Wednesday, February 29, 2012

Suke sangat dengan hasil KURUS ini...chewahhh!

As-Salam

pekaba uols..since last post pasal 'susu ibu' hagak lama laa jugek pn.isteri nak update entry baru kan...tu laa sejak2 berkongsi rahsia kekal maintain & sihat slps bersalin nih...adoyai mmg tak menang tangan..coz ramai yg nak berkongsi rahsia...pandai uols memainkan peranan sbg wanita kannnn..ye laa mana ada ppuan yg tanak cantik kan..tp ape yg paling penting kesihatan tu..tak guna cantik tp tak sihat! wow,tu diaa cikgu marah...hahaha..

ok laaa..this entry as usual nak eksen skit dgn korang my new look! ewahhh! ye laa sape tak suke kan klu dapat balik shape asal after deliver baby..jangan memain wooo...cam pn.isteri sendiri masa pregnant mmg naik 20 kilogram..!!! haaa tak ke naye je tu klu tak jaga badan..tp alhamdulillah last timbang sudah 16 kilo turun..so tinggal lg 4 kilo je lagi...chaiyok! chaiyok! utk diri sendiri..

nak nengok figure pn.isteri lepas berpantang? mesti laa nak kasi share punye...hehehe

taraaaa...!!!
pliz jeles ye...
hehehehe takde laa gurau je..
btw, mekaseh pd en.husben yg jd mr photographer yg tak bape nak pro tu..
"thnx sayang"

but ya, this is my new shape now..alhamdulillah..kalau keluar dgn en.husben witout Damian & Hazel mmg orang ingat kitorg ni tgh couple lah..walhal anak dah 3 uolssss...

tp tu laaa..yg pn.isteri nampak semenjak dua menjak berkecimpung dgn perkongsian tips nak selim melim nih, mostly people out there tak konsisten atau dgn kata lain 'angat2 chicken shit' u know pasal nak kurus ni..mana leh camtu darlink..ye laa klu nak cepat kurus haaa buat la liposuction yg kompem2 mmg sakit punye..tak pun makan ubat kurus..haa tp get ready laa kot2 ada kemungkinan kena masalah buah pinggang gagal berfungsi..haaa klu pn.isteri tanak laa camtu..kire ape yg pn.isteri buat ni dah kire ok laa..slowly tone-down dan yg pasti nyer kesihatan terjamin! oyeah!

btw, seems that pmintaan perkongsian tips makin melambung2..maka dgn ini pn.isteri dah minta kebenaran en.husben utk mewarwarkan contact no..supaya senang pada korang2 yg membaca blog yg tak seberapa ini utk contact pn.isteri thru fon sahaja...coz b4 this sume "PING" pn.isteri kat fesbuk...tetapi no fon ku itu akan diberitahu on the next entry ok..lalalala...

ok laa...nak g pump susu dulu..stock skang mmg byk! alhamdulillah..syukur pada Illahi atas nikmat & kurnia-Nya ini..sesungguhnya Allah memang maha mengetahui..

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

Sunday, February 19, 2012

SUSU IBU : Buat stok banyak-banyak, yeay!

As-Salam

fuhh sejak berkongsi bentuk body dgn kwn2 samada kat FB ataupun blog ni, byk respon...ramai rupanyer yg nak cantik & yg paling penting nak sihat..cantik je tapi berpenyakit mmg tak cool hokayyyy..huhuhu...so kena seiring sihat & cantik ye wahai ladies out there..lalalala

orait ni nak share dgn uols..lg tentang susu ibu...masa entry ttg susu ibu tu dibuat pun bykkkkkk giles respon dr kengkawan...alhamdulillah..rezeki Hazel dapat mnikmati susu ibu..tp bukan sebab keturunan ye pn.isteri ni bersusu banyak..ofcoz ada juga usaha atau ikhtiar lain yg pn.isteri buat utk bykkan susu...and ofcoz lah thanks a lot to my 'secret weapon'...sebabkan secret weapon ini lah bukan takat badan leh slim dlm masa yg cukup singkat, even bole juga produce susu yg banyak! syukur...

