Tuesday, August 23, 2011

Berbuka..Berjemaah..dan Berhamper Raya!

As-Salam

Alhamdulillah...
semalam kitorang dah pun selesai menjalani sesi berbuka puasa bersama dengan mereka2 yg sangat penting dalam hidup kami...
memang seronok! 

details ;
lokasi : Desa Melawati
tarikh : 22/08/2011
jemputan : Para Muliawan

yang best nye tak perlu order dengan caterer untuk juadah berbuka..
tp kitorg sama-sama serba sedikit share beli juadah untuk berbuka..masih lagi ada yg lebih...
dan yang paling penting smua dapat makan dengan kenyang...!!! 
weee.. heppy!

tgk stail berbuka pun sgt best dan mesra alam...

yup! 
dapat mengeratkan lagi hubungan sesama kami dan menguatkan lagi ukhuwah..

dan..
bukan takat tu je tau...
ape yang membuatkan majlis ini lebih bermakna lagi bila kami dapat solat jemaah bersama-sama..
maghrib dan isyak bersama 
dan diteruskan dengan solat sunat terawih dan witir...
alhamdulillah 
semoga ape yang dilakukan ini diberkati Allah s.w.t.
insyaAllah...

 solat jemaah

mudah2an dengan izin-Nya, doa kami dimakbulkan
insyaAllah..

selesai je bersolat jemaah, kami di berikan sedikit tazkirah ringkas oleh seseorang cukup kami kagumi personally...
yup mmg en.husben & pn.isteri sgt mengagumi mereka2 ini..
sampaikan hati ini dah pun menjadikan mereka ni sebahagian dr keluarga kitorang...

apa-apa pun, ilmu yang dikongsikan oleh seorang insan yg bernama 
ustaz Ramzi
 ini sangat bermakna pd tetamu yg dtg malam tersebut dan dah tentu2 laa utk en.husben & pn.isteri sendiri...

beliau yg dimaksudkan yg dok tgh pegang mic tu
tengok tu betapak kusyuk nyer en.husben..
hehe

dan....
yes! ada lagi 'dan' kannnn...
pd malam yg sama juga kitorang dikejutkan dengan pemberian hamper raya...
woooweeee!!!!
sangat suke sbb hamper nyer sungguh besar...
mmg tak sangka dgn menghadirkan diri malam tersebut, bukan setakat dapat berbuka bersama teman seperjuangan..
dapat pulak bersolat jemaah..
pastu dapat lagi hamper rayaaa!!!
waduh2!
kepuasan maksima lah!

haaa tu dia barisan hamper yg akan di agih2kan..

dan bukan sorang dua je yg dapat hamper malam tu tau..
tp mmg sgt ramai!
dan tup-tup en.husben & pn.isteri punya nama pun ada dalam list!
suke..suke..suke...

tengok laa tu muka tersengeh kambing gurun..hehehe

apa-apa pun pn.isteri & en.husben nak ucapkan jutaan terima kasih pada smua yg terlibat dalam majlis pd malam tersebut...
dan 
teristimewa sekali buat mereka2 yg banyak membantu tak kisah laaa dr segi apa pun...
apa yg pasti, apa yg kitorang ada hari ini bukan lah semata2 dr kitorg sahaja..
tapi sbb mereka2 ini yang banyak membantu...
kite hanya perlu sambut tangan mereka tanda terima bantuan mereka..
insyaAllah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...