Monday, February 28, 2011

Majlis Pertunangan Merissa & Fareed

As-Salam

Hi guys...
ayoyo...gilak lama tak update blog ni kan...nmpk sgt laa tak bape nak ada bakat mengarang blog ni..tp takpe..we all masih struggle dgn dasyattttt (ala2 peserta raja lawak 5~nazmin) nye,,,!!
bersabar laa ye kawan2..

Tp, story mmg gile byk..!!! 
dah menimbun2 dah..macam baju terpakai yg tak basuh2 selama 3 tahun..! 
(uihhhh sungguh ngeri kalau baju tak basuh 3 thn tu..)..
haa tp cenggitu laa umpamanyer..
bukan ape, si kecik our lil Damian tu cam pak datuk (ehh boleh ke ayat tu,biasa org panggil mak nenek)...
haa ye arr si Damian org dok naip dia pun sibuk nak duk atas riba...kalau duk diam takpe..ni dia gak nak menaip! yg hadoo..!!
uhuks!

Btw, entry kali ni nak share skit laa behind the scene semperna majlis pertunangan adik pn.isteri pada hari Jumaat, 11/02/11 aritu..
mjlis tunang dah cam kawen..! lokasi kat umah..ada 4 khemah,,yg datang nak dekat 200 org tetamu..
uihhh tak terlayan dibueknye...!

Tp alhamdulillah majlis berjalan dgn sgt lancarnye...
family pihak lelaki pun sgt sporting! even dorg ni dr keluarga yg hagak sesuatu laaa...
urmm nak kena gtau ke...ok laa, ok laaa nak gtau laa ni...
keluarga yg berpangkat..tp dorg smua mulia..
wahh!

ok laa malas nak cite pepanjang, tgk je laa gegambo yg umpama melepaskan batuk ditangga nih...
meklum laa pakai camera murah jer..hehe..
nak cilok gambar dr si mereka yg bertunang tak siap lagi katanyer...
so guna je laa ape yg ade kan...

chill...!!!

 ini lah org yg bertunang di hari tersebut..  

 MERISSA & FAREED
~congrats to both of u~

 haaaa si kecik ni as usual suke nyebok2..hehe

 en.husben, pn isteri together wif lil Damian pun nak posing gak...
pasangan yg kanan sekali tu family angkat kitorg dr Sarawak..

 antara tetamu yg hadir...
btw yg baju hitam tu adik ipar pn.isteri..Shuhada

ok sesi feeling2 model jap..cam biasa laa tu...macam tak biasa,kannnn...ihiks!
from left : Tiara, Pn,Isteri & Pn.Bunga

haaa ni ktorg dgn partners kitorang 
Eman & Yong 
dgn anak2 bujang dorang 
Sulaiman & Amsyar..

Friday, February 11, 2011

Halu..halu...

Salam...
pekaba uolls...?

Di saat blog ni di update, pn.isteri tgh melayan sinetron Safa & Marwah yg dah jadi kegilaan dalam diri ni haaa....hehe...saje je beboring singgah sat kat blog ni yg sawang dia asyik2 tenggelam timbul..tenggelam timbul...
Tp arini mmg byk sgt travel..bukan jauh pun..tp still letih gak laa..balik je dr keje pn.isteri temankan en.husben setelkan keje dia, then malam g ambik baju tempahan (nak melaram esok malam 11/2/11..hehehe), pastu melayan our lil Damian yg tak sihat ni..pity my son...

Ok laaa..abis je sinetron ni nak masuk tido dah..esok nak kena keje kul 4 subuh nak kena bangun dah...btw,esok adik pn,isteri punyer E-day...so nanti kitorg share2 story kay...

Nanite,switdrims!

Friday, February 4, 2011

Happy Chinese New Year..!

Salam semua...
perghhh mmg lama betul laaa kitorg tak meng-update blog kitorg ni...yg ni mmg confirm dah bersawang...tapi sawang manje ler..ihiks! biasa laa agak mencabar gak laa utk kitorg yg bukan kaki blog sebelum ni nak bertukar menjadi seorg blogger...
takpe, will try our best!

Ok lah...
Semalam (3 Febuari 2011) semua rakyat Malaysia yg berbangsa Cina menyambut Chinese New Year...tp yg dapat cuti still 'semuaaa' rakyat Malaysia,kan..ihiks! So kitorg nak ucapkan Happy Chinese New Year pada smua yg menyambutnyer...
Gong Xi Fa Chai...

Cerita pasal tahun baru cina ni..kalau korg nak tau..kitorg pun celebrate gak..haaaa suspen kan...! 
ok camni cita nyer..
sebenarnyer en.husben ni mmg mempunyai darah keturunan cina..sebabnyer mama en.husben mmg seorg yg kacukan cina & melayu...jadinyer, mama en.husben masih lagi laa mempunyai ikatan dengan keluarga cina beliau...

Seperti selalu mmg setiap thn kitorg celebrate raya cina dgn family2 en.husben...tp yg lagi best nyer tahun ni sbb nyer kitorg bwk our lil DAMIAN sekali...! 
wow! what a great moment,right!

Ok laa malas nak cita panjang,tgk jer gegambo kitorg ni yg membuktikan kami mmg 1 Malaysia...
oyeay!

tarraaaa..! 
haa ni laaa mama en.husben wif Ah kong (datuk) yg merangkap bapa kepada mama en.husben..

ye yg ni lak pn.isteri wif Am'ma (nenek) cina kitorang yg sangat cool!

ye we all 1 family g beraya kat umah uncle Ah Chai...
best kan time raya kitorg beraya, time CNY pun beraya gaks! lalalala

ye there is our lil DAMIAN wif his Am'ma (nenek) yg sangat laa hot & muda

MAN in d house..! 
(from left : pakcik Dollah, uncle Jason, En.Husben, uncle Ah Chai, uncle Michele & Faiz)

hottie LADIES...!!! 
(from left : Ati, unty Jason, Pn.Isteri, unty Ah Chai, Uya, unty Michele & Mama)

our BIG hepy family...!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...