so baru2 ni bila dah asyik dok pam buat stok je...ye arr so far tgh cuti ni Hazel mmg BF direct frm me...tp kena buat stok bebanyak utk elakkan kekurangan susu masa dah start keje nanti..haaa sambung smula..so tadi g simpan kat fridge hasil pam pd hari ini...tgk2 dah tak muat dah kat peti ais tu..maklum laa peti ais takde laa beso mana pun..tp muat laa juga nak masuk org dlm tu kan..hehehehe

taraaaa...!!!
banyak kan!
hehehe mama suke!
and ofcoz Hazel lagi sukeee..!

btw, pic ni bru kat this part ye yg kt dlm peti ais tu..ada lg kat bhgn dlm..tp klu ambik pic yg kt dlm tu kang sgl ikan,ayam daging dah segala laaa akn sibuk nk interframe..hikhik...

so ape yg penting nyer kite nak kena rajin je...klu susu byk pun tp malas nak pump..pun cepat kering gak susu badan tu nanti..so klu kite ada cra utk bykkan susu, in the same time rajin pump...pastu leh trus dpt BF baby 100% til baby dah 2 tahun,itu adalah yg terbaik!

nak seribu daya,taknak seribu dalih ye uols
ihiks!

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

Friday, February 17, 2012

Amacam, ini lagi KURUS tak?? weee!

As-Salam


hehehehe 
as a woman mmg syiok woo klu dengar perkataan KURUS itew...tp klu betul2 kurus mmg ar menariks! tp yg tak bape nak kurus mmg stress mendengarnye ape lagi nak melihat perkataan itew...ngeh..ngeh...by the time blog ni di-update pn.isteri dah 43 hari berpantang...maksudnyer lagi sehari je lagi nak abis pantang, yeay! 

so, as usual isu hangat org2 pas beranak ni dah tentulah kitorg ni nak selim-melim..klu dapat jadi cam victoria beckham lagi bagus..erkkk! tp pn.isteri tanak laa cam vicky tu..tu dah macam jerangkung namanyer..hehehe..klu nak lg best cam J-Lo ke..haa tu baru seksi..tak kurus tak gemok..ok now mood i tgh verangan hokay...lalalala

eleh pn.isteri..dok sibuk cite pasal body org..body sdenri ntah camne kan...tp as u all knew laa kan...previous entry kan ada pn.isteri share dgn korang cmne perubahan body pn.isteri selepas 
20 hari berpantang...and now pn.isteri nak share lak dgn korang my latest pic..and pn.isteri nak korg gtau nmpk tak pn.isteri ni dah byk lost weight??? hehehehe

jom tgk latest pic den.. 
ready!!

taraaaa...!!!
yup masa ni baru 41 hari berpantang...

alhamdulillah even lum habis pantang..tp so far pn.isteri dpt rasakan bdn ni dah mula rasa sihat....takde sakit2, lenguh2, sengal2 mahupun bisa2...even melaram keluar dgn en.husben tp pantang stil jaga cuma masa ni lupe nak pakai stokin je...hehehehe..jangan marah arrr..ihiks!

haaa ni paling best klu korang nak tahu..pn.isteri mmg tak penah timbang berat badan since deliver Hazel aritu..pastu tergerak hati nak menimbang laa kan sbb dah scale depan mata...korang nk tau hanya dlm masa 40 hari je berpantang pn.isteri dah turun 16 kilogram...!!!!! gebabommmmm...!!! 

byk kan?!
 masa lak sgt singkat,kan?! 

haaa klu korang terkejut, pn.isteri lagi laa terkezutttt..tak sangka sungguh...jom tgk balik perubahan pn.isteri dari hari ke hari yg masa ni stil dlm mood 'berpantang'..

  • tu dia...dr kiri tgh sarat mengandung 9++ bulan 
  • yang tgh lak masa 20 hari berpantang
  • and the right one is the latest one, after 41 hari berpantang

perubahan yg mberangsangkan! diriku terkesima..! (takpe laa takde org yg puji,meh den sdenri yg puji diri den..) owh btw, en.husben sungguh suke dgn result terbaru terhadap body bini dia sorg nih..ngeee...hehehe

tu laa sib baik ada secret weapon yg pn.isteri dah gunakan almost 4 years..since bujang lagi dah guna produk itu until now..betul laa org kata ape jer klu kite buat secara konsisten, confirm mmg jadi punyer...cthnyer sama laa juga klu anak kite malas belajar, mmg gagal laa exam..tp cuba kalau dorg blaja tak henti2 dan bersungguh2 sure kjyaan milik mereka..simple as that...lalalala

ok laaa nnti pn.isteri share lagi ye segala yg menarik bakal di share dgn korang in year 2012 ni..
mmg wow! mmg best! mmg bling,bling! and ofcoz kachinggg!!!  
menariks kan bunyik nyer...juz wait & see guys...

