Tuesday, July 31, 2012

Bersama kami di Tanjung Malim..

As-Salam

baru-baru ini, pn.isteri & en.husben ke Tanjung Malim bertemu dgn sebahagian our team leaders di sana..alhamdulillah apabila semuanya berjalan dgn lancar..sesi 'bakar pau' diadakan dengan penuh kesungguhan..maklum laa dlm biz ini kite memang dididik dgn konsep 'berbisnes secara berkumpulan'..yg ingin membantu kita memang ramai, yg penting kite hanya perlu sambut sahaja tangan mereka..



dan inilah antara barisan ibu muda yg sangat berkarisma dan berimpian besar..insyaAllah bersama dgn bisnes PB kita akan sama2 menggapai impian bersama..bertuah kita kerana dlm ramai2 kita antara yg terpilih dan dibukakan hati utk bersama bisnes ini..lebih beruntung kita kerana kita dipertemukan dengan kumpulan yg terbukti hebat..bersama kita bergabung tenaga utk bersama mencapai impian kita..!!! yeay!!

dan jika anda ingin bersama kami..tidak kira di mana anda berada do click on their names and catch them on their Facebook!







LET's BE APART OF BMW Team..!!

CALL/SMS
pn.isteri
013.39.39.466

Monday, July 30, 2012

Welcome ATUL...!!!

As-Salam


fuhhh sory bangat...sebab agak mengambil masa nak update blog pn.isteri yg humble lagi tak seberapa ni...maklum laa mmg ramai sangattttt permintaan PB di musim bulan puasa ni..maklum laa masing-masing nak pasang badan nanti masa raya boleh laa melaram kan..kan..hehehe

but, here pn.isteri nak share one of my PB customer merangkap a new team leader in BMW team yg sangat teruja dengan PB dan terus ambil pluang utk berbisnes bersama PB..seorang anak dara yg bakal mendirikan rumah tangga tak lama lagi..teringat pula masa zaman pn.isteri & en.husben memula buat biz, masa tu buat sebab nak cari duit lebih buat belanja kawin laa asalnya...alhamdulillah tak sangka bila biz PB ini dah jadi sumber pendapatan utama utk pn.isteri..syukur Ya ALLAH...

ye dan berbalik kepada cerita kite tadi, uols boleh tgk sendiri perbezaan yg sangat2 ketara di antara gambar sebelum & selepas menggunakan PB..


RABI'ATUL ADAWIYAH
017.625.98.53
~call her now and share the excitement wearin' PB~


pn.isteri pun snap pic dgn tuan badan
memang on the spot leh tgk perubahan beliau
u go ATUL!


call pn.isteri & book ur appointment now!
013.39.39.466
"tak kenal maka tak cinta tapi bila dah kenal pasti suka sampai meronta-ronta"
hehehe

Wednesday, July 25, 2012

Testimoni PB di bulan puasa...

As-Salam

orait dah lama rasanya tak berkongsi dgn uols testimoni tentang produk hebat yg dikagumi ramai wanita Malaysia ketika ini iaitu Premium Beautiful..dan now pn.isteri nak berkongsi dgn uols lagi testimoni di bulan yg penuh barakah ini..

yup! sebagai seorang ibu pastinya impian nak menyusukan anak yg dilahirkan memang sentiasa tertanam dalam hati..maklum laa kita semua tahu memang byk kesan2 +ve yg dapat kite lihat pada ibu yg dapat menyusukan anak2nya..nak2 lak yg dapat mnyusukan selama 2 tahun usia anak mereka..

tapi disebabkan sekarang ini, kebanyakannya dgn alasan "ibu bkerjaya" memang peratusan utk ibu mnyusu anak 100% dah semakin berkurangan..tapi takpe, kite memang faham akan situasi itu..cumanya kadang2 di sebabkan tekanan bkerja dgn badan yg letih ianya mengganggu proses utk susu dihasilkan..

