Saturday, April 14, 2012

Al-Kisah bersama Premium Beautiful.. (^.~)

As-Salam

Yup, as u all knew pn.isteri dgn product Premium Beautiful ni dah almost 4 years ++ dah...even PB ni mmg dah sebati dgn body ni..tak pakai masa nak tido & pregnant jer...ye lah as i said, PB ni klu pakai 8 hours a day pun dah mencukupi..klu pakai lebih dari tu lagi laa bagus..

so, pn.isteri tahu..since pn.isteri mula berkongsi cerita ceritu ttg PB ni kat blog mahupun di fesbuk..ramai gak yg dok terpikir2 sejauh mana sebenarnya keseriusan pn.isteri dgn produk PB ni...

baiklah! 

pn.isteri akan serba sedikit cerita kan bagaimana life pn.isteri boleh berubah 360 darjah hanya dengan set baju dalam kaler hitam ni jer...dan awal2 pn.isteri nak gtau, cerita yg bakal atau akan pn.isteri share dgn uols ni bukan lah nak buka pekung ke ape lagi nak menagih simpati...
(wah! tetiba emo jap kan..ye laa bile cerita ttg perkara ni..terimbas smula kehidupan lama...sobsob)

wokay! 
tanak bebel panjang..straight to the point jer..



 fuhhh pn.isteri sgt terpukul hokay dgn ayat di atas..

ok lah..
yup!

pn.isteri bukan setakat pengguna, tetapi pn.isteri juga berbisnes dengan produk yg sama iaitu korset Premium Beautiful...

nape?? 
ada masalah ke..?? 

hehehehehehe..ok lah, once pn.isteri bgtau ni for sure ada pembaca blog pn.isteri skang ni sedang memberi mcm2 tanggapan kannnnnn...atau pun maybe ada di kalangan uols siap berkata "OOOooooo"...kan,kan...tau dah tu..so tanggapan itu maybe ada yg positif & tak kurang juga ada yg negatif kan....elehhh tamau tipu2 taw...mesti ada punye...hehehehe...for me, tak kisah laa ape org nak kata, kannn..yg penting kite tahu ape yg kita nak & yg kite mahukan...bak kata pepatah..

"tak hidup dek puji & tak mati dek keji"
...lalalalala...

klu nak dikenang kisah pn.isteri bersama en.husben dgn bisnes PB ni mmg sangat banyakkk..!! terlalu banyak kenangan manis kami apabila berbisnes dgn PB ni sampai hurmmm sampai tak tahu camne nak start eh...ahaks!

ok lah..

ape yg mbuatkan kitorg terjebak dgn bisnes PB ni?

2 insan yg paling bermakna dlm hidup pn.isteri & en.husben dunia akhirat
luv both of u.. 
"MAMA.."

to be honest, both of us bukan lah lahir dr keluarga org berada..tp kitorg berdua ni pun takde laa miskin sgt..tp hidup dlm taraf hidup yg sederhana sahaja...alhamdulillah syukur pd Allah sebab cukup makan minum, tempat tinggal ada..bygkan kitorg berdua ni klu diingat semula nak kawin pun tak cukup duit tauuu...kitorang tak segan lah nak mengaku..buat ape klu dah mmg takde, tp nak belagak cam org berduit,kennn...(tak kuasa taw..) nak2 pulak mama kitorg berdua single parent..arwah papa pn.isteri meninggal in year 1996 while arwah papa en.husben lak in year 2006...then cam mama kitorg lak pun bukan nyer org kaya nak support our weddin walaupun seringgit...tp kitorg tak penah laa nak merungut ttg itu smua..sbb kami tahu dah Allah tentukan itu jalan yg kitorg kena lalui, then juz faced it laa kan..


orait, smua nya bermula apabila pn.isteri mula pakai PB ni then dah mula rasa keberkesanan produk PB ni..bygkan laa masa memula tu pn.isteri mana tak terkejut, pn.isteri yg slalunye akan kena period pain setiap kali dtg haid dan slalunya kena hari ke-2, dan alhamdulillah dgn izin Allah dgn penggunaan PB dgn 'konsisten' takde dah masalah sakit perut masa dtg haid...atau dgn kata lain 'senggugut'

dan hanya berbekalkan testimoni itu shj, start dr situ pn.isteri mula rasa mmg produk PB ni punya pasaran yg sangattttttt luas...!!! sebabnyer mostly yg pn.isteri tahu kebanyakkan org hanya ingat PB ni utk kurus je semata2 walhal ya Allah byknyer laa testimoni2 lain kesan drpd pemakaian produk PB ini secara konsisten..nak2 lak dr segi kesihatan..hanya dgn penggunaan PB ni je leh rsa perubahan..janji kena pakai konsisten!

