Sunday, February 19, 2012

SUSU IBU : Buat stok banyak-banyak, yeay!

As-Salam

fuhh sejak berkongsi bentuk body dgn kwn2 samada kat FB ataupun blog ni, byk respon...ramai rupanyer yg nak cantik & yg paling penting nak sihat..cantik je tapi berpenyakit mmg tak cool hokayyyy..huhuhu...so kena seiring sihat & cantik ye wahai ladies out there..lalalala

orait ni nak share dgn uols..lg tentang susu ibu...masa entry ttg susu ibu tu dibuat pun bykkkkkk giles respon dr kengkawan...alhamdulillah..rezeki Hazel dapat mnikmati susu ibu..tp bukan sebab keturunan ye pn.isteri ni bersusu banyak..ofcoz ada juga usaha atau ikhtiar lain yg pn.isteri buat utk bykkan susu...and ofcoz lah thanks a lot to my 'secret weapon'...sebabkan secret weapon ini lah bukan takat badan leh slim dlm masa yg cukup singkat, even bole juga produce susu yg banyak! syukur...

so baru2 ni bila dah asyik dok pam buat stok je...ye arr so far tgh cuti ni Hazel mmg BF direct frm me...tp kena buat stok bebanyak utk elakkan kekurangan susu masa dah start keje nanti..haaa sambung smula..so tadi g simpan kat fridge hasil pam pd hari ini...tgk2 dah tak muat dah kat peti ais tu..maklum laa peti ais takde laa beso mana pun..tp muat laa juga nak masuk org dlm tu kan..hehehehe

taraaaa...!!!
banyak kan!
hehehe mama suke!
and ofcoz Hazel lagi sukeee..!

btw, pic ni bru kat this part ye yg kt dlm peti ais tu..ada lg kat bhgn dlm..tp klu ambik pic yg kt dlm tu kang sgl ikan,ayam daging dah segala laaa akn sibuk nk interframe..hikhik...

so ape yg penting nyer kite nak kena rajin je...klu susu byk pun tp malas nak pump..pun cepat kering gak susu badan tu nanti..so klu kite ada cra utk bykkan susu, in the same time rajin pump...pastu leh trus dpt BF baby 100% til baby dah 2 tahun,itu adalah yg terbaik!

nak seribu daya,taknak seribu dalih ye uols
ihiks!

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

6 comments:

sue zainun said...

alhamdulillah..banyak rezki hazel..:)

MiSs ChUbBy ChEeK said...

alhamdulillah kak aimee..rezeki Hazel tu... :)

AIRY's family said...

mekaseh sume..tu laa alhamdulillah..klu kite niat nk susu kan anak kite insyaAllah susu akan jadi byk..pastu leh topup juga dgn ikhtiar lain juga kan.. :)

Shu Shinju said...

xpe ke simpan lama2 camni erk..just tanya sebab x mahir..hehe..

sila jawab aimee..:)

AIRY's family said...

ok klu shu nak tahu betapa spesel nye susu ibu ni,bile kite sejuk bekukan camni mmg leh tahan smp 6 bln tau..sbb ibu skang tak mcm ibu dolu2 mmg kbnyakkan nye suri rumah..so cam kite ibu2 yg bkerjaya ni mmg disarankan pump dan buat stok bebanyak supaya anak kite tak putus susu ibu...haaa tu dia penerangan panjang lebo..hahaha

Shu Shinju said...

ok..dah faham..tq aimee..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...