dan disini pn.isteri nak berkongsi pengalaman pn.isteri sendiri..pn.isteri sendiri adalah seorang ibu yg bkerjaya..memang tak reti duduk diam kat umah..mesti nak keluar bkerja mencari rezeki..dan pn.isteri juga menyusukan Hazel dan alhamdulillah stil FULL BF! dengan menggunakan pam manual, gigih sungguh pn.isteri mengepam susu even Hazel selalu mnyusu..sbbnya walaupun Hazel dah nak masuk 7 bulan tp masih lagi pn.isteri mengalami 'bengkak susu'..haaa bile susu dah bengkak ofcoz laa maksudnya susu ada banyak,kan..

alhamdulillah ni smua dgn izin Allah dan dengan pemakaian Premium Beautiful yg IKHLAS & KONSISTEN! since 4 years back til now semakin hari semakin byk testimoni yg pn.isteri sendiri rasai dan yg pastinya semuanya membanggakan!



dan di bulan puasa ramai yg mengeluh susu menjadi kurang atau hampir kering sbb kurang air dlm badan..tp alhamdulillah insyaAllah dgn penggunaan PB yg konsisten memang akan membantu produce susu yg banyak..dan ini bukti yg pn.isteri sendiri alami utk dikongsikan bersama uols..gambar di atas pn.isteri telah selesai proses pengepaman beberapa jam sebelum berbuka..dan ketika ini Hazel juga sudah kenyang menyusu dan breast masih lagi bengkak susu dan apabila di pam alhamdulillah itu lah hasilnya seperti di dalam gambar..banyak,kan! syukur Allah!

so pd uols yg stil sevey2 ttg produk PB ini jangan ragu2 dgn keberkesanan nya..cuba pakai dahulu dan rasa sendiri kehebatan produk ini di tubuh kita..dan jika uols nak tahu dgn lebih lanjut ttg kberkesanan produk ini dan ingin tahu bagaimana utk melebarkan pasaran PB ke seluruh Malaysia, do call us now!


will be our pleasure to guide u!

yang MAHU pasti DIBANTU!

Tuesday, July 24, 2012

Kerana 2 Insan Ini Sungguh Berharga Buat Kami...

As-Salam 

juz drop by to let uols know..serius ye nak bgtahu, 4 years back pn.isteri & en.husben memang tak reti langsung dan tak minat langsung dgn perkataan 'bisnes'...tp kdaan telah merubah segalanya..

dan ini lah dia 2 insan yg sentiasa back-up kami dlm bisnes ini..tak pernah berkira masa mahupun tenaga..walhal kami tak pernah kenal mereka sebelum ini..tp bila dlm bisnes hubungan kami rapat umpama adik-beradik..kalau bukan kerana 2 insan hebat ini yang banyak membantu iaitu CDM Ramzi Abdul dan CDM Zalina sudah pasti kami takkan dpt apa yang kami miliki hari ini..

melalui bisnes ini dengan bantuan & sokongan dari mereka berdua inilah yg membuatkan pn.isteri & en.husben dapat pegang pendapatan cecah 5 angka sbln, dapat drive kereta idaman kami, dapat melancong ke seluruh negara secara percuma, dan yg paling pentingggg sekali kami dapat selesaikan hutang2 lama kami..dan macam-macam lagi yg dapat kami rasai..

dan disebabkan hati memaksa utk berubah dan dgn tnjuk ajar dr mereka berdua inilah kami dpt rasai ape yg kami inginkan..syukur Ya Allah kerna mempertemukan kami dgn insan ini..permudahkan rezeki kami smua bersama shbt2 sperjuangan kami..bless us ALLAH! — with Mohd Azril Fikry Abidin 

 mereka gambaran masa depan kami

dan jika anda inginkan sentuhan yg sama seperti dah kami rasai..
let's be apart from our team in
 Blue Mania World
 (BMW)..
kami menjanjikan jaminan utk kita sama2 rasai nikmat berbisnes!

"u give ur commitment and we will giv our commitment too"
Together Everyone Achieve More
TEAM!

call me now!


Ramadhan & Premium Beautiful...