dan dari situ lah pn.isteri mula kan langkah berbisnes dgn hanya satu produk PB ni je laaa...dan kat sini juga nak pn.isteri bgtahu yg en.husben was my big supporter! pn.isteri berani ckp yg en.husben bukan laa seorg lelaki yg bykkk sgt 'ego' nye cam ada sesetengah org kan..ye laa lelaki ni pd pn.isteri sometimes ckp byk sgt..tp mereka sendiri kurang membantu..mana tak nyer..klu kata laa sepasang suami isteri ni, si suami tak izinkan si isteri nak cari pluang tambah pendapatan, si suami ni tadi dok abiskan juga gaji isterinya..pdhal niat si isteri nak buat pun sbb nak bantu ekonomi keluarga juga..tak paham laa pn.isteri kadang2 dgn perihal manusia sekelian alam ni...(haaa jgn ada yg tersentap ye bile pn.isteri share this story coz ni kan blog pn.isteri..so ikut suke ler nak cite ape pun kannn...hehehehe..peace no war)

so berbalik pd cerita kite tadi..ye! ttg en.husben..klu korang nak tahu..en.husben ni klu cerita ttg PB, pn.isteri leh bgtau en.husben ni lagi power! ye laa dia kan testimoni utk produk PB ni sbb tu laa PB ni dikenali sbg produk "abg sayang"..(ni utk mereka2 yang dah kawen ye) lalalala..ihiks! tp nak bgtahu nyer..sbb kberkesanan produk terhadap pn.isteri dan pd diri en.husben sendiri..tu yg membuatkan en.husben mmg cukup yakin 200% dgn bisnes PB ni...cth mcm skang ni, waktu pn.isteri sdg update blog ni..en.husben ada di utara sedang membantu our business partners kat sana..iye! bisnes ape lagi klu bukan bisnes korset premium beautiful lerrr...en.husben tak kisah laa klu ada org panggil dia 'usahawan baju dalam'...klu dgn baju dalam ni dia boleh dapat ape yg tak pernah dia jangkakan..peduli ape org nk panggil ape..bukan jual benda haram pun kan..huhu..

so dari situ bermula laaa langkah kitorg husben & wife dgn dunia perniagaan..walhal klu uols nak tahu..kitorg ni sumpah tak minat betul dgn bisnes2 nih..mana tak nyer bukannyer tahu pun selok belok berbisnes nih..tp tu laa kan, akibat dari tekanan keadaan waktu tu..paksa gak diri utk buat! tak pandai takpe lah! janji ada rasa nak belajar..sbbnya kitorg yg ala2 dlm kumpulan 'lombab' nih pun boleh buat sbbnya dpt support dr ramaiiiiiii senior2 yg sama2 bkecimpung dlm bisnes PB ini juga..untung,kan! org ajar kite utk jadi kaya, taknak ke?! (klu tak kaya pun tp utk jd lebih senang dr kebiasaan pun dah syukur alhamdulillah..) tp kite kenalah mula bertindak dulu, baru lah boleh berubah...ni klu duduk jer kat takuk yg lama..jgn mimpi ler...

kalau korang perasan, pn.isteri suke post kat wall FB pn.isteri ayat nih..

"kite boleh tipu org lain..tp kite takkan dpt tipu diri sendiri"

..jgn laa ckp klu gaji tinggal rm800 tp kite bole bahagia bersama yg tersayang..nak2 lak kena byr sewa rumah, kereta, bil api air, bli susu anak pampes, ataupun perbelanjaan persekolahan anak2, petrol, tol, dan blablabla....haaa cukup ke tu??? tepuk dada tanyer jer diri sendiri, & tak perlu tanyer org lain..sbb kan persoalan itu juga lah yg dulunyer selalu menghantui kitorg husben & wife & disebabkan itu laa kitorg buat bisnes ini, simple as that!

ok laaa utk starting ni cukup laa smp sini dlu ye uolss smua..next entry nnti pn.isteri share dgn uols smua apa yg dah pn.isteri & en.husben dapat masa memulaaaa get involved into this biz...haaa suspender nak tahu kan...pn.isteri pasti for sure uols nak tahu punyerrr...kite rakyat malaysia ni kan 'prihatin'..or dgn kata lain boleh gak ckp 'busybody'..hahahahaha..juz forget it! juz kiddin!

c u guys on the next entry yaw..~

btw,as usual for those yg nak mngetahui lebih details ttg PB, do gimme a call/SMS ya..

017-239 8366


p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...