Friday, April 5, 2013

Why i choosed this business...??! and i really feel honoured!

As-Salam

hye uols..
pekaba..?
alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana sentiasa diberikan rezeki2 yg tak terjangka...
betul la bak kata org kita hanya perlu percaya + usaha + doa + tawakal dan yg lain2 
DIA akan siapkan utk kita..

dan utk entry kali ini TASHA nak share dgn uols yg mana mungkin uols nak tahu kenapa TASHA memilih utk membuat bisnes ini..
coz ramai yg tahu TASHA dulu mmg berkecimpung dalam dunia entertainment kan..
 so ada laaa yg kata
 "tak sayang ke tinggalkan dunia hiburan"..
"keje dj kan best, keje glamour"

pada tasha senang jer..
cuba uols tanye diri sendiri..
 kita ni keje sebab minat ke atau lebih kepada sbb $$$ utk menampung keperluan harian..??
" tepuk dada tanya diri "

lets say kalau ada dikalangan kita yg sambung belajar tu pula..
mostly TASHA tgk kalau yg betul2 minat utk sambung belajar hanya 10% jer..
yg lain tu semua reasonnye sbb bila dah ada qualification tinggi skit so boleh laa demand gaji, kan..
so it's still about $$$, right..
(^.^)

kalau uols tanya TASHA to be honest kerja sebagai penyampai radio (dj) mmg kerjaya yg sangat TASHA minati..
mmg 1001 kali fikir utk melepaskan kerjaya itu..
TETAPI
rancangan ALLAH itu sentiasa tepat!
kalau dulu TASHA pun bermula dgn PART TIME je tetapi bila dah mula merasakan keseronokan berbisnes, 
dari situ mula terdetik utk lebih serius!

ok dan yg paling penting utk uols tahu
kenapa TASHA pilih BISNES INI sebagai kerjaya TASHA kini..??
kerana banyak faktor!
dan here i wanna share it with all of u..

1) SYARIKAT

    Orait, meh TASHA nak share dgn uols..uols semua tahu TASHA kini sedang berbisnes dgn syarikat HAI-O..haaa jgn terkujat pulak! dan paling penting jgn sesekali kita terpengaruh dgn cerita2 manusia yg sebenarnya tak tahu apa pun isi dalam syarikat Hai-O ni..haa meh sini TASHA sendiri sebagai usahawan Hai-O dan terus setia dgn syarikat ini dah 5 tahun dah pun, TASHA sendiri akan share dgn uols  
"apa sebenarnya" kelebihan syarikat ini..

   Maybe ada dikalangan yg sedang baca blog TASHA ketika ini sedang atau pernah mempunyai pengalaman berbisnes dgn syarikat yg lain..tetapi ini TASHA nak bgtahu kenapa TASHA pilih syarikat Hai-O adalah kerana syarikat ini mmg dah terbukti kehebatannya..

    Hebatnya dari segi apa..? ok, kalau uols nak tahu syarikat Hai-O ni telah bertapak kat Malaysia sudah hampir 21 tahun (dalam Malaysia) dan yg paling penting lagi adalah syarikat Hai-O ini telah terbukti mendapat banyakkkk sangat pengiktirafan dr kerajaan & even berisan2 Perdana Menteri seperti 
Tun Mahathir, Tun Abdullah Ahmad Badawi & Dato Sri Najib Tun Razak dah pun bagi pengiktirafan pada syarikat Hai-O..bukan calang2 org yg bagi pengiktirafan tau..

  Kalau uols nak tahu lebih details ttg kehebatan syarikat Hai-O ni, klik je kat link ni http://natashaaimee39.blogspot.com/2013/02/syarikat-yang-paling-tepat-untuk-kita.html

Ulangtahun syarikat Hai-O yg ke-20 dirasmikan oleh Menteri KPDNKK

2) PRODUK & PASARAN

    Ok next! tentang produk-produk keluaran syarikat..bagitahu laa kat TASHA sape yg tak kenal dengan produk PREMIUM BEAUTIFUL, MAHARANI, BIO AURA, BIO-VELOCITY, GARAM BULUH, BBPLUS, LACTOLITE & etc kan..kan..kan..kalau ada yg tak kenal tu maybe dia baru dilahirkan atau belum lagi kenal dunia laa tu..hehehehe just kidding..


