Thursday, December 30, 2010

Danga Bay, here we come!

Salam

Aloha sume folower setia kitorg..entry kali ni stil nak share cite masa kitorg kat Johor baru2 ni..masa blog ni di-update kitorg dah kat KL dah..yg tak best nyer en.husben & our lil Damian tak sihat..dorang demam & batuk2..cian tgk anak beranak nih..btw, dah jumpa doc & dah dapat ubat..hopfully dorg cepat sembuh...

So, ape lagi pn.isteri yg alhamdulillah sihat walafiat ni lah nampak nyer kena mengarang blog ni supaya tak bersarang macam sawang2 yg ada kat siling...korang belasah je laa layan blog kitorg ni eh...

Ok ar..mcm dibgtau ni nak cite pasal trip kitorg ke Danga Bay baru2 ni...as usual thnx to Salmah, Azra & Huda (owhh sebelum terlupa kat Eqal gaks)..sbb nyer even penat2 balik keje..sudi gak nak bwk kitorg g jejalan...pastu esok bgn pepagi nak kena g keje balik..baik tul korang..korang ler kawan2 dunia akhirat..amin...

Sesampai kat Danga Bay pun dah lewat sbenarnyer..nak shoping pun kedai sume dah pakat tutup! hagaknyer tanak bg kitorg melontar kot kat kedai dorg..ngeh..ngeh..bagus gak takde la kitorg over budget...lalala..

tp yg best nyer masa kitorg sampai..masih byk lagi restoran yg buka & yg paling best utk kitorg anak beranak apa lagi kat tempat amusement nyer ler..ada rolercoaster, game ular, game beskal, game kuda (len macam jek bunyi nye ek)..dan mcm2 lagi laa permainan yg ada kat situ..

So udah jer order mkn,kitorg anak-beranak pun g ler melaram ambik gambar kat situ..kengkawan yg lain katanyer tanak ikut sbb nak muntah dah nengok Danga Bay tu..hagak nyer selalu sgt kot dorg dtg situ dolu2..ahhh lantak dorg ler..janji kitorg yg jakun! hahaha..

Ok maleh nak cite panjang..nengok je laa gambo kitorg..enjoy viewing!

sesampai je..terus je snap kat ceruise nih..
kire cruise ni landmark ler klu nak dtg Danga Bay nih..(eh yeke..???)hehe

Ok cam biasa ambik gambo kat dpn entrance Danga Bay nih..
Damian wit Babah

 ye..untuk berlaku adil..now Damian dgn Mama laks!

 tu dia game kuda..! 
Damian is too small utk naik kuda tu..apakan daya..

 Marry go round..pose lagik!

 yeay! 
ada gambar bertiga gak..thnx arr kat mamat cina yg tolong ambik kan gambar kitorg..

 kusyuk nyer Damian nengok kuda tu pusing..pusing..

 Orait! Time to TATIH..!

 Kat sini babah n Damian..sbbnyer en.husben teringat masa dia naik game kapal ni kat Sunway Lagoon aritu yg sgt laa boleh mngeluarkan segala organ dalaman spt paru2,buah pinggang & sebagainyer..

kami suke...!
~Babah~Damian~Mama~

2 comments:

AngahSayang2314 said...

bestnyer angah pun tak pernah sampai sana..harapkan nama jer org malaysia hahaha...

P/S: thanks 4llow me

AIRY's family said...

hahaha..takpe angah..klu kat Malaysia ni anytime kite leh g sebenarnyer..tunggu ada masa n wang jer..
tp klu g oversea mmg takkan g laa klu ada duit pun sbb tanak mbazir..tp klu ada orang nak bg FREE ape salahnyer..kan..kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...