Sunday, January 2, 2011

Yana & Hafiz nikah..010111

Salam

Ok, di entry kali ni kitorg nak share ttg kenduri nikah adik kepada en.husben 
Nur Diyanah Abidin 
bersama pasangan yakni (wah islamic sesgt taw)  
Azhafiz Adenan

Dorang mmg best! ye ar dapat gak nikah date yg cun seyy..01.01.01...wow! cun tu...kitorg dulu cun gak laa (memuji diri memasing..hehe)..masa kitorg nikah 28.08.08..ok ape kan..kitorg tanak ambik 08.08.08 sbb tanak sama dgn org lain yg sgt laa byk kawen tarikh tu..so dah ilang dah kespeselan tarikh tu..lalalala...

Ok, berbalik pada cite kenduri nikag adik kitorg ni..dorb menikah di majlis yg terletak di area Tasik Permaisuri..sgt cantik masjid tu..besar & bertingkat2..pukul 9.30 pagi kitorg dah diminta berkumpul kat masjid tersebut sbb nyer dengar kata nyer ada LIMA (5) pasangan pengantin yg akan dinikahkan pada masa yg sama..makk aiii..ramai betul..!

Agak lama gak laa kitorg tunggu majlis nikah tersebut sbbnyer nak dekat2 kul 11 gak baru laa start..tp family n pengantin kelima2 org tadi sume dah datang...so senang ckp tok kadi n the geng ler lambat start majlis tersebut..

Drpd muka yg berseri2 sbb blusher masih pink kat pipi...skang masing2 cam dah hagak lemau dah sbb nunggu sungguh lama..

haaa tgk laa muka mereka yg agak tak tau ler cmne perasaan mereka hagaknyer..hehe

ye now sesi membuat masjid seperti rumah masing2..boleh berbaring2..

mula-mula tu semua org ingat kitorg yg nak bernikah..mana tak nyer mai dtg kenduri semalam pun sedondon..hehe..tp dlm hati mmg pun ada feeling2 pengantin baru...padahal bekas penganting..hehe
 owhhh sangkaan sungguh meleset sbb kitorg dah ada si kecik sorg ni..
our luvly DAMIAN

So, bile dah puas posing2..ye ar masa menunggu tu kenalah di isikan dgn aktiviti berfaedah..ye, seperti snap gambar sebanyak yg mungkin...hehe
Dan now tibalah masa nyer saat2 yg di tunggu2 oleh 5 keluarga..termasuk laa family kitorg...tok kadi pun dah smp..so ape lagi upacara pun nak bermula....
1st sekali kena dgr 'khutbah nikah' (spt yg dickpkan oleh tok kadi ye)..

tu diaaaaa...5 pasangan pengantin...klu kire sorg2 jadi 10 org ler...
en.husben pun terlibat sama sbb kena jadi wali utk yana...serius nmpk en.husben..hehe
you look super beautiful yana..!
pose dgn brg2 hantaran..yg keorenan tu dr pengantin perempuan..yg pinkish tu dr pengantin lelaki
duduk pun jejauh skit sbb lum halal lagi masa ni..memasing tgh neves tunggu giliran nak kena nikah..hehe
yeay! dah halal dah...selamat dah dinikahkan..
wajah hepy para ibu..DAMIAN suke over shadow taw..huhu
ati pun dah dapat adik ipar baru..aqiela & arieqa lak dah dapat pakcik baru..bertambah byk duit raya thn ni...lalalalala
mama adalah org yg paling hepy sekali coz sorg lagi anak beliau dah selamat dah menjadi isteri org...smile! (ni mama en husben merangkap mertua pn.isteri)
ye geng2 lelaki2 ini semakin hepy gak sbb pertambahan ahli kluarga baru yg juga lelaki seperti diorg..
yana, owesome!
now, as usual en.husben & pn.isteri lak nak pose dgn pengantin baru..
mood kitorg: cam biasa ar feeling pengantin baru gaks!hehe

psssstt : to Yana & Hafiz, congrates to both of u...semoga kekal sehingga ke anak cucu & dimurahkan rezeki...sentiasa berbaik sangkan diantara satu sama lain..klu buat party jgn lupe jemput kitorg...(tetibe,kan..)..hehe...hav fun!


5 comments:

Nora Shahaira said...

hehe..teringat dulu-dulu...

MyZone~theUn4given said...

didoakan rumahtangga mereka berkekalan..amin..:)

Shu Shinju said...

selamat pengantin baru...wah..ramainye pangantin..hihihi...masuk aimee..jadi 11 pasangan la..hihihi..

diqna_me said...

hehehe...mekasih kaktsha...terharunye lahai..mekasih la mhulurkan tangan meringankan beban time tu...cee...hehe..xsngka smpai 5 psgn hritu..tp xpe kehangatan mmg terasa gak...hehehe..thanx again ye akak...

p/s : akak ngn abgyen mmg cntik & ensem time tu...merah menyala gitu tp mmg sweet sgt mdukung damian yg mmg tlebih2 sweet tu~ bole kene kencing manis dgn kemanisan tu..kekekek

AIRY's family said...

zima~kan..kan..feelin2 gitew...

myzone~amin...

shu~hahaha aimee n husben mmg suke cenggitu tawww..hehe

yana~most welcome dear..ye ar akak pun 1st time nengok org kawen reramai nih..masa k.ati dlu takleh nak masuk masjid sbb ramai sgt..hehe

psst : jgn puji damian lelebih nnti malaysia kurang gula laks!ihiks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...