Sunday, April 15, 2012

Permulaan berbisnes dgn Premium Beautiful...

As-Salam

ok mcm yg dijanjikan, pn.isteri di entry kali ni nak share dgn uols ape yg pn.isteri dan en.husben dapat dalam masa 7 bulan pertama hanya dengan bisnes berprodukkan Premium Beautiful sahaja..tapi sebelum tu, kat sini nak kena laa gtau awal2 nie..sbbnye pn.isteri sangat yakin once uols dah bca smp abis entry kali ni nanti, byk laa persepsi2 yg bakal terkeluar dr hati si pembaca..kalau tak keluar dr hati kompem terkeluar terus ke mulut kannn...klu yg positif takpe, tp biasa laa lumrah alam..setiap yg positif itu pasti tak dapat lari dgn sebahagian yg memandang negatif..tp takpe arrr..niat pn.isteri satu je..nak kongsi dgn uols bagaimana hanya dgn bisnes PB ini sahaja, kitorg husben & wife dpt byk sgt perkara yg tak pernah kami jangka,kan...

dan utk pengetahuan uols, kitorg berdua ni memang TAK pandai sgt nak berbisnes2 ni..yg kitorg tahu permulaan dlu nak buat side income utk tambah pendapatan bulanan yg sentiasa tak cukup tu...masa tu kitorg pikir, klu dpt dlm 3-4 ratus sebulan pun dah syukur alhamdulillah..sape nak bg kan..kite ni klu tanye duit, smua pun nak tp usaha tanak pulak..haaa camne tu..mmg mustahil la Allah akan berikan rezeki pd kite, so tu sbb la kitorg decided buat juga bisnes PB ini walaupun permulaannya serba tak tahu...

baiklah, r u ready?! now pn.isteri nak 'share' dgn korang ni lah antara yg kitorg dapat utk 7 bulan pertama berbisnes dgn PB..

1) INCOME


ye cite panjang pun talak guna,ape yg korang tgk tu laa hakikatnye...klu dicampur-campur itu laa jumlah income yg kitorg dapat dalam masa 3 bulan sahaja berbisnes dgn PB..terkejut,kan! pdhal masa ni kitorg tak reti langsungggg berbisnes tu...klu korang tak terkejut takpe laa..tp kitorg terkejut beb! mana taknyer selama ni gaji RM2000 je sebulan klu 3 bulan baru RM6000..ini 3 bulan campur2 smua nak dekat RM20,000+-...tu yg asyik sengih je memanjang tu..tp nak gtau juga kat sini, ape yg kami dpt ni adalah di atas bantuan dan sokongan senior2 kitorg..dan kitorg follow jer! folow punye folow, rupanya dapat jugek! banyak lak tu..syiok betul masa nih..

2) KAHWIN

 sesi nebes-nebes..
ihiks!

yeay!
officially as husben & wife!

yeay! dapat gak kawen! klu korang nak tahu pn.isteri & en.husben ni 5 tahun dah berkawan..bile org tanye bile nak kawen kitorg akan bg alasan klise "jodoh tak smp lagi"...huhuhu..walhal, duit yg tak pernah cukup..jgn memain wooo...masa tu klu nk buat kenduri kawen bukan seribu dua ringgit tau..tp ribu-riban...nnti tetamu dtg tak cukup makan ape kes! jgn cari pasal wooo...hehehehe...tp alhamdulillah dgn hasil berbisnes dan guna sedikit simpanan kami,itu lah yg kitorg buat kawen...syukur pd Illahi sbb panjangkan jodoh kami berdua..

3) KERETA

syukur merasa gak pakai kereta siri tiga nie..
wee!

haaaa ni bukan nak menunjuk hokayyy..tp nk buktikan sahaja..ye laa kata nak tunjuk bukti kan...kang ckp je 'pong pang pong pang' tapi bukti tarak...talak guna juga kan...haa tp nk cite ttg kereta ni laa kan..kitorg ni mmg laaa admire gile dgn ini kereta 3 huruf ni...dulu kalau tak buat bisnes ni mati 3x pastu hidup balik 3x pun mmg takkan dapat pakai keta ni...tp alhamdulillah, dlm masa 5 bulan sahaja buat biz PB ni..kami merasa juga pakai keta ni...kita dah usaha pasti Allah kurniakan nikmat...tp kena laa usaha,kan...

