Monday, May 14, 2012

Trip to Medan, Indonesia...

As-Salam

haaa sape kata buat bisnes takde masa dgn keluarga..klu korang nak tahu org yg buat bisnes laa dorg ada quality time wif their familia...

ye! dan cerita ttg family ni nak cite nih...setiap org lelain cara mereka menghargai ibu mereka..dan serupa laa jugek dgn kitorg husben & wife..maybe kadang2 sama, kadang2 lain...so for this year...pn.isteri & en.husben dah plan awal2 utk celebrate our mama dgn bwk dorg g jejalan out of Malaysia...takde laa jauh sangat kat Medan,Indonesia..tp kira jauh laaa tu kan..klu jalan kaki g Medan tu mau pitam 8 hari 9 malam...hahahaha...alaaa...jadi laa kan dari takde langsung..kihkihkih...

alhamdulillah, dgn rezeki yg Allah berikan berkat usaha kami yg tak pernah putus..now is the time yg kami dapat bwk family, nak2 lak mama we'ols g jejalan tgk negara dan budaya org luar..macam mama pn.isteri, dia mmg tak penah langsung g memana negara luar dr Malaysia...so mmg pn.isteri nekad akan bwk dia g jejalan luar negara, sebanyak negara yg boleh..insyaAllah mudah2an ALLAH permudahkan niat pn.isteri ni...

jadi,jom kite cuci mata sama2 tgk a few snaps masa kat sana ye...

LCCT

yeay! dah smp Medan..sejam je perjalanan naik flight..

kalau ada $$$ lebih skit tak perlu share naik public transpot dgn org lain..
satu bas kite punya aje!
best!

lunch jap b4 g shopin!

sesi menyoping telah bermula!

haaa amik kaw..
tak sempat masuk fitting room nak try jubah..
sarung je kat luar..
hehehe

haaa masa ni kat LAKE TOBA
memasuk je area tu mmg byk org jual mangga dgn buah salak

dgn family en.husben

wif HAZEL

DAMIAN ntah buat ape ntah tu..hehe

snaps!

 pastu kitorg g kat tempat ni ape ntah namanyer dah lupe pn.isteri
tapi tempatnye cantik giles & sejuks cam kat cameron

sila gerammm ye..
hahahaha

DAMIAN & HAZEL
gerammm lagik!
ngeee..

family snap again!

tu laa antara snaps yg kitorg sempat ambik masa kat sana selama 3 hari 2 malam..alhamdulillah even cam tak puas je..nak2 lagi yg part shopin tu kennnn...hehehehe..tp takpe..nextrip pasti ada lagi...dan ni laa yg pn.isteri  & en.husben idamkan..dapat bwk all our family members g jejalan out of Malaysia..

smua pun tahu, once cite g melancong ni pasti akan byk $$$ perlu disediakan..dan ia mmg benar..mmg byk pakai duit..tp satu je kite ingat kat sini..kegembiraan & kenangan takkan dapat di beli, even abis ribuan ringgit masa ni tp satu je..kenangan manis masa bercuti di Medan ni antara yg takkan we'ols takkan dapat lupakan..nak2 lak g dgn yg tersayang...

fuhhh korang tak teringin ke nk camni..???hehe sibok lak pn.isteri tanyer ken..bukan ape sbb dulu klu korang nak tahu, pn.isteri mmg jeles bile tgk org lain leh bwk family dorg g jejalan..tp alhamdulillah bile tekad dan berjanji nak gak bwk fmily 1 hari nnti..alhamdulillah tercapai juga...yg pasti poket kena ada 'isi tebal'..so takde laa berkira-kira bile g melancong...

kan dah gtahu..
"uwang ngak penting dong..yg penting ada uwang nya..."
hahahaha

pssst : pn.isteri yakin, maybe ada yg sedang mbaca blog pnl.isteri ni..terlintas dlm hati mngtakan dari bwk mak g melancong baik bawak g umrah/haji..kan..kan...hehe biasa laa manusia..hati kan lelain..ada yg hati wangi..ada lak tak bape nak wangi..walaupun seagama..hehehe..camni je laa..for me,adalah lebih baik kita tanyer diri kite sendiri bile kite yg nak bwk our parent g tanah suci Allah..coz pn.isteri & en.husben tahu apa perancangan kami..simple as that..


 p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...