Monday, December 27, 2010

Damian & AIR!

Salam..

Aloha...orait di entry kali ni kitorg nk share dgn korang cite pasal anak bujang kitorg sorg nih..sape lagi klu bukan..

Airy Damian Miqqael 
(ni nama penuh beliau ye..klu dlm hati korg kata panjang nyer..nnti susah dia nak isi borg masa sekolah..kami menjawab : "takpe, practise make perfect! lalala.." ye cara pertama utk berdikari dgn menulis nama sendiri ye kengkawan..)

Kitorg nak share cite dgn korang kesinambungan dr cite masa kat Sunway Lagoon (di entry sebelum ni)..ni kiranyer 1st time laa kitorg bawak anak g jejalan setelah umur DAMIAN 6 bulan..klu tak b4 this mmg takkan nak bwk DAMIAN g tempat org ramai sbb dikhuatiri terkena penyakit2 bahaya yg menular sesuka hati  dorang je skang ni..ni lah penyakit2 zaman skang..org sangat senang nak kena penyakit!

Ok berbalik pada cerita sebenar..hehe..(klu ter-emosi selalu terberubah topik..ngeh..ngeh)..so dihari kitorg bawak DAMIAN mandi manda kat Sunway Lagoon, dgn harapan anak kitorg akan jadi hero penyelamat air lah...boleh meredah lautan luas..boleh melanggar segala ombak...boleh menyelam sedalam-dalamnye hingga ke dasar laut..tapiiiiiiiiiiiiiiiiii............sangkaan kami meleset!

DAMIAN sungguh gayat dgn AIR..!! wut?! takleh diterima sungguh..mana tak nyer dari dia lahir smp laa skang pun dia tak penah menangis bile mandi kat umah..tp nape kat sunway lagoon dia tanak air..musykil2..even, dipujuk2 dan disaiko..tp DAMIAN stil nebes..bile kitorg roger pada org2 yg berpengalaman, dorg mngatakan "mmg laa dia takut air sbb kecik lagi..korang tunggu laa nanti bile DAMIAN dah tak takut air,siap laa korang bersilat masa tu"..owhh yeke??

korang layan laa gegambo ni yg membuktikan DAMIAN nebes dgn air..enjoy!

 yeay! pose dlu sblm meloncat ke dalam air 

 okay, DAMIAN...jom mandi..try duduk dlu kay...

 alamak mama dah basah ni..
DAMIAN lak duduk atas riba mama..camne nak mandi manda ni..

 ok kite try sekali lagi kay...1,2,3...ehh berdiri lagi..
DAMIAN kena duduk..

 ok..saat nak mengsaiko beliau utk duduk berendam dlm air..

urghhh gagal lagi..DAMIAN stil berdiri dgn gagahnyer..

ok babah nyer turn lak..dgn harapan akan berjaya
hahaha babah pun gagal mempengaruhi DAMIAN..lalalala

gitu arr citenyer..maybe di entry yg akan dtg kite leh sama2 nengok anak kecil ni bergelumang dgn air..en.husben & pn.isteri dah tak sabar menunggu saat itew..tapi, pengalaman bersama anak mmg adalah yg paling manis utk kitorg...mmg benar bagai dikata
" ANAK itu adalah ANUGERAH "
luv our kids!


5 comments:

Nora Shahaira said...

nama anak aku lagi pjg
Muhammad Izzat Yusuf bin Mohd Shah Idham
dan
Muhammad Irsyad Soleh bin Mohd Shah Idham..lantak korg la sekolah nanti..hahaha
- anak aku pun takut air..dah besar teruja jugak tpi nak bercapuk ngan org je kejenya..

AIRY's family said...

wow! mantap..
ok laa tu sesama laa kite memanjangkan nama anak2 kite..
yg penting kite bahagia..hehe
tu laa aku tgh nunggu anak aku lak yg giler nengok air..sbb mak pak nyer kaki air..lalala

AngahSayang2314 said...

upp anak tue anugerah kan??kan??kan??
apa pun kasi kiss sama tue bb cute hehehe..

jom aimee 4llow me!!!!! hehehehe

Shu Shinju said...

damian..damian...takut air erk... comel sgt damian..geram...

AIRY's family said...

angah~yessa! anak mmg anugerah..ken jaga sebaik2nyer..orait aimee g follow angah skang gak..lalalala

shu~tu laa tu muka ganas tp takut air si kecik nih..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...