Saturday, May 12, 2012

Diamond Night : Part II

As-Salam

Yup! mcm kat title tu..entry kali ni stil ttg Diamond Night yg diadakan pd 21.Apr.2012 baru-baru ni di MIECC,The Mines...cam yg korang tahu almost 7000 pax yg datang memenuhi majlis pd malam tersebut..orait! ape yg membuatkan pn.isteri rasakan Diamond Nite itu sgt bermakna adalah kerana, pn.isteri juga telah diraikan pd malam tersebut bersama usahawan2 yg lain...fuhhh! as usual pn.isteri mmg sentiasa teruja! coz selama 4 tahun berbisnes dgn Premium Beautiful (PB) ni apa sahaja yg syarikat sediakan pasti tidak mengecewakan! mmg berani jamin punye..! lalalala..

so, entry kali ni nak 'show-off' (hahahahaha berterus terang sangat kennn..ihiks) skit laa dgn uols moments diketika pn.isteri naik stage terima award...bukan ape, pn.isteri juz nak share camne seronoknya pn.isteri ketika diraikan pd malam tersebut sebagai
 Double Diamond Manager (DDM)..

kena Q-up hokay...
bayangkn betapa ramainya yg diraikan pd mlm itu..

macam biasa setiap kali naik stage rasa suspen tu tetap hado..

catwalk..catwalk...

me on stage!

menjeling..menjeling..ku bertentang..
ewahh!
dah macam SM Salim ngan Siti laks..hehehe

apa2 pun..disebalik apa yg pn.isteri kecapi selama ini, there's somebody yg sentiasa bersama pn.isteri dr setiap langkah ke setiap langkah di dalam bisnes PB ini..bersyukur sgt2 apabila Allah telah pertemukan diri ini dgn mereka2 ini, coz kalau nak tgkkan background pn.isteri ni 'sumpah' mmg tak reti laa nak berbisnes2 ni..tp klu tanye pn.isteri nk kalau bg duit nak tak? mmg confirm pn.isteri jawab "nak!!" 
sape tanak duit weiii..nak2 di zaman skang ni...takde duit boleh haru-biru hidup wooo..sebabtu laa bak kata punjangga "duit tak penting TAPI yg penting ada duit!"
hehehehe
ok sambung balik cerita...so, mereka2 inilah yg byk membantu dr pn.isteri kosong dan takde ape2 dlm bisnes ini..mereka beri tunjuk ajar dr A-Z dan kesemuanya lah sekali..betul laa bagai di kata kadang2 pluang itu datang dlm keadaan kite tak bersedia, sbb tu kena sentiasa alert..sbb kalau kite menolak rezeki itu, jgn salahkan nasib atau takdir tuhan tp sbnrnya salah kite sendiri sbb tanak langsung bg pluang pd diri utk mencuba..

dan inilah mereka2 yg sangat bermakna buat pn.isteri nak2 lg di dalam bisnes PB ini yg kini sudah hampir 4 tahun pn.isteri & en.husben masih setia dgn bisnes yg sama..
million thnx to :

CDM Chan & Madam Lam

kalau laa takde dua insan ini, pasti kami smua yg berada dlm bisnes ini akan menangis...sbb seribu satu rahsia utk berjaya dlm bisnes ini dan ape yg palingggg penting sekali rahsia utk kekal berjaya dlm bisnes PB ini ada pada mereka..walaupun berbangsa mahupun beragama lain, tp utk melihat kebaikan seseorg itu agama & keturunan bukanlah ukuran..yg pasti hati mereka cukup ikhlas utk bantu kita!

CDM Siti Rohana

siapa tak kenal dengan kak ana..kan..??? sesiapa yg tahu ttg PB pasti tahu tentang kehebatan wanita ini! dahulunya hanya seorg guru, tetapi sapa sangka hari ini antara multimillionaire di Malaysia ni..cite byk tak guna, satu je yg cukup membuatkan pn.isteri kagum dgn beliau adalah walaupun segala2 nya 'besar' telah beliau miliki..ye laa rumah besar, keta besar, income besar dan smuanya laa besar2 belaka..tp satu je kak ana ni 'cakap TAK besar'..sentiasa humble dan hulurkan tgn utk membantu...pd pn.isteri dah ada yg hulur tgn, mmg rugi laa kite kalau tak sambutnya,kennn...

CDM Ramzi & CDM Zalina

asalnya mereka berdua bukan ada apa2 ikatan pun dgn kami husben & wife..tp inilah pasangan yg tak pernah berkira masa,wang ringgit, tenaga mahupun apa sahaja utk we'ols benar2 berjaya dlm bisnes ini..ikhlas hati mereka mmg akan sentiasa dpt kita lihat betapa telusnya mereka ingin membantu..kalau tiada pasangan ini, tak mungkin pn.isteri & en.husben berada di mana kami berdiri skang ini..we luv u both!

CDM Azril Fikry

last but not least, ofcoz laa to my beloved husben! bersyukur sgt apabila Allah menulis nama beliau utk jadi pasangan hidup pn.isteri ni...en.husben bukan lah sesiapa klu nak diukur dgn latarbelakang keluarga mahupun  taraf pendidikan beliau..tp satu yg palinggg pn.isteri kagum dgn beliau adalah en.husben tak pernah meletakkan ego nya dalam ape jua hal..sentiasa ada sikap ingin mencuba & positive thinker! even dlm biz ni pun, en.husben wuz my BIG suppoter! dan kalau korang nak tahu, en.husben lagi power bile bercerita ttg kehebatan produk Premium Beautiful tawwww...."mekaseh sayang..."

so moral of the story nyer yg nak pn.isteri bgtahu, kalau ada laa di antara uols yg terdetik utk mengubah taraf hidup uols, now is the right time! kite mesti buat sesuatu ketika kite masih dlm kdaan selesa kerna kalau dah tersepit baru terfikir utk buat sesuatu, masa tu sebenarnya kite dah pun terlambat...sama juga dgn perumpamaan "mencegah adalah lebih baik dr merawat"

so hokay laa, for those yg nak tahu lebih detail sama ada ttg produk Premium Beautiful mahupun peluang berbisnes dgn PB do call/SMS me ya!

017-239 8366

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...