Wednesday, December 22, 2010

Sunway Lagoon!

Salam...

Orait we ols dlm keadaan 'good mood' nak berblog malam nih...lalalala..ok cite utk entry kali ni pasal xtvt kitorg sefamily g Sunway Lagoon lastwik...klu nak tau kitorg ni dah lama tahap cipanzi hitam tak g Sunway Lagoon ni...maklum laa klu dulu2 pikir Sunway Lagoon tu utk bebudak je g mandi..so kitorg g pun masa2 remaja ler..klu tak pun tempat utk bwk anak2 bermandi-manda..so leh laa jimat air kat umah..
(jimat ker?hihi)...

actually plan nak g reramai..lastcut, yg betul2 pegi ada laa beberapa kerat..yang lelain sume cakap tak serupa bikin..padahal ada org nak sponsor lagik..huhu..abaikan je laa..mereka adalah org2 yg tak pandai mengambil peluang..lalalala

Sepatutnye, pepagi lagi kitorg dah gerak g Sunway Lagoon tu..so boleh laa start mandi pepagi balik petang...lama skit..ye arr mahal owhhhhhhhhhhhhhhh...!sorang masuk RM60 untuk 3 parks..tp apakan daya..jarum panjang kat no 11 and jarum pendek kat no 12, baru lah kitorg gerak dr umah...sungguh lewat!

Sesampai je kat Sunway Lagoon dalam 45min perjalanan (sejak en.husben menjadi seorg bapa di kala ini en.husben mmg bwk seslow yg mungkin dgn mood kebapaan)..

MAK Aaaiiiiii...! BAPAK RAMaiiiiii...!!!!...

masyaALLAH, ramai giler manusia sekelian alam yg tak mandi pagi gak cam kitorg rupanyer...dlm hati memasing pegi dah lewat, smp2 tgk manusia sgt ramai beratur kat kaunter tiket, so kul bape nyer nak masuk?! nak tanak sbb dah smp, so mr.apit & isteri (syu) laaa yg volunteer beratur utk bli tiket...en.husben & pn.isteri nak g park kereta ye...sbb si kecik ni ada..(our luvly Airy Damian Miqqael).

Tunggu punye tunggu, nak dekat sejam gak arr baru laa dapat jam tangan! (tetiba jam tangan taw..masa zaman kitorg dolu2 pakai gelang tangan kertas yg lekat2 tu..punyer laa lama en.husben n pn isteri tak g Sunway Lagoon...So kitorg pun masuk laa..masa masuk tu ada sport check! pn.isteri sudah gundah gulana sbb dia bwk 'makanan'...huwawawawa..abes laa..smp jer turn kitorg, sesi bukaan beg pun berlaku..

ALAMAK kantoi! 

abis kekacang pn.isteri dirembat dorg..alahai takkan laa kacang sekecik tu pun takleh nak bwk masuk..lain laa klu bwk nasi berlaukkan rendang ayam, sayur brocoli goreng bersama cendawan atau ape je laa yg lebih thrill resipi nyer..tu ye ar takleh nak bwk masuk..tp nak wat cmne kena redha je arr...sib baik susu si Damian dorg tak rembat gak...klu tak kat situ gak pn.isteri bancuh suh dorg telan air susu tu..

Cite panjang pun tak best..layan je laa gegambor kitorg yg tak bape nak hapening nih..sbb memasing dah pening dapat masuk dah lewat, perut pun dah berkeroncong...huhuhu

camni laa keadaan masa kat Sunway Lagoon nih..ni baru kat bhgn sini..yg kat bhgn sinun lagi laa ramai..maleh nak ambik gambo sbb strees! tgk je laa muka si apit (t-shirt cokelat)  n syu (tudung hitam pink) tu yg sabar beratur tunggu giliran..

disebabkan Damian pun dah boring tunggu lama..elok laa dia memilih utk tidoq! hilang gangguan jiwa beliau...
(masa ni en.husben n pn isteri rasakan alangkah bagus nyer kalau ada stroller utk org2 tua cam kami)

ye! masuk2 je en.husben dah sibok nak beli pelampong! ajak shoping kat mall tak sesibok dia sewa pelampong..

ni laa kitorg yg beberapa kerat g sunway lagoon masa ni..dr kiri shemshul, ketot, syu n apit..
(abaikan mamat2 yg dressing hagak 18sx tu..ngeri sungguh!)

ye now time utk pn isteri lak pose...sejak dah ber-anak ni..kena laa gilir2 ambik gambar..Damian as usual, TIDO!  


2 comments:

Shu Shinju said...

shu lagi la...xpenah jejak sunway lagoon..tingginnye nak gi...

AIRY's family said...

shu mai laa dtg tgk Sunway Lagoon..Aimee pun dah lama tak g sebenarnyer..masa g ni na muntah berjalan..sbb byk sgt tempat baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...