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee



Tuesday, February 14, 2012

SUSU IBU : Banyak,kan..kan..!! yeay!

As-Salam

haaa ni nak share story yg sgttt best utk pn.isteri...tak tau laa pada korang best ke tak..tp i'm sure to all mommies out there sure rsa best juga kan...tgk perkataan 'susu ibu' tu pun dah memberi 1001 satu makna tawwww...yg dah beranak sure tahu camne nikmatnye...trust me!

ok, ape yg membuatkan pn.isteri nak share cerita ttg susu ibu ni sbbnye ada satu malam tu pn.isteri mmg melakukan xtvt wajib cam biasa laa mengepam susu...nak buat stok so nnti bile dah keje senang Hazel mmg dah ada stok susu byakkk..takde laa rushing tiap kali kluar nak kena pump dulu bagai...

so selalunyer pn.isteri pump mmg akan dpt smp 10oz laa sekali pump..alhamdulillah mngikut pengalaman sendiri dan kawan2 tu jumlah yg agak byk laa...sbb sekali pump leh dpt smp 10oz...

TETAPI

haaa sekali satu malam tu, pn.isteri mmg pump cam biasa laa..sekali pump punya pump jap g dpt sampai 28oz..Ya ALLAH banyak nyer!! diri sendiri pun terkejut!! masa post kat FB ape lagi kengkawan yg lain pun terkejut gak laaa...ntah, pn.isteri terkejut korang kena laa lagi terkejut agaknyer kot! hehehehehe

haaa meh nak tunjuk gambar skit...kang cite je korang sure tak caya..tau dah tu..hehehe

haaa bykkan...

tu bekas org jual dadih nyer size..28oz tu pn.isteri leh simpan kasi hampir penuh smp 4 bekas size dadih tu..alhamdulillah sbb diberikan susu yg banyak ni...syukur sgt2...mmg rezeki anak2...dan Hazel skang pun tgh menambah isi..aritu masa lahir 3.45kg and after 3 weeks she becomes 4.65kg and timbangan terlatest akan diketahui dlm masa terdekat ni nnti ye kengkwn...hehehe

tp klu korang nak tgk gambar terbaru si kecik ku sorang nih..nak tgk nih...

taraaa...!!!
i'm a big..big..girl..

haaa semangat kan si anak dara sorang nih..alhamdulillah..yang penting jgn cpt giv-up to breastfeed ur baby...hasilnyer pasti lumayan..betul laa kan..lumayan laa dapat tgk anak mbesar dgn sihat..best kan!


 

Wednesday, February 8, 2012

KURUS kah..???? ihiks!

As-Salam


olaaa korang sume...ye selamat bkerja laa ye..meklum laa lately ni byk tul cuti nyer..and ni baru pas cuti Maulidur Rasul dan Thaipusam..tu yg syiok tu ye..tau2 cuti panjang leh balik kampung..rsa air tgn mak masak..mmg terbaek!

btw, tgk title kat entry ni dah tau laa kan nak cite ape..biasa laa uols, ppuan ni takleh lari dgn 'kecantikan'..tu yg smp ada yg sanggup invest duit juta-jutaaaaa nak cantik! (sorry,pn.isteri bukan cmtu eh sbb duit pun x smp jutaan lagik..hihi)..

