Thursday, January 26, 2012

Hazel melaram!

As-Salam

haaa eventho Hazel tak dapat bersama abgnyer Damian g beraya chinese new year..tp sape kata Hazel takleh nak melawo...haaa sesuei ler dgn title entry ni...mmg si kecik sorg ni dilaramkan...sape lagi klu bukan keje mama dia dgn Oma dia..hehehe...jangan marah arrrr....lalalalala

actually, pn.isteri sgt suke dgn baju Hazel ni sbb kaler nyer rainbowwwww sangat...!!! so Hazel mmg menjadi bahan ujian laa memakai sume baju2 yg pn.isteri dah shoping kan utk dia..ngeh2..

i believe i can fly...
hehehe

ok my lil baby tryin to pose sexy...
ihiks!

haaaa termenung ape tu Hazel..???

hehehe cian Hazel coz evryday mmg kena laram..mmg laa kan..sbb ni laa saat2 yg pn.isteri nanti2kan..nak ada baby girl then leh laaa shopin bebaju n eksesori yg cun melecun! hehehehe..

takpe laa kan Hazel 
janji mama & Hazel hepy eva-after
luv u tight baby!

Gong Xi Fa Chai 2012..

As-Salam

yup! pd 23/Febuary/2012 baru ni adalah tahun baru cina..raya cina laa senang ckp..hehehehe..so as u all knew disobabkan en.husben mmg ada darah keturunan chinese sebelah mak mertua pn.isteri so mmg setiap tahun kami turut meraikan tahun baru cina..tp takde laa beriye sgt meraikannyer pun...cuma melawat keluarga cina..ala-ala pergi beraya gitew..

so disebabkan pn.isteri masih lagi dlm mood pantang, jadi terpaksa laa pn.isteri & Hazel tinggal sahaja di rumah mcm biasa...(owhh stress!!) hihihi...so aritu, pagi2 lagi en.husben ngan anak bujang we'ols sape lg klu bukan si Damian bersiap2 nak g beraya..

so jom kite cikidot gegambar Damian masa kat umah tok nenek chinese dia..

haaa cam biasa memula sekali kena snap family photo dulu..

ni salah sorg nenek Damian..
amcm? 
howt tak? ihiks!

tengok ler tu nenek dah bg air kotak selamba je dia buat tak tau..

haaa tiba masa nyer...
"time to rock!"

tanglung kat pokok tu antara bukti Damian tgh clebrate Chinese New Year..
hihihi

melawat kolam ikan dlu ar..tgk cukup tak ikan2 tu...
ke dah kena korban buat 'makan besar'..
ngeh2..

 dah buat lawatan..
skang sesi memanjat lak ye..

haaa ambik gambo laks..
Damian wif his cousin kakak Arieqa

yang ni lak dgn kakak Aqiela..
(sory gambo si Damian belurrrrr laks)

tu laa antara gegambo yg sempat en.husben snap guna henpon beliau..anyway, thnx a lot to all chinese family for Damian & Hazel's angpaw...(haa yg ni antara yg mahal ni)...Hazel yg tak dpt g beraya pun dpt angpaw, pn.isteri sgt suke..
bertambah laa isi tabung anak2ku...
weeee!!!



Saturday, January 21, 2012

Damian & Hazel in snaps!

As-Salam

olaaa guys! whut's up?! taw2, lusa org Cina dah nak sambut Gong Xi Fa Chai kan...actually kitorg pun meraikan juga seems that en.husben kan mmg ada keturunan cina...so mmg ramai laa adik beradik mak mertua pn.isteri yg berbangsa cina..tp tahun ni yg tak best nyer pn.isteri & HAZEL nmpknyer tak dpt laa nk folow dorg melawat chinese family kitorg coz masih lagi dlm confinement! grrrrr...tak besh nyer laaa...so nmpknyer lagi en.husben dgn anak bujang nyer, DAMIAN je laa yg akan g beraya kat umah atok2nyer...ok! pn.isteri sdg bersabar...huhu

actually entry kali ni bukan nak cite pasal raya cina..tp nak share dgn korang ttg harta paling bernilai utk pn.isteri & en.husben dunia akhirat...siapa lagi klu bukan our kids DAMIAN & HAZEL...klu korang nak tau, at first mmg laa nmpk sgt DAMIAN yg sgttt stress lepas dah tau dirinya mmpunyai saingan...mmg dia asyik buat perangai jer...

