Sunday, May 5, 2013

Short trip to Universal Studio Singapore (USS)

As-Salam

hi uolssss...
lama eh TASHA tak update blog since last entry..
maklum laa everyone bz utk siapkan pakej SHANGHAI yg dah ended April baru-baru ini..

dan memandangkan pakej baru closing TASHA and my family in law pun memang dah planned nak bercuti satu family ke 
Universal Studio Singapore
 (USS)

BIG thanks to Mama & Pakcik 
yg belanja we'ols all sepanjang berada di JB & Singapore..
mmg syiok klu bercuti FREE nie..
weeehooo!

ok nak cerita pulak kalau uols nak tahu betapa syiok laa g USS ni sampai tak sempat nak rasa semua show & games on the 1st day..
so selang satu hari tu we'ols pergi lagi USS for the 2nd time!
 mmg havoc!
so korang jgn terkejut tau kalau tgk kitorg nya baju kaler lain2 sbb pergi sana 2x katanyerrrr...
ihiks!

let's enjoy viewing!

 BIG family photo @ USS globe!
 our family!
 Hollywood area
 we are here @ Madagascar
 mama lagi excited dr kids!
hahahaha
DAMIAN with his Acu Faiz
 we're cousins!
RIZQY * HAZEL * HANANIA
 show 4D Shrek ni mmg best!
 Jurassic Park area
 roller coaster kat Revenge Of The Mummy ni mmg unbelievable babes!
torkojut mak jemah dibueknyo tawww
hahahaha
 auwww

 Sesame Street
HAZEL nanges hahahaha
 show kat Lights Camera Action
ni pun mmg superb tau uols!
leh tgk camne diorg buat effect kat filem2 Steven Spielberg
 kat Palace World Premiere
ni lak ada lah mamat2 encem yg buat show street dance
 and here we are at Sci-Fi section
 Transformers
ada show transformers ni best wooo!
4D punya DAMIAN pun masuk tgk 
 Camaro @ Bumblebee
 kids love bubbles

 and ni satu2nya roller coaster yg besar kat USS ni
ada 2 types
Human & Cylon
mmg nak tercabut buah pinggang!
high speed katanyerrrrrrrrrrrr!
hahahaha
 CYLON
 HUMAN

klu uols nak tahu..
TASHA ni mmg takut dgn roller coaster
but!
here at USS me & MR.AZRIL naik semua roller coaster yg ada
mmg berpinau ar paru-paru semua
hahahaha
 last but not least
Far Far Away

mmg best laa g USS ni
macam TASHA sendiri & MR.AZRIL dah pernah g Disneyland Tokyo & Hong Kong
so we feel like USS ni sederhana laa tahap keluasan & kebesaran tempatnya..
cuma satu je when uols come here dress up laa dgn pakaian yg sesuai
takyah nak vouge the vass sgt coz game dia mmg agak thrill ar
dan minum air banyak2
sbb cuaca di Singapore sama jer dgn Malaysia
panas & tetiba hujan lebat
hahahaha
tu pun thrill gak kan..
saba je laa..
but we really enjoyed!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...