haaa ni nak share ar story dgn korang disebabkan pn.isteri ni kan tgh berpantang, so perkataan KURUS ni mmg laa sentiasa menghantui jiwa...org pas branak mmg laa klu tak betul jaga mau jadi 'tong' secara tiba2..tu laa antara pengorbanan seorg ibu! (wah! emo jap..hahaha)

ni nak habaq mai..aritu msa dok tgh2 pantang ni laa,kan..pn.isteri kuar g supermarket nak bli brg makan..sape lagi yg teman klu bukan my heroes..en.husben & Damian...Hazel kena tinggal kat umah..ngeee..pastu dok cari2 barang nak bli tu sambil menolak troli tu rupa2nye dalam diam en.husben ni pandai lak snap2 gambo bini nyer..pn.isteri bukan ape, dlm pantang kan mmg muka pucat makkk aii tu yg tak bape gemor nak bergambo tu...tp en.husben dah snap, nak buat cmne...kerna suami ku turutkan,ewahhh!

balik je umah trus dia tunjuk kat pn.isteri..jap g dia kata.....
"fuyooo body bukan cam org baru pas bersalin"

OMG! kembang jap punggung...ye arr bukan senang en.husben ni nak memuji taw...mula laa senyum2 kambing pn.isteri ni haaa..tp kejap je laa, tak lama...kang lama2 koyak kang sape susah...grrr...hehehe...pastu ada lagi ayat en.husben..katanyer...:
"untung rasanyer dpt bini pandai jga badan"

korang nak tgk gambo yg dia snap..
nah tgk!

haaa amik kaw..!! 
siap edit lagi laki aku kann..

btw, ni masa pn.isteri 20 hari berpantang..now ketika blog ni di update pn.isteri dah sebulan berpantang..so lebih 10 ari laaa..ngeee!

bukan ape, klu korang nak tahu..en.husben ni bukan laa high-taste ke ape..dia pun tak cerewet sgt sebenarnye..tp dulu en.husben penah gtau pn.isteri..lelaki ni kadang2 bukan dia tanak gtau isterinya nak2 lak bab2 gemok ke, nmpk tak berhias ke, tp en.husben kata kalau suami ckp ttg pkara2 sensitip camtu nnti isteri kecik hati...tp bile tak cakap,dia kata isteri2 ni tak tau lak nak ambil peranan meng-cun-kan diri biar sedap mata suami memandang..pastu, en.husben smbung lagi..
"cuba syg gtau ada ke suami yg tanak isteri dia nampak cantik kat mata dia..?" 

gulp! tertelan air liuq pn.isteri dengornyer..tp en.husben gtau gak jgn laa kurus sgt..tu dah takde taste nmanyer..so klu leh nak yg sedap2 mata memandang & memegang..opsss!!! ihiks! sory cite org2 dah kawen mmg camni..biasa laa kite kena tau gak cara nak pikat hati suami..dah kawin lagi penting tau nak kena pikat dr pikat boyfren yg lum ada kaitan ape2 tu..weee!

tp alhamdulillah laa, berkat berpantang yg agak serius dan lebih byk pantang yanyok nih..hihi..mmg dpt laa juga menurunkan bdn yg dah sah2 berat ni...tp rahsianyer, sebenarnye ada laa 1 produk yg mmg pn.isteri pakai since 1st baby lagi arwah Aisyah, Damian smp laa dapat Hazel ni...dats y pn.isteri tak risau sgt laa klu preggy selalu ni, n tak riso laa ttg body gak sbb selalu gak dgr a few frens yg takut nak mngandung lagi sbb bdn tak susut2 lagi..for me,klu tau cara, tak takut punye...and 'anak kan rezeki'..menolak dpt anak lagi sama laa spt menolak rezeki sendiri..taknak laa camtu kan..hehehee

so, jom kite imbau kembali gambo pn.isteri masa preggy kan Hazel & lepas 20 hari berpantang..kire ni antara latest pic yg ada dlm koleksi ye..jenuh gak laa memunggah folder2 yg ada..

~ sebelum & selepas ~

haaaa tu dia...gambar masa preggy tu tgh sarat ye mengandungkan Hazel mmg dah cukup bulan & tunggu hari je nak bersalin..masa ni naik 20 KILOooooo!!! fuhh nebes2! tp alhamdulillah after 20 days, gambar yg kanan tu laa hasilnyer...sib baik laa jumpa product yg bagus, almost 4 years gunakan produk ni and stil using it until now..betul laa org kata ape pun klu kite buat berterusan & konsisten mmg akan berhasil..jgn angat2 taik hayam jer...hehehe

ok ye..tu je nak cite tuk entry kali ni..pd yg baca blog ni, hop takde yg terasa ke ape ye..coz ini cite ttg pn.isteri..dah nama pun blog ni blog pn.isteri kan..so takde laa nak appoint sesape pun..klu blog2 gosip ye laa kot..hehehehe..juz anggap ape je yg tertulis dlm blog pn.isteri ni sbg sumthin yg pn.isteri share for care..sharin is carin omputih kata..lalalala

nnti pn.isteri share lak gambar pas abis pantang ye...tunggu...

orait,lunch time! take care guys! luv ya..

