Saturday, January 14, 2012

Welcome to the world honey..

As-Salam

fuhhh..fuhh..fuhh..
since last entry pasal new year tu, now bru laa start post entry baru..mmg bercinte nak mngarang kat blog ni kan..hehehehe...takpe2..mencuba lebih baik dr tak buat langsung..kannnn!

orait, as u all knew..pn.isteri kan aritu preggy 3rd baby...n she's here with me now...dgn kebesaran Illahi, pn.isteri dah pun melahirkan seorg lagi zuriat kami husben & wife dgn sempurna nya...
ALHAMDULILLAH..

ok laa, jom kite flashback balik laa saat2 nak melahirkan my lil girl ni..ok sepatutnya my due was on 8th Jan 2012..tp masa g check-up 4hb tu doc check dah buka 2cm..then the doc said, 

" Natasha esok kul 8am u datang kita induce ye..sbb u dah nak almost 40 weeks.."
katanyer...

fuhh masa tu mula ler rsa berdebor2...hehe macam beranak sulung lak kan..hihi..

So, seperti yg dijanjikan esoknya (Khamis 5th Jan 2012) mcm yg dijanjikan pn.isteri g ler ke klinik bersalin dgn en.husben..kitorg smp dlm kul 9 lebih juga laaa...sesampai je buat CTG bagai...nk check contraction + heart beat baby..masa tu staff nurse yg incharge...pastu kul 10 lebih2 tu doc pun dtg check..dah buka 4cm dah..so ape lagi ke labour room laa ye pn.isteri oiii...

bile ingat2 balik kelakar pun ada sbb dr recovery room tu pn.isteri berjalan sendiri ke labour room witout en.husben,nurse mahupun doc..siap pn.isteri leh tanyer lagi..

"sy ni nak masuk kat labor room yg mana satu ni?"
hehehehe...

 ye ini laaa entrance labour room yg pn.isteri kena masuk..
masa Damian dan adiknyer ni dpt labour room yg sama..
kebetulan puleks! 
hehehe

masuk je labour room kul 11am pastu sudah kena kasi induce..so bertarung laa dgn contraction melampau dan alhamdulillah kul 12.28pm selamat lah melahirkan anak ketiga kitorg.. 
and its a girl!! 
 weee!!!! suke!!! syukur alhamdulillah...

welcome to the world baby..
uwekkkkk!!!!

 its my baby..
Allahuakbar!

masa deliver Damian dulu pn.isteri tak dpt breastfeed (BF) terus Damian sbb pn.isteri dah dapat ubt tido daaa...doc nak bg rest katanyer...tp not for this time..pn.isteri gagahkan juga pas bertarung nyawa nak melahirkan our lil baby and pn.isteri nak BF terus si kecik ni...alhamdulillah masa kat labour room tu gak pn.isteri dpt BF dia..syukur alhamdulillah..

ye..pn.isteri sangatlah sedar diri bahawasanye wajahku sgttt hudus ketika ini...
tp ni laa buktinyer pn.isteri sdg BF kali pertama for my lil baby kat dlm labour room..
hehehehhe..ok laa kan dr takde..
ngeh2...

ok laaa..
nak tau lak ape nama si kecik ni..
tunggu next entry ye..

7 comments:

Dilakochan said...

Ada apa dgn rupa!
Xkisah la kannn, yg penting pn. isteri selamat melahirkan lps bertarung nyawa melahirkan si kecil.

Alhamdulillahhh....
selamat semuanya!

MiSs ChUbBy ChEeK said...

tahniah kak aimee...!!!
wlcome to the world princess..!!!

AIRY's family said...

thnx guys!
fuhh mmg saat melahirkan takkan dpt dilupakan..
dan disebabkan itu juga kite lebih mhargai zuriat kita.. :)

Bitt (double IS) said...

owh dah 3rd..sorry for asking u...saya kan baru follow sini so baru nak kenal...yg mana satu 2nd baby yer? sebab yang di sebut damian si abangnya jek...sorry again ;)

pst...baby sangat cute ;)

AIRY's family said...

bitt-thnx awk..actually panjang citenya..klu nak dipendekkan..actually Damian tu anak no 2..Hazel 3rd one..yg 1st arwah Airy Nur Aisyah mninggal dlm kandungan masa tu 5 bulan dlm perut

Shu Shinju said...

i know the story..bitt sayangku...

semoga arwah aisyah dicucuri rahmat..alfatihah...

aimee.. kamu bertuah sgt kan.. ade suami yg penyayang..& anak2 yg comel sgt...:)

Bitt (double IS) said...

owh ic..sorry, takziah n al-fatihah...skang dah ada 2 baby comel penawar segalanya...alhamdulillah...thanks 4 sharing...betul tu acu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...