tapi! sekarang tidak lagi! DAMIAN dah makin lama makin sayang adik dia...(but stil kena tgk juge sbb dtg angin dia, mau je dia cepuk si Hazel tu nnti...)..biasa laa budak2 kan...

haaa ni nak tunjuk kat korang piccas both of them DAMIAN & HAZEL..sib baik dua2 tgh in a gud mood..klu tak bercinte ler nak capture pic dorang..ok jom nengok!

what a luvly pic!
DAMIAN luvs HAZEL

haaaa amcam?! mahal kan gambar ni...bukan senang nak gabungkan a kid yg berumur 1thn 7 bulan dgn adiknyer yg baru berusia 14 hari masa ni..

aiii DAMIAN, macam nak siku HAZEL je tu...
jangan...kang mama babap kanggg...
ihiks!

alolololo HAZEL segan ler tu...

DAMIAN tgk jer HAZEL nk ckp ape ntah tu..

my angels!

we're siblings!

AIRY DAMIAN MIQQAEL
&
AIRY HAZEL MEDINNA
(",)


Wednesday, January 18, 2012

HAZEL's Birthcert!

As-Salam

yeay! 
Hazel sgt teruja arini sbb en.husben yg merangkap babah Hazel dah pun g register nama & kelahirannya kat JPN, Putrajaya...en.husben gtau masa g tadi mmg gile ramai rakyat jelata sebabnye skang kan katanyer ada i/c baru...so ramai ler makhluk malaysia yang g menukar i/c lama kepasa i/c baru..

 Airy Hazel Medinna
my gurl

Tapi, en.husben tak perlu tunggu lelama..sebabnyer sib baik laa ada kenalan yg sudi membantu..alhamdulillah smuanyer dipermudahkan..dan takyah laa tunggu berejam2 nak tunggu no. dipanggil..dah rezeki Hazel kan..lalalala..

Once, en.husben balik umah jer..ape lagi terus ler tunjukkan birthcert tu kat pn.isteri ni haaa...termasuk laa kat anak dara dia sorg tu...mcm laa Hazel tau ape yg berlaku..dia tak kisah pun sebenarnyer..hehehehe..tp ape yg pasti Hazel mmg hepy coz dapat birthcert dia arini! tak caya??? 
tgk nih!

i'm so happy...!!!
thanks Mama & Babah..!!

haaa betul kan Hazel suke..!! ihiks! so as we know, skang bukan setakat birthcert je tp now bebudak kecik ni dah ada Mykid..kata staff kat JPN tu dalam 2 hari insyaAllah akan siap Mykid Hazel...so en.husben akan ke putrajaya lagi laa nmpknyer..sib baik en.husben tak serong g Alamanda..klu tak pn.isteri yg dlm pantang ni akan merentan! ahaks!

jom kite nengok lagi a few faces of Hazel semperna hari penerimaan surat beranak beliau..hehehe..(macam dpt penganugerahan dr sultan lak kan)

"ape ke benda laa yang sama besar sangat ni..???" said Hazel


"erkkk lamanyer Mama & Babah ni ambik gambar, tido lg bagus!"


"enuff laa mama...babah..."


alolo ciannyer anak mama sorang ni...
orait! 
jom kite menyusu then Hazel bole tido!
c u guys on the next entry ya!
nanite!

Monday, January 16, 2012

Airy Hazel Medinna...