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee


Monday, February 6, 2012

Me @ Awana Genting Highlands even berpantang..wee!

As-Salam

olaaa guys! pekabo? cam biasa kehidupan pn.isteri yg bz memantangkan diri ni ape lagi, duk dgn anak2 ku ni ler..(pantang ler sgttt,kannn)..hehehehe..ape2 pun,alhamdulillah dah lepas dah 1st stage, i mean genap sbln pertama..Hazel dah sbln & myself tinggal lagi belasan hari je nak abis bpantang ni..sy suke! weee!

btw, disebabkan pn.isteri ni takde laa berpantang beriye kan...pantang yanyok tu mmg iye..so baru2 ni pn.isteri folow en.husben g function kat Awana,Genting Highlands! what!!! ok-ok...jgn emo ye, tau2 mmg pn.isteri lum abis pantang sesuka-suki g jalan jauh tempat sejuk lak tu kan..dont worry, sume dah prepare mental fizikal..and so far sume in good condition, tu yg pn.isteri nak gak g tanpa paksaan sesiapa..lalala

nak tau nape pn.isteri nak g, ofcoz sbb ia nyer memberi hasil yg baguzzz..benda klu takde hasil watpe bz2 nak buat kan..sama gak cam ilmu, klu ilmu itu mmg berguna utk masa depan dunia akhirat, yup! mmg kite kena ikut..tp tak dinafikan ada juga ilmu yg takde gunanyer..so sudah besar, sendiri leh pikio..bak kata org perak..ngeh2...

nah korang tgk sendiri berapa ramainyer laa org yg ada di function tersebut..takkan pn.isteri nak lepaskan pluang mcm ni ye tak..as long as kite tau jaga diri,insyaAllah ALLAH akan lindungi kite dr pkara yg tdk baik..sbb tu org kata yg penting NIAT kite tu..

haaaa ramai kan..kan..

tgk!
pantang tetap pantang..stokin tetap di kaki ye..
hehehe

 kerana mereka ni laa yg mbuatkan pn.isteri kuatkan semangat utk bersama mereka..

btw, lately ni bukan main encem lak en.husben bile tgk2..ni takleh gtau dia nih..kang kembang 800 mangkok mamat tu..betul laa org kata 'duit mmg tak penting TAPI yang penting ADA duit'..dulu bkn takleh nk bergaya tp tu laa bile keewangan mbataskan keinginan, so telan air liuq je arr bile nak sesuatu..alhamdulillah skang khidupan dah lebih baik..syukur kerna Allah tunjukkan jalan utk berubah pd kitorg..

jom layan tgk gambar balik..

my charlie angels
year 2012 sgt2 penting for them
Ina, Intan, Ain

 tgk arrr yg ada dlm pic ni pun dah rmai..
ni x termasuk lg yg xde dlm gmbar taw..
bangga nye!

dulu lain, skg dah lain..
syukur ya Allah

yg kt tgh tu our idol..
a mom of 3 kids, seorg ustazah, seorg yg dulu nyer biasa2 tp skang mmg luar biasa..
wee!



tu laa serba sedikit cite ttg pn.isteri yg g jejalan time berpantang..hehehe...actually, bile buka cite ttg entry ini maka dgn tak semena2 pn.isteri dah pun mula mahu bkongsi dgn uols my true life..kehidupan dulu dan sekarang..yg ofcoz sgt berbeza...yg dulu sgt byk psoalan bermain di minda..dan sekarang serba sedikit persoalan2 tadi hampir terjawab..insyaAllah klu korang sudi nak mbaca blog ini, pn.isteri pasti akan share dgn korang ye..

ok guys! my kids need me..GTG..see u guys on the next entry ya! luv u guys!

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...