Monday, March 5, 2012

SUSU IBU : Rekod baru untuk diri sendiri! yeay!

As-Salam

fuhh sungguh membara2 hati ini..maklum laa baru pas turun dari tempat sejuk Awana, Genting Highlands sbb pn.isteri & en.husben ada seminar kat sana...btw, arini nak share dgn uols lagi cerita pasal 'susu ibu'...ye laa dah gtau kan yg pn.isteri ada seminar 2 hari 1 malam (3-4/3/12) kat Awana tu...meaning that kena arrr tinggalkan Damian & Hazel dgn oma nyer kat umah...Damian tu ok lagi...tp Hazel tu laa..maklum laa Hazel kan masih fully breastfeed..

So seperti yg diketahui oleh ibuk2 semuaaa (waah ayat skema sgt kan) hehehehe..haa ye arr bile anak tak mnyusu direct from mumy's breast ofcoz laa kejadian yg akan berlaku adalah 'bengkak susu'...tp ini yg best nak share dgn korang semua..b4 pn.isteri bertolak ke Awana, pn.isteri dah menyusukan Hazel direct around 12.30pm and setel je..terus kiss all my kiddos then terus drive ke Awana...

So dalam kul 4.30pm camtu masa tea-break...haaa so ape lagi pumpin time laa! so ni yg buat pn.isteri terkesima lagi sebabnya hanya dalam masa baru 10 minit pn.isteri pump, terus dpt penuh kan 3 bekas dadih! haaa terus pecah rekod sendiri kan..nak tgk tak?

tu diaa..siap label lagi tau..
lalalala

thnx again to my 'secret weapon' coz itu adalah 1 of the reason pn.isteri dpt produce susu ibu yg tersangatttt laa banyak...sbb terus terang pn.isteri gtau yg pn.isteri mmg takde makan ape2 supplement utk produce susu bg banyak...its juz my 'secret weapon'...lalalala

   peace!

klu ALLAH hadiahkan 'anak' sbg hadiah yg tak ternilai..while mysef hadiahkan 'susu ibu' pada my dear Hazel yg juga merupakan hadiah yg tiada tolok tandingan nye..im so heppy! to my luvly Hazel, arini Hazel genap 2 bulan..alhamdulillah semakin sihat & chubby!

tu diaaa si botak mama!
semakin semangat!
penangan susu ibu,oyeah!

ok lah c u guys on the next entry!

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

3 comments:

Shu Shinju said...

wah... bagus tol secret weapon aimee tu..;)

Najwa said...

Woww...chubbynya hazel...bestnya dia dpt mkn dadih mama dia...! Good job mama hazel!

AIRY's family said...

shu-sgtt bagus tau shu..terkesima jugek dgn hasilnyer!

najwa-mekaseh..mekaseh...btw ni dadih takde di pasaran tau..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...