As-Salam

oklah bersemperna bulan yg penuh mulia ini, alhamdulillah dlm kite mngerjakan ibadah puasa, pn.isteri yakin sgt-sgt tgh bulan puasa ni laa kite sebagai gadis, perempuan & wanita dok busy nak mencantikkan body kan..ye laa selain dr melaksanakan tanggungjwb dlm rukun Islam, ni laa masa nya kita nak berdiet,kan! hehehehehe..tahu dah sbb pn.isteri dolu-dolu pun cenggitu...


 PREMIUM BEAUTIFUL
(PB)

ok ni pn.isteri nak share dgn uols sejak pn.isteri pakai produk 'secret weapon' pn.isteri ni apalagi kalau bukan Premium Beautiful...as u all knew, dah 4 tahun lebih pn.isteri setia bersama PB dan semua pun dah sedia maklum kalau uols pembaca setia blog pn.isteri yg asalnya pn.isteri nak pakai PB bukan kata nak kurus semata-mata tp faktor utama masa tu adalah sebab nak lancarkan perjalanan haid pn.isteri sbb pn.isteri ni penghidap senggugut..

dan sampailah masuk ke bulan Ramadhan setiap tahun, pn.isteri terus pakai produk ini...sbb kalau uols tahu apabila kita konsisten & ikhlas memakai produk PB ni, memang bile kita tak pakai kite akan mula rasa lain..badan cam longgar-longgar je tak fit!

so ni pn.isteri nak share dgn uols testimoni pn.isteri sendiri memakai PB, alhamdulillah memang takde kena GASTRIK mahupun PEDIH ULU HATI...maklum laa pn.isteri ni antara manusia yg byk asid dlm badan nih..suka sgt makan benda masam-masam kan.."maklum laa perempuan,kennnn"..hehehe

dan bile bercerita ttg puasa org akan cerita pulak tentang SAHUR..ni nak habaq mai pn.isteri memang tak perlu risau ttg sahur, sbbnya pn.isteri ni memang liat nak bangun sahur sbb tak lalu nak makan subuh2 ni..ada pun nanti cuma ambik secawan air milo je buat alas perut..mcm tu laaa seharian sesi berpuasa pn.isteri..tp even hanya dgn minum milo mmg pn.isteri takde rasa lapar dan takde laa angin kruuukkk-kraakkkk-kruuukkk-kraaakkkk dlm perut nih...

dan satu lagi kpd wanita2 bkerjaya..ini antara yg dah terbukti, apabila kita pakai PB diwaktu kite bekerja, kita sendiri akan rasai yg kite kurang letih dah tidak rasa terlalu sejuk..ye laa kata keje kat aircond kan..klu perut kosong (maklum laa pose kan) mahu nyer tak sejuk satu opis..tp memang seriously nak gtahu bile kita pakai je PB memang takkan rasa penat, letih ataupun lesu..


bagaimana semua ini boleh berlaku...???

 proses FIR dengan tubuh manusia

haaa ni laa sebabnya kenapa korset Premium Beautiful ni SATU-SATUNYA produk yg berkualiti sebabnya ada FIR (Far Infrared Rays) yang KEKAL tak sama dgn korset jenama lain..dan FIR inilah yg membantu melancarkan perjalanan darah dlm badan kite agar ia berfungsi dgn baik..so mana2 penyakit yg kita ada itu insyaAllah PB dapat membantu... 
ingat ye!
bukan nak bertuhankan produk, tp ini adalah salah satu cara kita ikhtiar..so ape salahnya,kan..kan..

dan uols nak rasai sendiri kenikmatan memakai produk PB ini...?? hurry up! uols leh terus call je crew leaders pn.isteri dan sudah tentu nya uols boleh laa make ur appointment now..!!! dan jika bersama dgn pn.isteri, pn.isteri sendiri akan ceritakan pengalaman menggunakan PB selama 4 tahun berturut-turut!

call me now!!
yipeee!

Monday, July 23, 2012

Salam Ramadhan buat semua...