    Tapi to be honest inilah buktinya produk-produk ini popular...kalau tak, takkan laa semua orang kenal..dan apa yg pasti ada di antara produk-produk ini yg dah berusia belasan tahun tp jumlah pengeluaran setiap tahun masih banyak dan terus meningkat kuantitinya..

    Dan yg paling penting adalah PASARAN! macam TASHA kenapa TASHA lebih fokus pada produk Premium Beautiful sbb senang jer produk PB ni takde expired date! sbb bukan produk makanan/minuman..bile takde expired date so takyah laa terkejar2 nak habiskan stok (dah lah kuantiti yg perlu diambil sedikit sahaja) macam sesetengah org yg buat biz cthnya laa kan produk slimming yg makan/minum tu..yg order 2 bulan lepas pun tak abis lagi dah nak kena ambik yg baru pastu terikat dgn tarikh luput..takkan 3 bulan nak expired baru nak jual pulak kan..that's y laa kalau berbisnes dgn produk2 ini kita buat bisnes dgn cara SMART WORK!


   dan lagi tentang PASARAN PRODUK..kenapa pasaran PB luas..?? sebabnya kalau cerita je tentang slimming atau pembentukan badan TASHA sendiri boleh jual pd customer yg mmg dah guna produk2 berjenis minum/makan produk slimming yg lain..sebabnya nak tahu kenapa..? ye laa kalau dr badan berisi pastu tetiba kurus lak, sanggup ke kite tengok badan kite ni semua londeh-londeh...?? kalau TASHA mmg tak sanggup laa..nak2 bahagian breast, pinggul, perut & peha..so mereka2 ni stil gak beli PB utk reshaping balik bentuk badan diorang..and plus! semua tahu PB ini 70% adalah membantu dr sudut kesihatan! (boleh tgk entry2 testimoni di blog TASHA)

3) BUKTI

    seterusnya, TASHA tak pernah rasa sangsi dgn bisnes ini adalah kerana BUKTI! orang2 yg berada di depan mata TASHA sendiri mmg membuktikan mereka boleh berjaya dgn bisnes ini..bukan setakat extra income yg diorg dapat tetapi dgn deretan kereta mewah, melancong ke seluruh pelusuk negara, rumah mewah, simpanan hingga sampai ratusan ribu tau dan macam2 lagi...



    so pada TASHA buat ape yg kite nak fikir yg bukan2 ttg bisnes ini..kalau mcm TASHA laa, bila diorg cakap A, TASHA nak cakap B pun rasa tak sesuai sebabnya usahawan2 sebenar dlm bisnes ini mmg dah membuktikan kehebatan mereka dalam berbisnes..


    Tetapi! perlu diingatkan ye uols mereka ini hebat setelah bersama dalam bisnes ini..bile mendengar cerita mereka sebelum buat bisnes ada diantaranya kehidupan sangat daif...semua serba cukup-cukup dan yg pastinya selalu tak cukup..tapi impian mereka besar & jiwa mereka kuat! now kita dapat lihat sendiri kejayaan mereka..sebab tu laa kata bisnes ini semua golongan pun boleh buat..dari serendah2 pangkat hingga setinggi2 profession..we never know..

4) KUMPULAN

    seterusnya..pada yg biasa dgr tentang bisnes Hai-O ini mmg uols akan tahu bisnes ini mempunyai banyak kumpulan...dan TASHA sendiri rasa bertuah sebab telah didorongkan utk bersama kumpulan B32 bersama BMW Team..

    Team yg TASHA naungi ni simple2 je..tak macam team2 lain yg ada di antara nya suka tunjukkan kemewahan walaupun katanya dgn kemewahan yg diorg tunjukkan itu dpt buka minda org lain utk bersama dalam bisnes..pd TASHA tu semua cara utk "pancing" je tu..sbb mmg betul kan, bukan semua org suka habiskan $$$ dgn shopping je..tapi itu cara sesetengah kumpulan..pd kumpulan kami, kami sangat faham bahawa ada usahawan2 baru yg niat berbisnes utk bantu ekonomi keluarga, bagi jaminan utk anak-anak, nak bagi belanja pada parents dan mcm2 lagi laa..rezeki kita kan Allah yg bagi..so tak perlu risau..

   so itulah didikan yg diajar pada TASHA & team sejak dari dulu lagi..buat bisnes biar macam penyu bertelur banyak tp senyap sunyi jgn jadi mcm ayam bertelur sebiji riuh sekampung..bak kata bidalan laaa...hehehe..hubungan sesama kami dlm team juga sgt erat! bersaing secara positif! dan yg paling best skali team BMW ini dinaungi oleh spasang mentor hebat yg bukan setakat hebat dlm biz malah isu2 keagamaan..sebab tu dalam team kami banyak di ajar utk bersedekah, mengadakan majlis2 amal dll..

