Saturday, April 30, 2011

Our Newbie...!!!! oyeah!oyeah!

~ As Salam ~

dup dap dup dap...
chewahhh! 
nampak! gitu lah umpamanye denyutan jantung pn.isteri bile dapat lihat depan mata...apa lagi bile sentuh..
euwwwwww....
hehe..

Ok laa..ok laa..
tanak berteka teki dah..our newbie yg pn.isteri dok asyik sebut lately ni sebenarnye kereta baru kitorg...
tp disebabkan kereta yg kitorang baru beli ni bile dipikir2kan mmg takkan mampu laa nak pakai, kan...
tp tu laa berkat usaha dan izin Allah dapat gak pn.isteri & en.husben dapatkan di usia yg agak muda laa kalau nak ikutkan, kan...
ye laa en.husben bulan September ni baru masuk 31, while pn.isteri lak March aritu genap laa 28 tahun..
(ok pn.isteri sedar yg diri ini sudah tua..hehe)

ok..
sebelum pn.isteri cite dgn lebih panjang berjela..ni nak kena gtau awal2..
ape je yg pn.isteri share di blog ni bukan lah nak mnunjuk2 atau ape je yg tak baik ye...
tp hanya ingin berkongsi kegembiraan bersama pembaca blog ni...
boleh,kan!

ok laaa..sebenarnya to be honest, masa pn.isteri sekolah2 dulu mmg suke sangat berangan nak pakai kereta bemer (BMW)..
tak tau kenapa suke sgt! 
tp pn.isteri mmg sgt sedar laa kedudukan diri ni, mmg takkan laa mampu nak beli sendiri..sampai laa pn.isteri kenal n bercintun dgn en.husben rupa2nyer dia pun peminat brand bemer..
ok sehati sejiwa sgt la kitorg nampaknye...

korang mesti selalu dgr kan..
kalau nak hidup mewah, pakai kereta mewah, muda plak tu..paling senang kawin laa dengan org kaya...
haaa biasa dengar kan...
tp, pd pn.isteri kalau kawen dgn org kaya belum tentu dpt beri kebahagian dlm kehidupan bkerluarga..klu kaya dan baik ok lah, tp kalau sebaliknye pulak...hai buat ape nak kawen dgn org kaya tp asyik makan hati je,kannn...
dan disebabkan prinsip itu,pn.isteri memilih en.husben sbg raja dihati...
ewahhh! 
berbunga lak ayat kan...
hihi..

klu korang nak tahu, en.husben hanye la org2 biasa..yang makan gaji..keje hempas pulas 8 jam sehari..itu belum lagi kena buat OT sbb nak dapat duit lebih utk buat kawen...tp siapa sangka Allah maha kuasa & maha mengetahui kehendak hambaNya..
dengan  
SATU keputusan, SATU langkah 
telah membuatkan life kitorang btukar 360 darjah...
masyaAllah syukur sangat2..

orait, 
on year 2008, 
a month after kitorg kawen..kitorg dapat gak pakai our first bemer...harga takyah laa nak gtau kat sini..kalau dah tau brand, ofcoz tau dah bape range harganyer rite..
taraaaa..!!!

yes! this is our 1st bemer..
3.18ci msport...2 doors by the way..
berjiwa muda katanye..baru kawin kan masa beli kereta ni..

then in year 2010,
dengan rezeki yg Allah bagi dapat laa beli satu lagi mini MPV..bukan ape masa ambik kereta ni plak sebabnyer DAMIAN dah nak kluar dalam perut...so mmg semput laa pn.isteri klu nak naik kereta 2 pintu tu...ape lagi ayat laa en.husben..

yeay! 
masa ni dah pun dapat pakai mini MPV Chery Eastar 2.0..
so kereta yang ni mmg sgt laa bole bwk segala org nak2 lak family kitorg ni mmg besar..
so kite kasi sumbat semua yg boleh!

dan 
tanpa diduga dan tak pernah termimpi pun...
rupa2nye Allah bg lagi pluang lagi kat kitorg husben&wife utk rasa nikmat sebenar pakai bemer...
and our latest bemer....
Jeng..Jeng..Jeng..

chak! yes!
this is our dream car..bemer 5.25i msport
akhirnye dapat gak...
oyeah! oyeah!

Nak gtau laa kan, pn.isteri sgt2 laaa teruja gileeeeeeee....!!! 
OMG! rasa mcm mimpi..
luv it! luv it!
 million of thnx to en.husben yg sedaya upaya make my wish come true..
bertuah sungguh dpt husben cam en.husben...en.husben mmg master laa ttg taste bini dia sorang ni...
tp apa2 pun, alhamdulillah...

Actually, sepatutnya bemer siri 5 ni dah kuar awal APR dah..but then kitorg tander no di JPJ...so kena laa tunggu no running smp laa ke turn no kitorang...
tunggu punya tunggu
akhirnya dapat gak!

ye disebabkan si 39 ni laa yang membuat kan kami kena mnunggu dengan penuh kesabaran..
nape pilih 39..???
haaaa musti laaa ada sebab,kannnn...
bukan saje2 pilih & bayar ribuan ringgit for nothing...
ofcoz for sumthing,ihiks!

takpe nanti next n3, pn.isteri akan cite kan pasal no 39 ni eh..
tunggu je ...
now, its time for me to.....

melaram! weeeheeee!!!

~Luv~Luv~Luv~



4 comments:

zJB said...

huuuuuiiii...BMW....caya la aimee...congratz ea...huhu...

zaaf said...

congrats aimee...saya pun buat benda yg same..tapi masih lum mampu pakai BMW...baru pakai civic 1.8. Tapi insyaAllah semoga saya mampu gak pakai Fairlady dalam setahun dua nie...

pjahaidy! said...

:) sempoi..huhu

Anonymous said...

bestnya peha u...stim batang i tengok...boleh buat modal melancap tak? ....ahh ahhh ahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...