Sunday, April 3, 2011

Birthday pn,isteri

~As-Salam~

Hey guys! pekabo? (terus bunyi kampung kannnn..hahaha)..ok now nak share ngan korang di bulan Mac gak sebenarnyer bufday pn.isteri...huhu..semakin tua nampaknyer...tp alhamdulillah bile dikurniakan kesihatan yg baik, rezeki yg melimpah ruah, suami yg penyayang, family yg hepy eva after...amin...

Ok, nak habaq mai ni bufday pn.isteri adalah pada 25/3,which mean ari Jumaat n ofcoz takde maknanyer sultan bg cuti ye dihari jadi ku nih..hahaha..so as usual g laa keje...kul 4 dah semangat bangun (even dalam hati rasa nak cuti je kannnn)..dah bersiap terus g keje..so dah keje subuh2 dlm tghari cmtu dah bole balik dah..

Elok masuk je pagar rumah, tgk dlm rumah gelap n sunyi jer (even masa ni siang)..so takde laa ingat ape2 ingatkan masing2 tido ke,dlm toilet ke...but........

taraaaaa...!!!

"hepy bufday to u...hepy bufday to u...."

alamak itu jam pn.isteri dah nmpk laa cahaya2 seperti lilin di atas kek..hahaha..surprise party! terharu sgt..! maklum laa dah almost nak masuk dunia kertu nih ingatkan takde laa sape2 nak celebrate bufday kite kan...hehe..

apa2 pun thnx to family members yg organize..even kecil2an but ya mmg membawa makna..
luv u guys!

and ni lah family pn.isteri...mama & siblings
pn.isteri anak sulung..no 2 yg lelaki belakang tu (apit), then no 3 yellow shirt (meri) n last baju pink on the right (tiara)
baby boy yg bulat mukanyer kat depan nih anak jagaan mama pn.isteri ye sbb mama pn.isteri baby sitter..hehe

 ye inilah kek yg dikatakan tu..sungguh mnyelerakan!
Damian buat muka pelik

 ye Damian mmg agak tak paham ape yg berlaku sebenarnyer..takpe makan je kek tu nak ye...
btw, sory muka gile selebet! baru balik keje katanyer..

 smile! there u are..now maybe Damian dah almost nak paham ape yg berlaku..
hahaha
btw to my luvly en.husben thnx gak coz jadi sebahagian dr dorg nak terkejutkan pn.isteri nih..hehe

 and kek ni dah kena potong baru teringat nak ambik gambar..ngehngeh..hehe

ye itu laa antara yg sempat di ambik gambonyer masa celebrate kat umah..ape yg pn.isteri nak gtau ari ini merupakan ari yg penuh dgn kejutan..yg 1st sekali tu laa bile family buat surprise kat umah siap dgn kek pink lagik! now kite tgk wats next!


^
^
^

petang tu awal2 lagi en.husben dah gitau kite g dinner sama2 malam ni..yg lebih dasyat lagi bile en.husben mngeluarkan statement 
"juz both of us kay"..
gulp!
then Damian camne kan..
chewahh dah plan baik nyer pasal en.husben kata dia dah siap gitau mama yg dia nak g dating dgn pn.isteri so nak mintak tolong mama tgk kan Damian..waaa mantap ye strategi kannn..hehe

ok time to go for dinner...pn.isteri tanyer laa nak g makan katne..then en.husben ni dok sibuk laa kata ada laa..ada laaa...tp ape yg pastinyer dia drive cam nak g area Wangsa Maju..hurm nak g carrefour ke...??huhu

last cut en.husben pun trus je masuk parking kat satu restoran ni...Thai Restaurant! mantap, coz pn.isteri mmg dah lama teringin nak makan kat situ..hehe..another surprise at the night! luv it!

 sampai jer..terus nak ambik gambar dgn perkataan yg gadang ada kat restoran tu..tp hampeh..
punyer laa silauuuu...

 so dgn cara lain..ye ambik gambar menu..kan terang lagi bersuluh..hehe
ya! so malam tu kitorg dating dgn romantik nyer dinner kat Sri Ayutthaya, Wangsa Maju

 credit to waiter yg tolong ambik kan gambar kitorg berdua...
klu ada Damian leh dia tolong snap kan..
hahaha boleh ker??
 
 thnx sayang for the luvly dinner..luv it..n luv u more...ihiks! (gedix jap!)

 hurmm nak gak tu kan...dah macam ambik gambar passport dah rasanyer...
bezanyer cuma ada penyapu tergantung kat belakang tu as background props! huhu

 luv u, luv u, luv u

masa ni nak balik dah pose jap kat patung yg mmg sinonim ngan thailand ni..btw, seksi skit ye..n agak seksa gak gaya patung tu pose...kesian..

 ok nak balik dah..!

 alamak surprise lagiiiiii....!!!!! 
syg en.husben sangat..sangat...!!!

ok..thats all for my bufday...so otw balik umah tu..tiba2 en.husben ckp one of our fren nak jumpa dia...so en.husben ajak temankan..so alang2 dah kat luar teman kan laa en.husben..now location kat sebuah mamak yg 3 stars..huhu takleh blah kan..hehe..

masuk2 je tiba2...i saw this..!!!

 kek lagiiiiii...! omaigad!

 urmm hiasan atas patung tu agak konpius ye utk pn.isteri yg bergelar seorg ibu nih...huhu

actually, my luvly BFF yg sudi dtg jejauh to celebrate my bufday too...ya Allah tak tau nak ckp ape masa nampak dorg dlm mamak tu...bergenang gak air mata tp tak mngalir laa..hehe

 tu dia perasaan terujaaa yg tak terkawal hingga pose pun sgt...owhh yark!

klu dah ada lilin nyala jgn tak reti nak tiup lak..hehe

btw, thnx a lot to HUDA & IJA (najmin+qa'is too)..korang ni nape laa tak call kata nak dtg..klu tak leh laa aku pakai baju bling..bling hahaha...btw,aku mmg terharu masa nih..thnx guys!

 sumpah syg korang ketat-ketat!!!!!

So total masa aritu, pn.isteri dapat 3 surprise party or nak panggil ape ye...urmm lantak laa tak kisah janji now pn.isteri rasa mmg tersangat bersyukur bersama dgn org sekeliling pn.isteri yg sgt laaa bernilai di dunia & akhirat
sayang korang!

~ LOVE ~

1 comment:

Lyana said...

Hie..tasha..dh follw ur blog..follow qiqi nye blog yek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...