Sunday, November 6, 2011

Beraya Haji di dalam studio...

As-Salam

woot! woot! selamat hari raya haji/korban/aidiladha...serupa jer smuanyer kan...hehehe...ok laa mcm dah di sgre kat korang arini raya haji (Ahad 06/11/11) pn.isteri bkerja...nak temankan smua pendengar setia..dan pn.isteri arini ke-udara di THR Gegar...haa ni station radio utk pendengar setia di Pantai Timur..org yg tak tinggal kat pantai timur pun leh gak dgr tapi kena dengar dari website THR Gegar or kat astro channel pun buleyyy...

ni korang layan kan je laa gelagat mak buyung sorang ni yg kena keje di raya haji..ihiks!

ye begini ler suasana pn.isteri ketika kat dalam studio...
biasa nyer comot! 
tp sbbkan raya arini, nak cumel2 skit..
ihiks! 
walopun gemoks!  
grrrrr...

sehari kalau tak jumpa mic kat depan nih mmg tak sah...
ngeh2ngeh...

haaa ni teman sekerja pn.isteri..
korang kenal kot..
Feeya ni x-Era..kitorang sama2 kat XFM juga..
tp dulu laa..
now Feeya yg cumel ni dah kat Sinar...radio no.1 wooooo!!!!

apa2 pun peace ar kat korang...
jgn muntah tgk gelagat mak buyung sorang ni eh...
meklum laa merentan tak dapat mkn rendang lagi nih..
balik kang nak belasah mertua punyer rendang yg sodappp..!!! 
yeay!

again,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
buat korang semua..
semoga berbahagia bersama yang tersayang..
muaks darls!



Selamat Hari Raya AidilAdha...

As-Salam

dikesempatan ini, pn.isteri sekeluarga nak mengucapkan selamat hari raya aidiladha yg juge fofuler dgn panggilan raya haji & raya korban pd smua umat Islam..especially to u guys yg setia menjadi pengunjung ke blog pn.isteri yg tak seberapa ni...pn.isteri sgttttt menghargainye...


tahun ni raya korban kitorg sambut sederhana jer...dan tahun ni pn.isteri sambut bersama family MIL pn.isteri..sib baik laa mertua pun tgal kat KL...mama pn.isteri dah balik kampung dengan adik...lagi pun raya haji ni pn.isteri kena keje...grrrrrrr.....(sungguh tak ikhlas kan bunyiknyer)..hehehehe...biasa laaa bile ada pluang di hari2 keraian camni nak laa bersama keluarga kannnnn...tp nak buat cmne, "saye yg menurut perintah katanyer"..lalalalala...ihiks!

dan tahun ni adalah tahun ke-2 beraya korban dgn si kecik Damian...tp tahun ni plus lagi sorg yg tgh sarat dalam peyut pn.isteri ni haaaa...siang tadi g check-up, alhamdulillah sume dah hokayyyyy...!!! pn.isteri sgt seronott!...mudah2an dipermudahkan segala urusan utk kandungan ke-3 ni sama seperti Damian dulu...insyaAllah mudah2an...amin...

dan bercerita ttg 'korban' ni...for myself, mmg teringin rasanyer nak mengerjakan rukun Islam yg kelima ni...ternanti2 juga saat terpanggil utk ke sana...mudah2an waktu itu akan sampai tidak lama sahaja lagi...klu diizinkan utk mngerjakan umrah/haji di usia yg muda, alhamdulillah rasa bersyukur sesangat...sbb rasanyer bukan semua org yg berpeluang utk mendapat peluang sebegini...mudah2an pn.isteri & en.husben terpilih laa insyaAllah.. ;)

dari sudut lain pula, sebenarnyer mmg banyak pengorbanan yg kite lakukan dlm hidup kite ni kan...tak kisah laa korban kecil ke, besar ke...pd pn.isteri sedang dlm usia sekarang & dgn kesihatan yg baik yg Allah berikan kini, pn.isteri & en.husben mmg sanggup bkorban masa & tenaga utk berikan yg terbaik utk yg tersayang...for us, keluarga kitorang adalah nyawa kitorg...sekiranyer kitorg telah yg telah ditentukan utk berikan yg terbaik buat family kitorang, mmg pn.isteri & en.husben bersedia utk terima segala halangan, cabaran & rintangan yg bakal kitorg hadapi...insyaAllah mudah2an Allah permudahkan semua...

