Wednesday, November 2, 2011

Bukan saye yg ckp ye..tp ini paper yg cakap..ngeh2..

As-Salam

ok b4 pn.isteri nak story kat uols cite pasal tarikh cantik 1/11/11..ni nak cite ni tadi masa dok berFB..tetiba ternampak seseorang post kat wall beliau satu keratan akhbar yg sgt menarik perhatian pn.isteri! 

vavavavavavava...!!

nak tengok...???

taraaaaa...!!!


jeng..jeng..jeng...

ok pd korang yang tgh baca entry kat blog pn.isteri skang ni..yg rasa2 cam takde kriteria seperti yg tertulis kat dlm keratan akhbar tu, jangan berkecil hati ye...ok jom pn.isteri share ape pandangan pn.isteri secara personal ttg keratan akhbar tu...

FOMFUAN..fomfuan..fomfuan..and i knew, its not an easy to be a 'woman'...betul kan...jap2 kena camni..jap2 kena camtu..ok, klu ikutkan story dlm akhbar tu cite ttg perempuan yang dah berumah tangga laa betul tak...ok jom kite sama2 refresh balik zaman masa kite muda..senang ckp masa tak kawen laa...mostly ramai ppuan masa tu yg selim melim..takde spare-tyre here & there...

TETAPI..!!!

kesan selepas berumah tangga...haa yg terus selim tu syukur laa sbb mmg uols berbadan sedemikian...tp cmne yg transform 360 darjah tu...??? dulu size bdn sekecil jari kelingking jer...tp skang lagi besar dr size ibu jari kaki...hukhuk...tu yg jadi isu lagi sensitip utk ppuan tu..betul tak...?!

mmg pn.isteri akui..bile kite dah kawen nak2 lak pas dpt anak...fuhh perubahan bentuk badan sgt2 ketara hokay!!! sbb pn.isteri pun alami nasib yg sama..huhuhu...tu baru beranak sorg..bygkan yg beranak lebih dr sorg...haa tu yg tkluar pktaan badan cam tong! 

tapi pn.isteri tak nafikan yg pn.isteri sgt setuju dgn statement dlm keratan akhbar tu...its our responsibility to look santekkkk all the time pd si suami..mmg bentuk badan kite antara salah satu faktor utk kite dpt perhatian dr husben kite...kite mmg sgt bagus bile dpt memberi zuriat pd suami, pastu pandai masak, lagi kerja2 rumah pun boleh setel, pandai jaga maruah keluarga dan nak2 pulak kite siap bkerja utk bantu ekonomi kluarga...mmg sgt2 bagus dah tu...tp penampilan kite tu pun antara yg terpenting sebenarnyer...

cube tengok si tua miang keladi...hahahaha kesian yg tua lak yg kena kan..yg muda pun ada gak yg mgatal si jantan2 nih..hahahaha...so tak kira tua ke muda..tp bile ditengok2 balik kebanyakkan nyer dorg mmg akan cari ppuan yg selim2 buat isteri no2 atau seterusnyer ataupun mnjadi skandal dorang..pdhal dorg tak pk..kalau laa ppuan tu dah kawin tak mustahil body dia pun membulat mcm tong cam kite kan...(ini contoh ye kawan2)..tp biasa laa manusia kan mudah lupe..

so senang camni je laa..dah tau laki kite camne..jadi sama2 laa kite jaga husben masing2..kena laa tau taste husben kite ni camne kan..ape yg dia suke, kite buat laa..as long as tak melanggar isu2 agama..insyaAllah byk cara utk kite kekalkan kebahagiaan dlm kluarga...yg penting kena laa ada inisiatif utk buat sesuatu utk berubah...klu MALAS sume pun tak jadi ape..mcm org berazam laa..azam macam2 tp abis thn je, serupa tak berubah2 ape pun..so tepuk dada tanyer selera...

lalalalala..

to en.husben ku syg...pn.isteri akan alwez be someone yg en.husben suke ye..

dr segi ape...shyyyy...tu rahsia kami berdua ler...ngeh2..



p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee



2 comments:

POSH76 said...

as for me setuju kot...semua pun suka pandang yg santekkan..

AIRY's family said...

benar tu.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...