Tuesday, March 6, 2012

Testimoni Diri Sendiri...

As-Salam

wokay...now u guys dah tahu dah me luv secret weapon kan...takde dah tertanye-tanye lagi..ape lagi nak berteka teki...ewahh bermadah pujangga puleks kan...hahahaha...orait, dlm entry ni, pn.isteri dgn berbear hati nak share dgn u guys ttg testimoni diri sendiri sejak memakai korset premium beautiful (PB)...ni testimoni pn.isteri sendiri tau..takde guna testimoni orang lain punye lagi...dan nak gtau awal2, sume testimoni yg bakal pn.isteri share ni bukan rekaan semata-mata hokayyy tp ia benar2 berlaku...

as i told u guys, pn.isteri dah pakai korset PB ni almost 4 years..!! so klu nak ikutkan angka 4 tu mmg lama laa kan sbb bukan 4 hari tapi makan tahun punye...so, senang ckp mmg PB ni dah sebati dalam diri pn.isteri nih..now, lets cikidot ape testimoni pn.isteri sejak memakai PB :-

1) MASALAH SENGGUGUT SETEL!

yup! inilah masalah utama yg menggerakkan hati pn.isteri utk memakai korset PB ni...mmg pn.isteri ni selalu kena period pain dulu, dan bile diperkenalkan masa mula2 dulu yg korset PB ni boleh mbantu baikkan masalah senggugut, at that time pn.isteri musykil gak coz ye ar bile pk logik camne laa korset boleh baikkan senggugut yg ada dlm bdn kite kan..so nak tanak, pn.isteri juz pakai je laa dah org yg mperkenalkan korset PB ni kata mmg ia dpt mbantu baikkan masalah senggugut....



tp i tell uols...mmg betul laa bagai dikata...sebulan selepas pakai PB, pn.isteri period as usual tp ni nak habaq mai masa tu my period mmg heavy flow smp bocor macam bleeding! haaaaaa masa tu mmg pn.isteri suspen tahap gaban! sbb tak penah kena period camtu sekali..cuma yg peliknye, mmg period banyak tp pn.isteri langsung takde rasa sakit perut senggugut tu...dan start from that moment, until now pn.isteri langsung dah tak kena masalah senggugut! haaa magik kan!

2) MIGRAIN & GASTRIK 

haaaa ni lagi satu yg magik! terus terang gtau laa kan..pn.isteri ni mmg ada habit yg kureng baik laa dulu...bukan habit ape pun...tapi pn.isteri mmg selalu kena migrain & gastrik nih...so pn.isteri mmg tak penah berlekang dengan ponstan! yg 500 mg lagi uolsss....yg dose rendah tak main tau..sbb tak bg kesan ape2 pun...haaa tu laa org kata bile dah berkait dgn ubat ni mmg laaa tak elok...sbb ubat2an kan akan mbuatkan some of our sistem dlm bdn tak dpt function dgn baik utk jgka masa panjang...



mujur laa juga ada PB ni, selamat dah pn.isteri dr dok melekat je dgn ponstan bile tiap kali di serang migrain & gastrik...tu pun pn.isteri mula tersedar bile dok terpikir "ehhh cam dah lama aku tak makan ponstan..pastu lama dah tak kena migrain & gastrik"...haaa sampai camtu sekali..pk punye pk...rupa2nye PB yg mbantu...

3) SELARASKAN SUHU BADAN

pd uols yg tak tahu, ni nak gtau yg pn.isteri ni bkerja dalam suasana yg sgttt sejuk...! maklum laa keje dlm studio kan..ekon mmg kuat sebab terlalu byk equipment dlm studio tu..takleh nak panas2...so suhu dlm studio mmg sejuk smpkan penah pn.isteri pakai baju sejuk yg versi org bwk pakai masa g oversea punye..haa sejuk kan! so ape yg pn.isteri sedar sejak pakai PB ni g keje, pn.isteri langsung tak rasa sejuk sgt dah...sejuk versi sepoi2 bahasa sahaja..sbbnye klu korang nak tahu PB ni membantu menyelaraskan suhu badan kite bile kite di tempat yg sejuk!

4) KECUTKAN RAHIM

ok klu 3 point yg di atas testimoni pn.isteri masa bujang, now kite cite masa dah kawin punya cite..maklum laa bile dah kawen ofcoz laa nak ada anak kan! so ini pengalaman pn.isteri apabila melahirkan anak2..pn.isteri mmg takde nak pakai bengkung2 traditional tu ye...hanya dgn PB je yg pn.isteri pakai sebaik start berpantang hingga lah sekarang nih...dan yg paling best, inilah yg di beritahu oleh tukang urut tu pada pn isteri masa mngurut "tasha, kamu ni ada pakai ape2 ke?" pn.isteri pun pelik laa so tanyer makcik tu balik kenapa...makcik tu terus jwb "sebabnye rahim kamu ni dah kecuttt sgt mcm dah sebulan beranak!"..what?! sbbnyer kalau korang nak tahu masa tu makcik tu baru berurut pn isteri ketika hari ke 10 berpantang! magik lagi kan! 

5) MEMPERBANYAKKAN SUSU IBU

yang ni ofcoz korang dah mmg tahu klu korang mmg pengnjung setia blog pn.isteri yg tak seberapa nih...ye tiada yg lain melainkan PB laa yg mbantu mperbyakkan lagi susu ibu pd pn.isteri..sebabnya susu kan drpd darah dlm tubuh bdn kite..so sbb itulah pn.isteri boleh produce smp 28oz susu ibu masa pump hanya dlm masa setengah jam! dan rekod terbaru pn.isteri sendiri, dlm masa 10 min shaja pn.isteri dpt penuhkan 3 bekas dadih!