As-Salam

"SALAM RAMADHAN"




syukur alhamdulillah apabila diberikan kesempatan lagi utk menjalani ibadah puasa di bulan yg penuh barakah ini, iaitu Ramadhan..semoga dengan izin dari Illahi kita dapat lah memenuhi bulan yg mulia ini dgn segala aktiviti-aktiviti yg membawa kebaikan dan memperbanyakkan amalan sesama kita..insyaAllah..

dan Ramadhan tahun ini lebih bermakna buat pn.isteri dan en.husben sebabnya tahun ini kami menjalani Ramadhan dgn ahli keluarga baru sape lagi kalau bukan Airy Hazel Medinna yg akan mencapai usia 7 bulan tdk lama saje lagi..dan Airy Damian Miqqael yg dah mencapai usia 2 tahun dah..big boy! alhamdulillah lagi rezeki dr Allah..

dan seterusnya lebih bermakna lagi Ramadhan kali ini apabila Allah mendorongkan hati pn.isteri & en.husben utk kuat bersama dgn 9/10 pintu rezeki buat kami dan dah tentunya dengan perniagaan Premium Beautiful yg kami jalankan ketika ini bersama para sahabat kami..mudah2an Allah permudahkan segala urusan & membuka seluas-luasnya pintu rezeki buat kami sahabat2 seperjuangan dlm bisnes ini,insyaAllah..

dan utk smua pembaca blog pn.isteri & en.husben ini, ikhlas dr kami sekeluarga ucapan buat kalian semua..
"Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak & Selamat Berpuasa"


special from
pn.isteri & en.husben
buat uols smua..
luv ya!

Sunday, July 22, 2012

Guangzhou : Last Day..

As-Salam

dan  akhirnya ini adalah entry yg terakhir kenangan manis di Guangzhou..fuh naik berbirat nak mengadap pc nak abiskan entry2 melancong nih..sbb tu cite tentang trip perlancongan pn.isteri & en.husben yg FREE bersama bisnes Premium Beautiful tak ter-update2 sbb kes camni ar..byk sangatttt gambar nak kena pilih...adoyai..takpe laa slowly ek..hihihi..

ok laa so last day in Guangzhou, kitorang byk g tempat-tempat yg menjadi mercu bg negeri Guangzhou..berkejar-kejaran laa juga sbbnya nak kena g cepat2 sbb nak kejar time utk naik flight lak..hehehehe..jom tengok jom!




haa nampak kat Hotel Rosedale suasana mcm kat tganu siap dgn air kelapa lagi..
hehehe
tu ice-box utk ada susu Hazel..
lalala


goodbye Rosedale!


last pose at Rosedale Hotel entrance


MENARA TV
haaa ni laa tempat pertama yg kitorg g lepas check-out
bgnn tertinggi di Guangzhou


tue!

haaa tu dia..
bile en.husben dah tunjuk skill
hehehe


group photo!

ni laa apabila gambar di ambil oleh photographer amatur..
belum lompat pun dia dah snap
adoyai..
hahaha


dalam byk2 gambar ni je laa kot gambar lompatan yg paling menjadi..
kihkihkih


Guangzhou!


nak balik dah!

mak pak budak nih..
hehehe


"cuncun"
haa ni laa tourist guide kitorg masa kat Guangzhou
pandai ngomong bahasa indonesia dong


next location
"5 ekor kambing tua"
hahahaha
ni 'cuncun' yg ckp kay..


haaa ni lah nama tempatnya
ntah tak paham bahasa cina daaa


love!


bersama ayahanda & bonda
CDM Ramzi Abdul & CDM Kak Ina

peace!

urmmmmm....
hehehe

sempat gak shoping tu..
lalala


lets be apart of
BMW
team!

ngeeee...!


buat tanduk!

dan berakhirlah episod we'ols sepanjang 4 hari 3 malam kat Guangzhou..memang hapening giler! syukur alhamdulillah kalau tak buat bisnes PB mustahil leh sampai sini..dah laa buat bisnes dapat share tentang kehebatan produk dr segi kesihatan & kecantikan tubuh badan, pastu dah nama buat bisnes ofcoz laa leh dapat $$$ bukan skit2 tp sampai ribuan ringgit..pastu dapat lak g melancong ke semua pelusuk negara for FREE jer! pakej 5 stars lagi!! ni laa namanya nikmat berganda2! bersyukur sgt2!

dan anda bile lagi..??
will be our pleasure to guide u, ladies & gents!
let's be apart from US!




