Saturday, December 18, 2010

Camne kitorg leh kenal eh..??

Salam

Hi pekaba korang smua..?thnx laa coz sudi singgah sat kat blog kitorg ni..highly appreciate.. (",)

Orait,utk entri arini kitorg tertibe tersgt laa rajin nak share dgn korang smua cmne kitorg leh kenal...hehe..Ok arr..smua nyer bermula masa tu di tahun 2003...klu nak lebih detail lagi pada 25 Dis 2003,senang ckp masa tu mmg chrismast day laa...

Utk pengetahuan u ols..si pn.isteri (AIMEE) ni stil tgh study in diploma kat salah sebuah kolej swasta...so si pn.isteri ni ambik course IT masa tu (meklum laa masa tu mmg gile buta IT si pn.isteri nih..kihkih)...
so pada suatu hari..haa masa date yg diberitahu kat atas tadi tu laa..nak dijadikan cerita PC si pn.isteri "masuk ayer" pd hari tersebut..so si pn.isteri ni nama jer ambik IT tp nak godam2 pi betuikan PC tu,maap laa ye..klu godam jadi jahanam mmg si pn.isteri ni pandai..hahaha...

So pn.isteri mintak laa tolong dgn sorg clazmate pn.isteri nih..Ijat namanye..nak dijadikan cite si ijat nih takde traspot nak dtg umah pn.isteri utk tolong betulkan komputer tu...maka diajak laa si en.husben (AZRIL) ni bawakkan dia ke umah family pn.isteri nih..(cehh ala2 rombongan meminang laks)

Bile sampai je dorg (ijat & en.husben) kat umah pn.isteri, haa kat situ lahh bermula nyer pandang pertama..(hahaha feelin industan skit eh)..tp sebenarnyer pn.isteri tak pandang pun si en.husben nih..ye arr nengok dia ni cam poyo pun ade..masa tu dia sesorg dia duk sibuk main henfon..
(eleh tu sms2 dgn awek laa tu~dlm hati pn isteri ckp cmtu arr..haha)..
pdhalnyer ntah2 si en.husben ni pun tak heran kot kat pn.isteri..yg si ijat pun ape lagi menjalan kan tugas laa mperbetulkan komputer yg mereng tu..(maklum laa komputer secondhand..huhu)

Pastu,lepas beberapa jam (mak aii lama laa plak kan..) siap dah komputer tu si ijat betulkan..so time utk en.husben n ijat balik! pn.isteri pun ikut la nganto dorg ke kereta n ckp mekaseh berkali2..tp yg paling pn.isteri ingat, pn.isteri dgn selamba nyer ckp kat en.husben masa tu..

"mekaseh ye bwkkan ijat dtg umah kite, len kali klu dtg lg jemput laa bawak buah tangan! "

hahaha..terkojut en.husben masa tu..pastu masa dia start kancil dia masa tu..lagi sekali pn.isteri ckp kat en.husben..

"makk aii..keta kancil tapi bunyi macam harimau !" 

hahaha..terkojut lagi si en.husben...(selamba sungguh si pn.isteri nih)

Bile dorang dah balik..so abis laa pertemuan kitorg kat situ..so takde laa ape2 lg yg di fikirkan pastu...tgh pn isteri lelapak kat umah..setengah jam pas dorg balik..."ting,ting.!!" (bunyi hp nokia 3310..) masuk laa seketul SMS...nak tau ape ayat nyer..

"seronok jumpa awk dgn bunga tadi" 

(bunga tu sepupu pn.isteri ye kengkwn)..
aik pelik laa kan pn.isteri bile en.husben anta SMS camtu..last cut kitorg dok laa berbalas SMS sejak kejadian tu..haaa! dr situ ar kitorg mula kenal each other..dari SMS, call plak..pastu dating..tp dating masa ni versi reramai punya..siap g ajak kengkawan sekampung lagik...hahaha..senang ckp kitorg mmg tak romantik..hehe

kat bawah ni gegambo kitorg masa memula kawan dlu..tp masa ni dah declare ar..hehe..klu tgk jgn ejek lak taw..haha

 ye..puan2 & tuan2 sekalian ni muka kontrol ye dr kitorg sbb baru2 kawan laa katakan..
haha

 masa ni g kenduri bestfren en.husben..dah pandai "hug-hug" gitew..huhu

 ni biasala pose perasan kata orang..lalala

 kitorg mmg suke pakai baju sama kaler..even smp skang pun..
klu org tak suke tgk..ada kitorg kisah..hahaha janji kitorg suker..lalala

haaa tgk dah lama skit je kawan memasing muka cam hampeh..
berminyak bagai..macam org tak mandi pagi pun ada..huhu

Gitu laa citenyer perkenalan kitorg..next entry nanti kitorg akan share lagi cite2 kitorg yg dirasakan best utk dishare dgn korang..klu korang rasa tak best takpe..toksah laa diteruskan baca blog ni..sbb blog ni kami nak share pada org2 yg suke nak baca blog kitorg jer..yeay!

pssst : pada korang2 yg mmg kenal kitorg,mesti kat dlm hati (atau mmg dah terkeluar pun dr mulut) mengatakan kitorg kurus masa ni..atau mungkin korang akan kata yg skang kitorg dah..
GEMOK! 
takpe kitorg redha..lalalala

3 comments:

Nora Shahaira said...

oo..mcm tu korang bercinta..aku ngan en.hubby aku tragik skit..sampai eksiden pun ada..wahahah

AIRY's family said...

yeke..
ada cite kat blog tak..
klu ada leh share2..
ihiks!

Nora Shahaira said...

nanti argh..aku buat sempena anniversary tahun depan ek..ko baca tau!!!haha mcmla box office

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...