin lagi..
Damian...Damian...
hehehehe

so dah setel sume...dan bersalam-salaman...
sume yg terlibat pun masuk laa dlm kereta...
dgn wajah yg bersinar2 nak pulang ke kampung..



tengok laa tu...siap peace lagi haaa...!!

apepun, malam tu alhamdulillah dorang sampai dengan selamat nyer...
bile pn.isteri call dorang dah siap g paw lauk kat umah mak sedara pn.isteri..
nak ambik buat sahur katanyer...
hehehe





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...