4) MELANCONG 'FREE' KE PARIS

 yeay!
dapat naik Eiffel Tower
 syiok woooo!!!
jangan mara arrr...

masa ni kitorg kat cruise
and bile malam eiffel tower tukar kaler biru...
Paris weiii..Paris...!!! bukan parit taw...fuh..fuh...masa dpt je surat mengatakan kitorg pemenang trip perlancongan PERCUMA ke Paris, ya Allah rasa cam bulan jatuh ke riba laaaa haiiii....mana tak nye bukan calang2 org yg leh smp Paris tu, nak2 cam kitorg yg setakat makan gaji je ni..harap maaf ler nk dapat g negara2 eropah nih..kitorg nih cakap org putih pun tak pandai! hahahaha...tp skang dah dpt pergi dah..biar ar tak pandai ckp omputih pun, janji dapat g negara omputih,
ko ade..??? hahahahaha gurau je ye...so trip FREE ke Paris ni laa merupakan hadiah honeymoon kitorg yg paling bermakna..lagi bermakna sbb takyah guna duit sendiri...dpt duit lagi ada...lalalala

5) PANGKAT DOUBLE DIAMOND MANAGER &
    CARFUND ACHIEVER 

alhamdulillah
berkat usaha yang berterusan & dgn izin Allah

Alhamdulillah, dok dalam tak reti-tak reti nak berbisnes..tp simpan dlm sudut hati nak gak berubah taraf kehidupan & ambil pluang belajar dgn senior2 ttg bisnes ini akhirnya hanya dlm masa 7 bulan, en.husben qualified pangkat ke-4 dalam syarikat..masa ni tinggal lagi 1 level sahaja lagi utk capai pangkat yg terakhir dlm bisnes ini..syiok nyer tak terhingga..mana taknyer mcm en.husben sendiri masa berkhidmat dahulu dgn makan gaji, dah la keje dah 10 tahun tp asyik kontrakkkk je..sbb en.husben tak pandai nak bodek atau kipas2 ni, langsung tanak serapkan dia tetap...masa tu pn.isteri pun takut nak kawen dgn dia..ye laa kite sbg ppuan pun perlu kan jaminan..kawen bukan perkara main2..tp itu dulu ye..sekarang tidak lagi! weee! ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

so itu lah cerita nye, permulaan kitorg mula berjinak-jinak dlm bisnes Premium Beautiful..betul laa spt firman Allah "Aku tidak akan ubah nasib seseorang melainkan mereka mengubahnya sendiri"...sangat dlm maksud kata2 itu, dan pn.isteri mmg sgt percaya! Allah tdk kejam & Allah maha melihat apa yg kite usahakan..dan Dia akan turunkan nikmat selaras laa dgn ape yg kita usahakan itu..sape sangka, betul tak..? hanya dgn korset yg banyak memberi kesan baik pada pengguna ini dan dlm masa yg sama dpt mengubah kehidupan seseorg yg mahukan nya...

begitu la serba sedikit cerita we'ols..ape2 pun pd sesiapa yg sdg bca blog ini spt terasa sesuatu yg tak best dgn ape yg pn.isteri share kan, mohon maaf laa ye bebanyak..maklum laa kite takleh nak penuhi kehendak smua org...tp ape yg ingin pn.isteri smpaikan di sini adalah peluang utk kite berubah mmg ada, sama ada kite sedar dgn tidak je..jd ambil laa pluang tu, dan belajar sikit demi sedikit,insyaAllah kejayaan pasti dtg pd kite...kite buat bukan utk sesape pun tetapi utk mereka2 yg kite sayangi, betul tak?

ok laa next entry, pn.isteri nak share lgi testimoni pengguna produk Premium Beautiful..dan as usual pd sesiapa yg nak tahu dgn lebih jelas ttg produk PB ni ataupun nak juga tahu bagaimana boleh gain income dgn produk power ni, juz gimme a call/sms..c ya!

017-239 8366

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...