Thursday, May 31, 2012

Bagaimana semuanya bermula...???

As-Salam


ok, lemme share wif all of u ladies & gents..kenapa pn.isteri & en.husben decided utk buat bisnes..macam orang lain, kitorg husben & wife pun keje jugek..makan gaji jugek..so bile cite pasal makan gaji, cam biasa ar...gaji mmg dapat utk makan je arrr...tp kdg2 makan pun nak kena catu jugek, sbb byk habis bayar ke hutang...maybe uols pun mngalami pengalaman yg sama..pn.isteri tak segan ar nak share story kitorang dolu2 b4 buat bisnes..

so ni nak gtahu laaa awal2..kitorg husben & wife buat bisnes bukan sbb minat..tp sebab 'terdesak'...haa dgr perkataan terdesak pun dah thrill kan..tp tu laa hakikatnya! kalau kitorg stil tunggu dah tanak buat keputusan utk berubah, for sure til now tak kawin2 laaa kitorg berdua..even our AIRYs pun takkan ada..

tp tu laa org kata,
"perancangan kita baik TAPI ingat, perancangan ALLAH itu lagi baik" 

..dalam kdaan pn.isteri & en.husben dok ayik runsing dgn financial kitorg berdua..mana pk nak kawin lagi..dgn itu ini lagi..dan masa tu juga ALLAH telah tunjuk kan satu pluang melalui seorg teman..bukannya kawan karib pun, kwn biasa2 je..tp di sebabkan nmpk bukti pd mereka, kitorg  tak pk panjang, terus decide utk start buat bisnes..even mcm dibgtahu tadi kitorg bukan minat pun dgn bisnes2 nih..dan mmg langsung secubit experience pun tarakkk! tapi kitorg buat jugak!




dan sedikit demi sedikit perubahan kitorg lalui..mmg bermula dgn ZERO (0) takde ape2 pengalaman mahupun ilmu berniaga...tp dengan support drpd mereka2 yg berpengalaman & yg pasti tak pernah jemu utk built-up kitorg husben & wife, so smp harini dah 4 tahun kitorg masih setia dengan bisnes ini...mcm mimpi,kan! mmg sebelum ni hanya mimpi & angan berangan jer...but now, berani cakap semuanya dah jadi kenyataan!

sebab musabab kitorang tekad nak buat sesuatu untuk gain monthly income kitorg bukan saje2..terus-terang ckp dgn hanya gaji yg keje 8 jam sehari ni mmg tak cukup! bukan tak mensyukuri atau tamak...tapi pn.isteri rasa kite melalui pengalaman yg sama kan..25hb gaji, esoknya g setel smua hutang, pastu bli keperluan anak2..last cut tinggal laa seciput buat belanja barang dapur..betul tak?! klu tak betul takpe laa, tp ni nk gtahu pn.isteri & en.husben camtu laa dulu..last cut sape jadi mangsa, MAK kite juga...jap2 hulur $$$ jap2 tak bagi langsung...camne laa nak balas jasa mak kite klu dah cenggitu caranye,kan...

so, kitorg berdua ni satu je...selalu bayangkan kehidupan MAMA kitorg dan yg paling penting sekali sape lagi kalau bukan si AIRY berdua kitorang tu laa..Damian & Hazel..ehh buat anak mmg senang weii..tp nak membesarkan anak memang satu cabaran tau..klu takde $$$ laa kat tangan kompem ada masalah jiwa dibuatnye..dan di sebabkan tu smua, kitorg gagah kan juga utk terus SERIUS dgn bisnes ini..





rezeki kami
Airy Damian Miqqael
Airy Hazel Medinna



tp satu ye yg boleh pn.isteri share kan kat sini..bile kitorg get involved dgn bisnes ni..rupa2nya apa yg kitorg dapat memang diluar jangkaan kitorg! memang terkesima laa dengan apa yg telah kitorg capai hasil didikan senior2 kitorg...dan bile buat bisnes ni juga lah, hubungan kitorg husben & wife mmg sentiasa cam baru bercinte...ewahhh! betul wooo...!!! kalau korang nak tahu, pn.isteri & en.husben nih...bercinte je dah 5 tahun,campur lak kawin dah nak masuk 4 tahun bulan Ogos nih...haaa tak ke dah 9 tahun kitorg bersama...klu takde warna warni dalam hidup fuhhh tu yg muke selebet je tu..mana taknyer..dok buat n tgk benda yg sama jerrr tiap hari...naik bosan pun mau wooo...huhuhu

so camni laa, kite kena sentiasa saling mengingatkan yang 'rezeki tak datang bergolek' sbb rezeki tu bukan berbentuk bola atau roda sbb tu takleh golek! hihihihi..so maksudnya kat sini, setiap manusia ALLAH dah siap2kan dgn rezeki masing2..tinggal kite cuma nak usaha utk dapatkannya sahaja...

bukan ape, pn.isteri rasa laa kebanyakkan manusia ni kan..suke dapat $$$ dgn cara yg mudah..bile cerita bab bisnes sibuk laa cite ttg hukum syarak bagai...tp bile kata kena usaha & kena buat tindakan, laaa malas pulak...abis tu, yg senang2 nak dapat $$$ tanpa usaha tu berkat ker...????huhuhu tak paham..tak paham...tapi lantak laa kan..masing2 punya pendapat..ni ape yg pn.isteri nampak laa..bile cite nak duit, smua org nak..tp nak dapat senang2 je..so memang tak dapat ler..sbb rezeki ni direct ALLAH yg bagi, so sendiri mau ingat laa..sbb DIA maha melihat & mendengar ape niat sebenar kite..so cam biasa laa..tepuk dada kasi tanye diri kite sendiri..

so alhamdulillah dgn izin dr-Nya juga, pn.isteri & en.husben sedang membesarkan empayar kumpulan kami..insyaAllah pd smua team-mate kitorang yg sentiasa ada impian dan menggambarkan satu kehidupan yg penuh kepuasan pasti akan dpt rasainya juga..yang penting buat berterusan sebab dalam perkataan DUIT kan ada ayat ini :

D - Doa
U - Usaha
I - Istiqamah
T - Tawakal

dan jangan risau selagi kami di sini, kitorg akan berikan yg terbaik pada kalian...
YANG MAHU PASTINYA DIBANTU


pn.isteri & en.husben
and we're
Cash Deposit Machine
ihiks!



p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB by clicking this link http://www.facebook.com/natashaaimee

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...