Tuesday, April 19, 2011

Damian demam..uhuk!

~ As Salam ~

Guys, sory tak update new story since pn.isteri dok stress coz tak dapat g Perth, Australia..
"grrrrrrr...."
tp takpe, nanti kat Hong Kong kasi pulun abis2an..yehaaa!

Actually, from the day en.husben g Perth tu, Damian kena demam panas..sgt panas hokay..!! 39'c..!! sgt bahaya,kan..takut kejang jer..nak2 lak panas Damian attack kat bhgn kepala jer..sampai naik merah muka sampai ke leher..even mata Damian pun jadi bengkak! Suspen gak laa sbb nyer Damian tak penah kena demam panas camtu sekali..smp 2x laa g hospital...1st g Ampang Puteri pastu takde ape2 kesan gak esoknyer g Hospital Pantai Ampang...

Masa kat hospital pantai tu, Damian siap kena buat blood test lagi..huhu ni yg suspen nih..cian tgk dia kena cucuk2 nih..
tapiiiii...............

percaya tak, masa doc tu ambik darah dia, dia senyap je tak nangis, siap buat muka selamber jer...uiks surprise sungguh anakku sorg nih! tp setelah difikir2 maybe sbb doc yg ambik darah dia tu cun kot..amoy muda pakai skirt paras peha..
fuyooo! kecik2 dah pandai ye Damian...
(btw,sory gambar mmg langsung laa tak sempat nak ambik ye..pepaham je laa when we were in stressed situation..)

Pastu Damian nyer panas kat badan makin surut..
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
(ni lagi dasyat eh...)

..tgh2 pn.isteri selak baju Damian, jap lagi nampak bintik2 halus..!!! 
OMG what is this...???!!!!!
so ape lagi pn.isteri pun g laa refer kat doc yg tak bape nak bertauliah tapi full of experience sape lagi klu bukan mama pn.isteri...bgtau mama yg Damian nyer badan ada tumbuh mcm ruam halus timbul2...jap lagi mama kata haaa sah lah dia kena demam campak...
"what..!!!"
alamak, now pn.isteri mmg gelabah!

Nak tanak petang tu gak kitorg g cari air kelapa & daun bambu...aduhai cite pasal daun bambu lak, cam biasa laa org yg berketurunan India mmg kenal laa pokok bambu nih...yg kitorg ni confiden konon cam kenal laa pokok tu jap lagi salah daaaaaa......aduhai...tu nasib baik laa bertanyer kan..
betul laa org kata "malu bertanya sesat jalan"..disebabkan kitorg bertanyer so takde laa sesat jalan..hehe...


So supaya tak silap lagi, kitorg pun tanyer kat sorg uncle India ni..dan yg terharunye dgn baik hati uncle tu siap tunjukkan jalan kat mana pokok bambu tu...sampai je kat pokok tu..
"mak aiii...!!!!" 
tinggi giler pokok nyer!..kalau lompat pun takkan smp laaa..camano nih...!
#@$#^%*^(*$&^

TING...!!!

Jap lagi pn.isteri sudah dpt itu idea laaa...pn.isteri rapatkan keta ke batang pokok bambu tu pastu ape lagi takkan nak suh mama lak panjat kan...kang kejang lak org tua tu..so pn.isteri laa terpaksa jadi tarzan jap panjat keta tu then tarik laa daun2 pokok bambu tu..
gayat giler seyyy...!!!!

Tp alhamdulillah dgn segala petua yg digunakan dan dgn izin Allah, now Damian dah semakin sembuh...and dah siap lasak balik seperti sediakala ye...syukur sgt2!


So, that is why pn.isteri mmg langsung laa tak sempat nak berbloggin'...jgn kata nak on9..pegang lappy pun tarak!..huhu..sory n3 ni takde gambo sbb kepala dok ingat nak Damian cepat sembuh jer..sory laa ye...
 ok next entry ni nak share dgn korang sgl photo en.husben kat Perth! arghhh jeles! sekian! ;)

1 comment:

Shu Shinju said...

alhamdulillah..damian dah sihat...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...