28oz dalam masa setengah jam

rekod terbaru
dalam masa 10 minit penuh 3 bekas dadih

ni antara stok yg ada dlm fridge utk my dear Hazel

5) MELANCARKAN PROSES BERPANTANG

yg ini mmg perlu kite tahu...sume org sedar bile kite melahirkan anak mmg ribu riban urat putus...dan byk darah yg keluar dr badan...pengorbanan seorg ibu utk yg tersayang...tp kite kena sedar juga yg badan kite ni nak pakai lama...takkan nak biarkan camtu je...so PB ni laa yg mbantu pn.isteri..semasa proses berpantang mmg pn.isteri takde masalah..spjg masa dlm nifas, takde masalah sakit perut lagi..smua darah kotor keluar dgn lancar...dan ape yg penting luka jahitan yg kat 'bahagian dlm' tu yg penting dah cepat sembuh...yang biasa kite ni tahu yg bhgn luar dah kering, so ingatkan yg bhgn dlm pun dah baik..sbnrnyer 'tak' hokay..sbb tu pn.isteri selalu sarankan nak2 lak yg deliver secara ceaser tu..penting sgt bhgn dlm jahitan tu kena baik sepenuhnya..maklum laa badan nak pakai lama

6) MENGERATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI

haaaa ni yg ramai taknak ambik perhatian...selalunyer kite pempuan ni lepas beranak mmg laa takde dah nak jaga hubungan intim bersama suami..nak2 kite org2 melayu ni...ehhh takleh camtu tau...penting sgt2 hubungan intim bersama suami nih...sebab ini antara salah satu pengikat hubungan rumah tangga...tp bile dah beranak pinak ni korang sendiri tahu alignment smua lari kannn..haa yg tu yg nak kena jaga tu..bukan takat jaga rupa paras luaran je...yg dlm2 tu yg lagi penting...tu yg smp en.husben penah gtau "eh, even dah beranak cam baru kawin je kan"..hehehehe...(anggap pn.isteri share ni sebagai pengalaman utk dikongsikan bersama ye..not more than that)

 awwwww...!!

 phewwwww...!!!
jangan maraaa arrrr...hehehehe

5) MENYUBURKAN HORMON

ni lagi satu...mmg sgt subur hokay!!! klu tak, takde laa setahun sorang anak kami...2008 kahwin..2009 dapat arwah Airy Nur Aisyah...2010 dapat Airy Damian Miqqael and the latest one 2012 dapat lak Airy Hazel Medinna..haaa dgn bukti ini, cukup lah membuktikan powernye produk PB ini yg membantu suburkan hormon kewanitaan ku..selain kepoweran en.husben! hahahaha

6) KURANG RASA LETIH DAN LESU

dan utk pn.isteri sendiri yang memang kuat bkerja ni..tipu laa klu tak penat,kan...tp alhamdulillah dgn pemakaian korset PB ni memang dpt rasa kurang letih dan sengal2 tubuh badan..

7) BENTUK BADAN MENAWAN

and last but not least, ofcoz utk body shapin' lah...cite pasal kurus ni sebenarnye sgt laaa best..tp kat sini pn.isteri nak gtau awal2 eh..pandangan seseorg ttg kurus ni berbeza2..utk org lain pn.isteri tak tahu..tp utk pn.isteri sendiri pakai PB bukan nak jadi kurus keringggg eh..tp nak slim & hot...haaa kena tahu tu perbezaan antara dua tu...sbbnyer en.husben mmg tanak bini dia sorang ni kurus cam papan katanye...tp dia kata "syg jgn gemok sgt,atau kurus sgt..org nak yg sedap2 mata memandang.." haa cenggitu laa katanyer...so now alhamdulillah...masa tiap kali mengandung naik 20kg..masa dlm pantang turun 16kg yg pertama..and now skit lagi nak ke berat asal..best kan!

masa ni dlm pantang lagi k



so tu lah dia cerita pn.isteri bersama korset magik premium beautiful ni...smua yg pn.isteri alami ini adalah sebab FIR (far infrared rays) yg ada pada korset PB ini...pastu, pakai mesti nak konsisten..sebab cam yg pn.isteri tau laa klu setakat "angat2 chicken shit"..jgn berangan laa nak sihat ke, nak selim ke, ape ke...bukan susah pun...cuma perlu kite pakai berterusan je utk hasil yg sgt the vass! bukan utk sape2 pun..utk diri kite sendiri gak kan..bile kite sihat, suami, anak2 & family pun terkena tempias nyer...ye laa bile kite tak kena penyakit kite leh uruskan hal umah tangga & kerja dgn baik & hepy...and bile body cantik, org kompem puji melambung punye..haa tak suke ke...??? klu pn.isteri mmg suke sgt! hehehehe

so as usual, pd korang yg nak rasai sendiri pengalaman memakai korset PB or maybe nak share dan dgr sendiri pengalaman pn.isteri do lemme know..juz call me for an appoinment,simple as that..

call me!
017-239 8366

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

2 comments:

Najwa said...

Haa..camni la tashaa...sharing is caringg... Boleh I nak tau lebih lanjut lg?

AIRY's family said...

sure dear..u call me laa senang kan.. ;) or drop me ur number via sms ke then i call u back..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...