Tuesday, February 14, 2012

SUSU IBU : Banyak,kan..kan..!! yeay!

As-Salam

haaa ni nak share story yg sgttt best utk pn.isteri...tak tau laa pada korang best ke tak..tp i'm sure to all mommies out there sure rsa best juga kan...tgk perkataan 'susu ibu' tu pun dah memberi 1001 satu makna tawwww...yg dah beranak sure tahu camne nikmatnye...trust me!

ok, ape yg membuatkan pn.isteri nak share cerita ttg susu ibu ni sbbnye ada satu malam tu pn.isteri mmg melakukan xtvt wajib cam biasa laa mengepam susu...nak buat stok so nnti bile dah keje senang Hazel mmg dah ada stok susu byakkk..takde laa rushing tiap kali kluar nak kena pump dulu bagai...

so selalunyer pn.isteri pump mmg akan dpt smp 10oz laa sekali pump..alhamdulillah mngikut pengalaman sendiri dan kawan2 tu jumlah yg agak byk laa...sbb sekali pump leh dpt smp 10oz...

TETAPI

haaa sekali satu malam tu, pn.isteri mmg pump cam biasa laa..sekali pump punya pump jap g dpt sampai 28oz..Ya ALLAH banyak nyer!! diri sendiri pun terkejut!! masa post kat FB ape lagi kengkawan yg lain pun terkejut gak laaa...ntah, pn.isteri terkejut korang kena laa lagi terkejut agaknyer kot! hehehehehe

haaa meh nak tunjuk gambar skit...kang cite je korang sure tak caya..tau dah tu..hehehe

haaa bykkan...

tu bekas org jual dadih nyer size..28oz tu pn.isteri leh simpan kasi hampir penuh smp 4 bekas size dadih tu..alhamdulillah sbb diberikan susu yg banyak ni...syukur sgt2...mmg rezeki anak2...dan Hazel skang pun tgh menambah isi..aritu masa lahir 3.45kg and after 3 weeks she becomes 4.65kg and timbangan terlatest akan diketahui dlm masa terdekat ni nnti ye kengkwn...hehehe

tp klu korang nak tgk gambar terbaru si kecik ku sorang nih..nak tgk nih...

taraaa...!!!
i'm a big..big..girl..

haaa semangat kan si anak dara sorang nih..alhamdulillah..yang penting jgn cpt giv-up to breastfeed ur baby...hasilnyer pasti lumayan..betul laa kan..lumayan laa dapat tgk anak mbesar dgn sihat..best kan!


 

2 comments:

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah...congratulations..banyak susu baby... comel sangat pipi anak dara u nehh

AIRY's family said...

thnx u.. :) ,,g klu pipi yg tembam akan menjadi bhgn2 cumel pd aweks..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...