5) MENTOR
 and yes!nak buat apa pun dalam dunia ni mmg kena ada mentor..kalau anak murid kena ada gurunya..even jaguh dunia pun ada jurulatihnya yg tersendiri..betul kan..kan..

   dan TASHA rasa bersyukur sangat2 kerana dalam kumpulan B32 BMW Team ini, TASHA dijodohkan utk bersama dgn insan2 yg cukup hebat dari segi ILMU, MOTIVASI & KEPIMPINAN mereka..tak perlu laa TASHA nak gtahu apa yg mereka ada kerana mmg terbeliak laa mata kalau kite tgk apa yg telah mereka ada melalui bisnes ini..

 lot's of thnx to our beloved mentors
CDM Chan, CDM Azlan, CDM Ramzi
Madam Lam, CDM Kak Ana, CDM Kak Ina

    Tetapi pada TASHA adalah  sifat & sikap mereka2 ini lah yg sangat kami kagumi kerana banyak memberi dorongan dan bimbingan kepada kami dari takde apa2 dahulu hingga kami ke saat ini..sebab tu orang kata "usahawan berjaya bukan dilahirkan tetapi mereka dididik, diasuh & dibimbing utk menjadi usahawan yg berjaya"...so kalau kite tak pandai berbisnes itu bukan alasan sbb ramai insan yg nak back-up support kita..

6) DIRI SENDIRI

    and last but not least adalah DIRI SENDIRI...setiap drpd kita ni semua selalu cakap..
              "nak berubah" "nak berjaya" "tak larat dah keje camni" "gaji tiap2 bulan tak cukup"
dan macam-macam lagi laa..tapi adakah ayat2 ini kita betul2 rasa dalam HATI atau sekadar sebut kat mulut jer..??


   TASHA sendiri banyak belajar laa dalam bisnes ini (maklum laa background bukan dr dunia bisnes pun kan..)..kalau nak betul2 berjaya & merubah taraf kehidupan semuanya bermula dengan DIRI KITA SENDIRI..datang lah insan hebat macamana pun nak bantu kita tapi kalau kita tak bersungguh2 utk berubah tiada siapa yg dapat membantu...kita dibayar dgn apa yg kita usahakan!

   sebab tu kita semua tahu siap ada keratan ayat Al-Quran yg bermaksud :
              "Aku takkan ubah nasib seseorang melainkan mereka yg mengubahnya.."

    Kalau kita benar2 mahu rasakan nikmat kehidupan sebenar di sini & "di sana" kelak, insyaallah kita mmg boleh kecapi melalui bisnes ini..kerana kita ada barisan faktor yg cukup kuat utk bantu kita pergi lebih jauh dalam bisnes ini..jadi kenapa nak ragu2..dan ingat satu, selalunya pencuri segala impian2 manis kita ada "diri kita sendiri"...buanglah rasa tak yakin, ragu2 dgn kebolehan diri sendiri sbb terus terang TASHA ckp mmg rugi kalau kita tak beri peluang pada diri kita utk keluarkan potensi kita...dan kite x perlu rasa risau kalau kite x pandai sbb biz ini ada byk sgt2 mentor yg nk guide kita...just giv ourselves a try..

this is my tough reason why i choosed this business..
masing2 mempunyai alasan yg berbeza2 tp inilah faktor2 kenapa TASHA sendiri memilih bisnes ini..
rasa bersyukur sangat2 kerana utk jadi seorg usahawan tak pernah langsung terlintas dalam minda TASHA masa dulu tp tu laa kadang2 perkara yg kita tak sangka itu akan jadi milik kita..

and to all of u out there..
jika uols rasa nak mencuba bisnes ini
this is the right time!
jangan tangguh & lengah
coz cuba bayangkan kalau laa sebulan kita kerugian RM1000,
 kalau kita kata lepas 6 bulan baru nak start buat bisnes ini maksudnya kita dah rugi RM6000!
byk tu!

and
ofcoz
choose your right team!!
be with us in
B32 BMW Team 
and every single step you will be guided!

CALL/SMS/Whatsapp
me now
for more details!
TASHA
0133939466

~peace no war~






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...