Wednesday, February 8, 2012

KURUS kah..???? ihiks!

As-Salam


olaaa korang sume...ye selamat bkerja laa ye..meklum laa lately ni byk tul cuti nyer..and ni baru pas cuti Maulidur Rasul dan Thaipusam..tu yg syiok tu ye..tau2 cuti panjang leh balik kampung..rsa air tgn mak masak..mmg terbaek!

btw, tgk title kat entry ni dah tau laa kan nak cite ape..biasa laa uols, ppuan ni takleh lari dgn 'kecantikan'..tu yg smp ada yg sanggup invest duit juta-jutaaaaa nak cantik! (sorry,pn.isteri bukan cmtu eh sbb duit pun x smp jutaan lagik..hihi)..

haaa ni nak share ar story dgn korang disebabkan pn.isteri ni kan tgh berpantang, so perkataan KURUS ni mmg laa sentiasa menghantui jiwa...org pas branak mmg laa klu tak betul jaga mau jadi 'tong' secara tiba2..tu laa antara pengorbanan seorg ibu! (wah! emo jap..hahaha)

ni nak habaq mai..aritu msa dok tgh2 pantang ni laa,kan..pn.isteri kuar g supermarket nak bli brg makan..sape lagi yg teman klu bukan my heroes..en.husben & Damian...Hazel kena tinggal kat umah..ngeee..pastu dok cari2 barang nak bli tu sambil menolak troli tu rupa2nye dalam diam en.husben ni pandai lak snap2 gambo bini nyer..pn.isteri bukan ape, dlm pantang kan mmg muka pucat makkk aii tu yg tak bape gemor nak bergambo tu...tp en.husben dah snap, nak buat cmne...kerna suami ku turutkan,ewahhh!

balik je umah trus dia tunjuk kat pn.isteri..jap g dia kata.....
"fuyooo body bukan cam org baru pas bersalin"

OMG! kembang jap punggung...ye arr bukan senang en.husben ni nak memuji taw...mula laa senyum2 kambing pn.isteri ni haaa..tp kejap je laa, tak lama...kang lama2 koyak kang sape susah...grrr...hehehe...pastu ada lagi ayat en.husben..katanyer...:
"untung rasanyer dpt bini pandai jga badan"

korang nak tgk gambo yg dia snap..
nah tgk!

haaa amik kaw..!! 
siap edit lagi laki aku kann..

btw, ni masa pn.isteri 20 hari berpantang..now ketika blog ni di update pn.isteri dah sebulan berpantang..so lebih 10 ari laaa..ngeee!

bukan ape, klu korang nak tahu..en.husben ni bukan laa high-taste ke ape..dia pun tak cerewet sgt sebenarnye..tp dulu en.husben penah gtau pn.isteri..lelaki ni kadang2 bukan dia tanak gtau isterinya nak2 lak bab2 gemok ke, nmpk tak berhias ke, tp en.husben kata kalau suami ckp ttg pkara2 sensitip camtu nnti isteri kecik hati...tp bile tak cakap,dia kata isteri2 ni tak tau lak nak ambil peranan meng-cun-kan diri biar sedap mata suami memandang..pastu, en.husben smbung lagi..
"cuba syg gtau ada ke suami yg tanak isteri dia nampak cantik kat mata dia..?" 

gulp! tertelan air liuq pn.isteri dengornyer..tp en.husben gtau gak jgn laa kurus sgt..tu dah takde taste nmanyer..so klu leh nak yg sedap2 mata memandang & memegang..opsss!!! ihiks! sory cite org2 dah kawen mmg camni..biasa laa kite kena tau gak cara nak pikat hati suami..dah kawin lagi penting tau nak kena pikat dr pikat boyfren yg lum ada kaitan ape2 tu..weee!

tp alhamdulillah laa, berkat berpantang yg agak serius dan lebih byk pantang yanyok nih..hihi..mmg dpt laa juga menurunkan bdn yg dah sah2 berat ni...tp rahsianyer, sebenarnye ada laa 1 produk yg mmg pn.isteri pakai since 1st baby lagi arwah Aisyah, Damian smp laa dapat Hazel ni...dats y pn.isteri tak risau sgt laa klu preggy selalu ni, n tak riso laa ttg body gak sbb selalu gak dgr a few frens yg takut nak mngandung lagi sbb bdn tak susut2 lagi..for me,klu tau cara, tak takut punye...and 'anak kan rezeki'..menolak dpt anak lagi sama laa spt menolak rezeki sendiri..taknak laa camtu kan..hehehee

so, jom kite imbau kembali gambo pn.isteri masa preggy kan Hazel & lepas 20 hari berpantang..kire ni antara latest pic yg ada dlm koleksi ye..jenuh gak laa memunggah folder2 yg ada..

~ sebelum & selepas ~

haaaa tu dia...gambar masa preggy tu tgh sarat ye mengandungkan Hazel mmg dah cukup bulan & tunggu hari je nak bersalin..masa ni naik 20 KILOooooo!!! fuhh nebes2! tp alhamdulillah after 20 days, gambar yg kanan tu laa hasilnyer...sib baik laa jumpa product yg bagus, almost 4 years gunakan produk ni and stil using it until now..betul laa org kata ape pun klu kite buat berterusan & konsisten mmg akan berhasil..jgn angat2 taik hayam jer...hehehe

ok ye..tu je nak cite tuk entry kali ni..pd yg baca blog ni, hop takde yg terasa ke ape ye..coz ini cite ttg pn.isteri..dah nama pun blog ni blog pn.isteri kan..so takde laa nak appoint sesape pun..klu blog2 gosip ye laa kot..hehehehe..juz anggap ape je yg tertulis dlm blog pn.isteri ni sbg sumthin yg pn.isteri share for care..sharin is carin omputih kata..lalalala

nnti pn.isteri share lak gambar pas abis pantang ye...tunggu...

orait,lunch time! take care guys! luv ya..

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee


7 comments:

POSH76 said...

kalu somi kata tak nak isteri santek tu tifulaa...takper santek untuk somi...suka tngk u kat TV..patut lama tak nampak

Bitt (double IS) said...

congratulations...

AIRY's family said...

posh-haaa tifu kannnn klu somi tamau isteri santek...tp ada gak yg kata somi suke wife yg gempal2..so up to individual..alamak mana tau i doin tv hostin ni??segan i tawww...hehehehe..tu dolu2 skang dah tak buat dah..hehehe

bitt-thnx dear..

its me . you said...

akak pakai produk ape tu sampai bleh kuwusss.... ihihhii

AIRY's family said...

its me.you-ada satu produk ni mmg akak dah pakai lama dah..insyaAllah nnti akak share lagi entry2 baru ye

bonda dadif aka akish said...

sharing is caring...babes.....produk ape tuh......

meh kasik up sikit...

preparation utk diri sendiri lak nih..

=)

AIRY's family said...

bonda dadif-bole2 takde hal punyer..nanti kite share ok..u guys wil know on the next entry..tp klu ngak sabo leh PM me kat my fesbuk..sbb dah dpt dah respon kengkwn yg nak tau sesangat..ngee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...