Friday, July 20, 2012

Guangzhou : GALA Dinner yg penuh MEWAH!

As-Salam

ye! sangatttt mewah!!! trip we'ols ke Guangzhou memang Luxury Package! semuanya 5 stars! dan yg paling buat semua usahawan PB terkesima adalah kerana Gala Dinner kami di raikan dgn penuh mewah di HILTON HOTEL, GUANGZHOU..!!! fuyoooo! sape tak kenal "hilton"..bukan calang2 syarikat laa yg mampu membiayai kos sehingga hampir 600 usahawan di Hotel Hilton! semuanya FREE hokay! lalalala hehehe...

dan malam itu lebih membanggakan apabila kumpulan di B32 membawa paling ramai usahawan utk trip ke Guangzhou ini sehingga kami punya gala dinner dikalangan sahabat2 seperjuangan kami..itulah kehebatan yg dibuktikan oleh pemimpin kesayangan kami CDM Chan, Madam Lam, CDM Hajah Siti Rohana & CDM Haji Azlan Deraman.. bersyukur sangat2 dipertemukan jodoh dgn insan2 ini yg tak pernah lokek dgn ilmu utk  bagi kita sebagai usahawan baru utk berjaya seperti mereka..alhamdulillah!

dan jom cuci mata tengok kemewahan di
Hilton Hotel, Guangzhou!


 permandangan Hilton Guangzhou dr luar...
mengagumkan!

 grand ballroom we'ols dihias mewah dgn kerlipan lampu-lampu mewah!

 and here we are @ Hilton Guangzhou

 bergambar di lobby hotel


 bakal-bakal CDM ku..

 dihadapan entrance Grand Ballroom

 wakil Tanjung Malim dah terbang ke Guangzhou
so org2 Tg Malim tunggu apa lagi..
call cewek ni cepat2!
hot kan mama anak sorang ni
bergaya & kaya dgn produk PB


bersama dgn GM syarikat Mr.Teoh

dancing time!


 "mari kita..mari kita..bergembira epuk tangan sama-sama..."


 buah hati pengarang jantungku...
syukur sgt2 bile buat bisnes PB ini sangat membanti mengeratkan hubungan kami..
alhamdulillah


 smile!

 bersama idola pn.isteri dlm bisnes ini CDM Siti Rohana
me luv u kak ana


 DSM Abg Chaq, Fieza & DSM Gee 
yg diraikan harijadi mereka!
kerlasst celebrate kat Hilton tawww...


 we're family!

 model-model PB


 happy!

 posing!

 jejaka-jejaka PB

Blue Mania World
BMW


 en.husben & ayahanda kami



pn.isteri & ibonda kami


 CDM Ramzi Abdul & CDM Zalina Muhammad Zain
gambaran masa depan utk en.husben & pn.isteri


sebelum balik pose lagi kat depan hotel!
Hilton Guangzhou


ye! itulah moment indah kami di Guangzhou..beruntung buat bisnes ini serba serbi dihargai..kami ketika trip perlancongan memang dilayan seperti VVVVVVIP..haaa kerlast kan! dah laa pergi pun FREE...hai ni laa kata nikmat berganda2,,,sebab tu laa org yg bijak ambil pluang dan menggunakan peluang itu sebaik mungkin pasti akan rasai hasilnya!


dan
 anda mahu bersama kami...?!!
we're here to guide u..
tak pandai takpe yg penting hanya
" MAHU "


call pn.isteri ye darlingsssss!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...