Monday, December 27, 2010

RAWA Steamboat,best!

Salam..

Arini feelin2 rajin lak nak update blog berulang kali...meklum laa ada free time..DAMIAN pun tgh tido dgn lenanyer..lalala en.husben & pn.isteri sgt hepy!

Orait, ketika blog ni di-update..kitorg kat Pasir Gudang, Johor...thanx utk En.Azra & Pn.Salmah coz tumpangkan kitorg tido kat umah korang...owhh tak lupe gak kat Eqal...anak kecil cantuman si Azra & Salmah..(alah susah2 je ayat berbunga...senang ckp anak dorg laa)..hehe

Orait semalam (Sun,26/12/10) kitorg telah selamat smp ke Pasir Gudang ni..smp pun dah lewat petang..so sesampai je umah tuan umah..pn.isteri pun cepat2 mandikan DAMIAN yg dah mula merengek-rengek kerimasan..so once DAMIAN dah siap jer..yes! time utk bergosip! hahahaha

En.husben n Azra ape lagi dok layan bola..sbb smlm kan game MAL vs IND utk Piala Suzuki (sib baik Malaysia menang..leh laa di bangga kan...yg hado..huhu)..so lelaki2 ini sungguh kusyuk laa layan bola..dorang ye arr senang nak bersiap..


Di waktu yg sama, pn.isteri n Salmah pun ape lagi bergosip bagai smbil bersiap nak g dinner..ala yg di gosipkan pun versi keibuan punyer..uhhh! sungguh cepat masa berlalu,kan...so siap punyer siap..dalam kul 8.30 mlm, kitorg pun start arr enjin kereta..nak g ke lokasi utk dinner..

Dorang plan nak bwk kitorg makan kat steamboat yg mbuatkan takleh tido mlm..kitorg pun dok pk laa awat laa camtu teruk ye steamboat tu smp takleh tido dibueknyer bile makan..rasa takut pun ada nak makan..huhu..so dlm setengah jam perjalanan smp ler kitorg kat lokasi nyer..

here we come RAWA STEAMBOAT!

Masa en.husben n pn.isteri sampai, kitorg hagak tercengang arr nengok keadaan sekeliling..mana tak nyer giler ramai org...padahal esok kan keje (Mon,27/12/10)...tp for us,maybe ni cara idup org johor kot..abaikan..hehe

So bile dah dapat meja utk 8 orang..kitorg pun duduk arr..elok jer duduk one of our fren, Huda (namanyer) kata.. 
"haaa korang g laa ambik dlu ape yg korang nak" 

aii,dah kata tak penah dtg kan..kat mana nak ambik mknn tu pun tak tau laa..lastcut Huda sendiri sedar keadaan iteww...dia ckp lagi 
"ok takpe, biar aku ambikkn" 

haa itu laa jawapan yg kitorg mahukan..masa ni Salmah dah ilang dah..agaknyer tak sabar nak rembat daging..coz dlm keta tak abis2 kata nak daging..nak daging...pelik!

ok laa korg tgk laa sendiri camne kitorg mlm tu dinner kat Rawa Steamboat 

 ye..begini keadaan meja yg di set-up oleh tuan kedai..
dan dah ada pun mknn2 yg bakal di steamboat kan

 yang ini adalah Azra & anak nyer Eqal...
kire nyer buah hati pengarang jantung si Salmah ye kengkawan..
"Azra muka tension je nak jadi chef..hehe"

 En.husben cam biasa kena ambik tugas jaga DAMIAN...
sbb pn.isteri tgh bergelut mengambil ikan2, ayam2 fishball2, dll
(bab2 pergelutan bg je kat pn.isteri ye..uihh cam ganas je bunyik nyer)

 yang tgh menunding jari itu Huda..ye dia yg banyak ambik tugas mlm itu utk explain itu dan ini..
muka pn.isteri hagak nebes setelah melihat udang2 yg meloncat2 sblm di rendamkan kedalam sup tomyam yg enak..(urghh sanggup ke nak mkn udang ni..)

 ye..cam biasa posing itu wajib! so sempat laa bagi pose cool dr pn.isteri..
even dah meremang nengok udang loncat2 tadi..

 Azra masih lum selesai menjadi chef nampaknyer

 ye gambar dah berdoyon ambik..makan nyer tak lagi..
btw,yg bertudung tu laa Salmah ye kengkawan..

 ye teruskan memasak ye puan-puan..(mood checf wan plzz)

 tak abis2 lagi si Azra ni meng-chefkan diri...
nampak tu pn.isteri dah mula buat muka stress kebuluran..hihi

 pn.isteri "ape je yg korang buat nih..dari tadi aku tak pegang any sudip,sudu,pengepit pun..."

 mungkin kite kena mulakan dgn minum air kot...

 haaa pasangan suami isteri ini..sedang menegok kusi yg di duduk oleh anak mereka Eqal..
tp di manakah Eqal?

 ye begini lah keadaan meja setelah sume nyer selesai..maaf ye..masa tgh mkn takde gambar yg diambil sbb smua org melahap bagai nak gila!

Thumbs up! plus mata kasi beliak skit utk mengukuhkan lagi bhw mmg best mkn kat sini..ngeh,,ngeh.

Wow! mmg mantap Rawa Steamboat nih...kitorg makan smp tak keruan arr...dan tak lupe gak air 'lime' nyer sungguh menusuk hati..smp 18x nak refill jer...tak lupe gak aiskrim potong! yes sedap!
mekaseh bebyk laa ye kengkawan bwk kitorg kat sini..ni yg buat nak dtg sini lagi nih...

credit to : Huda, Salmah & Azra
(luv u guys!)



2 comments:

Nora Shahaira said...

ish..ish..kalo ko tak keruan..aku terkomen..(nak jugak...uwaaaa.....)

AIRY's family said...

hahahaha ko ni mmg kelakor ler sahabat uii...yg penting ko nyer kek2 tu mengiurkan haku k! sekian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...