As-Salam

yeay! arini dah 11 ari pn.isteri berpantang..erk sbenarnyer klu dihitung2 lama lagi nak abis 44 hari..ape lagi nak cukupkan 100 hari..hehehhe...bersabau je laa pn.isteri ye..

ok laaa...as promised, this entry stil nak cite pasal my newborn baby..ok jom start dgn nama si kecik ni dulu ye...ok laa mcm yg korang dah nmpk pun masa baca entry ni, we both decided nak bg nama to our luvly lil girl...taraaa!!!
AIRY HAZEL MEDINNA


 hai semua...its me HAZEL & i'm a big gurl now..!!!
(big ler sgtttt..hehehehe)

klu korang nak tau, as before..pn.isteri & en.husben ni mmg b4 ada anak lagi kitorg dah mmg siap2kan dah nama to our kids..kat situ kitorang akan susun dan pilih laaa mcm2 nama nak letak pada our babies...kitorg akan prepare 2 nama..1 utk boy and 1 utk gurl..so once dah tau gender baby, senang tinggal nak pick je between 2 nama tu..gitu laa cite nyer...

bercerita ttg Hazel yg dah berusia 11 ari ni, alhamdulillah kuning dia dah nak pulih...nak dekat 5 hari juga dia kena kuning..so kitorg bergabung tenaga membuat segala petua yg ada..mandi mandian yg bli kat sesei laa, jemur pagi2 laaa..(yg ni en.husben yg buat,smp naik berpeluh laa beliau..ihiks!)..

Damian & Hazel sama je masa bbrp hari pas deliver mmg kena penyakit kuning..maybe sebab ada keturunan kot coz mama pn.isteri kata, masa mama lahirkan pn.isteri pun pn.isteri laa yg paling terukkkkk kena kuning...zaman dolu2 mmg kena jemur je laa..so bile dijemur sbb teruk sgt tahap kuning nyer, naik lebam laa kulit pn.isteri...(sbb tu laa pn.isteri ni tak bape nak cerah org nyer..ahaks!)..sib baik laa en.husben cerah org nyer..ni laa nama nyer tuah badan..ngeh..ngeh...


ok laa utk korang2 yg special sbb sudi layan blog pn.isteri yg tak seberapa ni..jom tgh pose2 Hazel since dia deliver til usia dia 11 hari arini..check it out!

masa ni Hazel baru je pas di bersih2kan kat labour room..

orait dah kena label..ofcoz she's a girl...hehehe
details : Date : 5th January 2012~*~Time : 12.28pm~*~Weight : 3.45kg

bambambam...


baby mama!

ok dah pandai buat mimik muka..

anak babah!


uwekkk!
ihiks!

Saturday, January 14, 2012

Welcome to the world honey..

As-Salam

fuhhh..fuhh..fuhh..
since last entry pasal new year tu, now bru laa start post entry baru..mmg bercinte nak mngarang kat blog ni kan..hehehehe...takpe2..mencuba lebih baik dr tak buat langsung..kannnn!

orait, as u all knew..pn.isteri kan aritu preggy 3rd baby...n she's here with me now...dgn kebesaran Illahi, pn.isteri dah pun melahirkan seorg lagi zuriat kami husben & wife dgn sempurna nya...
ALHAMDULILLAH..

ok laa, jom kite flashback balik laa saat2 nak melahirkan my lil girl ni..ok sepatutnya my due was on 8th Jan 2012..tp masa g check-up 4hb tu doc check dah buka 2cm..then the doc said, 

" Natasha esok kul 8am u datang kita induce ye..sbb u dah nak almost 40 weeks.."
katanyer...

fuhh masa tu mula ler rsa berdebor2...hehe macam beranak sulung lak kan..hihi..

So, seperti yg dijanjikan esoknya (Khamis 5th Jan 2012) mcm yg dijanjikan pn.isteri g ler ke klinik bersalin dgn en.husben..kitorg smp dlm kul 9 lebih juga laaa...sesampai je buat CTG bagai...nk check contraction + heart beat baby..masa tu staff nurse yg incharge...pastu kul 10 lebih2 tu doc pun dtg check..dah buka 4cm dah..so ape lagi ke labour room laa ye pn.isteri oiii...

bile ingat2 balik kelakar pun ada sbb dr recovery room tu pn.isteri berjalan sendiri ke labour room witout en.husben,nurse mahupun doc..siap pn.isteri leh tanyer lagi..

"sy ni nak masuk kat labor room yg mana satu ni?"
hehehehe...

 ye ini laaa entrance labour room yg pn.isteri kena masuk..
masa Damian dan adiknyer ni dpt labour room yg sama..
kebetulan puleks! 
hehehe

masuk je labour room kul 11am pastu sudah kena kasi induce..so bertarung laa dgn contraction melampau dan alhamdulillah kul 12.28pm selamat lah melahirkan anak ketiga kitorg.. 
and its a girl!! 
 weee!!!! suke!!! syukur alhamdulillah...

welcome to the world baby..
uwekkkkk!!!!

 its my baby..
Allahuakbar!

masa deliver Damian dulu pn.isteri tak dpt breastfeed (BF) terus Damian sbb pn.isteri dah dapat ubt tido daaa...doc nak bg rest katanyer...tp not for this time..pn.isteri gagahkan juga pas bertarung nyawa nak melahirkan our lil baby and pn.isteri nak BF terus si kecik ni...alhamdulillah masa kat labour room tu gak pn.isteri dpt BF dia..syukur alhamdulillah..

ye..pn.isteri sangatlah sedar diri bahawasanye wajahku sgttt hudus ketika ini...
tp ni laa buktinyer pn.isteri sdg BF kali pertama for my lil baby kat dlm labour room..
hehehehhe..ok laa kan dr takde..
ngeh2...

ok laaa..
nak tau lak ape nama si kecik ni..
tunggu next entry ye..

Sunday, January 1, 2012

Hello 2012..!!!

As-Salam

Ya ampunnnnn...
hehehehe...pn.isteri tau sgt2, mmg giles lama pn.isteri tak ngapdate blog ni haaa..last entry masa raya haji owh...mmg superb lama kan..bukan takat bersawang jer...mau naik berkulat dibuek nyer...hehehehe...ok,takpe2..arini tahun baru! yeay!

orait lah! mudah2an di tahun baru 2012 ni, akan lebih baik dari yang biasa..and maybe pn.isteri boleh jadikan salah satu azam pn.isteri pd tahun baru 2012 ini, utk jadi antara blogger yg rajin update story2 baru...hehehehehe...boleh,kan...sbenarnyer, cerita banyak..tp betul laa kata salah sorang teman pn.isteri...dia kata klu nak jadi blogger ni kena ada passion...klu tak mmg akan berlumut laa blog kite...sib baik pn.isteri punyer tak berlumut lagik! ihiks!

cite pasal tahun 2012 ni...haaa ni nak bg korang tgk pn.isteri nyer 1st family picca utk tahun baru ni...ready nak tengok...????

taraaaa...!!!

haaa ni laaa gambar kitorg anak beranak...
sory kualiti pic cam hampeh coz biasa laa guna henpon kan...mmg mengecewakan..
tp ok laa dr takde org kata..
lalalalala

masa ni baru je pas anta Oma damian g umah nenek sedara damian..so curik2 time nak snap satu pic for new year! and mcm yg mungkin korang tau, pn.isteri skang tgh tunggu masa jer utk melahirkan adik pada Damian...

anytime actually...

so azam tahun bru yg palingggg awal skali tercapai adalah nak dpt baby baru...sbb masa preggy Damian ikut tahun Cina, thn Tiger...pastu mmg pn.isteri n en.husben nak next baby dilahirkan dlm tahun Dragon pula..so this is the year...2012...

mudah2an our kids mnjadi seorg yg berani menghadapi segala cabaran dan kuat kerja & smgt spt mana karakter tiger & dragon..insyaAllah...so, to all of u doa2kan mudah2an pn.isteri dpermudahkan segala urusan utk melahirkan zuriat ketiga kami ini ye...insyaAllah dgn izin Illahi...

orait! nak tahu ape azam pn.isteri tahun 2012 ni...??jeng...jeng..jeng...nnti lepas selesai urusan melahirkan baby baru kitorg, nnti pn.isteri akan share kan dgn korang eh...tunggu...jgn tak tunggu eyyyy....

oklah, pn.isteri nak tido dah ni...ngantoks! last but not least, 

Heppy New Year to All of You...

smoga khidupan kite di tahun baru ini akan lebih bermakna...umur bertambah itu tak ape..tp ape yg penting jom kite sama2 renungkan, agak2nye ape yg kite perlu tambah utk kesenangan hidup kite bersama yg tersayang...lalalala

nite guys! 
luv yall!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...