wah! luahan perasaan sgt kan..hehehe..bukan ape, kat sini pn.isteri nak mereka2 tahu...ape yg mereka nmpk pd pn.isteri & en.husben ada hari ini bukan laa sbb kami dtg dr keluarga yg berada atau berduit...dan bukan laa kami ni bkerja dgn gaji yg besar...kite semua sama jer..tp disebabkan sedar akan diri kitorg ni ada tanggungjawab besar buat keluarga terutamanyer..kitorg cabar diri sendiri utk buat perubahan...dan ape yg dilihat arini adalah antara hasil2nya...so hop mereke2 ini jelas...weeee!!

ok lah, dah abis mengomel...now pn.isteri nak titun...esok kena kerja kannnn...so tak reti2 lagik...ihiks! to all of u pn.isteri, en.husben & keluarga nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha buat korang smua dan semoga bergembira bersama yg tersayang...lalalalala



Wednesday, November 2, 2011

Bukan saye yg ckp ye..tp ini paper yg cakap..ngeh2..

As-Salam

ok b4 pn.isteri nak story kat uols cite pasal tarikh cantik 1/11/11..ni nak cite ni tadi masa dok berFB..tetiba ternampak seseorang post kat wall beliau satu keratan akhbar yg sgt menarik perhatian pn.isteri! 

vavavavavavava...!!

nak tengok...???

taraaaaa...!!!


jeng..jeng..jeng...

ok pd korang yang tgh baca entry kat blog pn.isteri skang ni..yg rasa2 cam takde kriteria seperti yg tertulis kat dlm keratan akhbar tu, jangan berkecil hati ye...ok jom pn.isteri share ape pandangan pn.isteri secara personal ttg keratan akhbar tu...

FOMFUAN..fomfuan..fomfuan..and i knew, its not an easy to be a 'woman'...betul kan...jap2 kena camni..jap2 kena camtu..ok, klu ikutkan story dlm akhbar tu cite ttg perempuan yang dah berumah tangga laa betul tak...ok jom kite sama2 refresh balik zaman masa kite muda..senang ckp masa tak kawen laa...mostly ramai ppuan masa tu yg selim melim..takde spare-tyre here & there...

TETAPI..!!!

kesan selepas berumah tangga...haa yg terus selim tu syukur laa sbb mmg uols berbadan sedemikian...tp cmne yg transform 360 darjah tu...??? dulu size bdn sekecil jari kelingking jer...tp skang lagi besar dr size ibu jari kaki...hukhuk...tu yg jadi isu lagi sensitip utk ppuan tu..betul tak...?!

mmg pn.isteri akui..bile kite dah kawen nak2 lak pas dpt anak...fuhh perubahan bentuk badan sgt2 ketara hokay!!! sbb pn.isteri pun alami nasib yg sama..huhuhu...tu baru beranak sorg..bygkan yg beranak lebih dr sorg...haa tu yg tkluar pktaan badan cam tong! 

tapi pn.isteri tak nafikan yg pn.isteri sgt setuju dgn statement dlm keratan akhbar tu...its our responsibility to look santekkkk all the time pd si suami..mmg bentuk badan kite antara salah satu faktor utk kite dpt perhatian dr husben kite...kite mmg sgt bagus bile dpt memberi zuriat pd suami, pastu pandai masak, lagi kerja2 rumah pun boleh setel, pandai jaga maruah keluarga dan nak2 pulak kite siap bkerja utk bantu ekonomi kluarga...mmg sgt2 bagus dah tu...tp penampilan kite tu pun antara yg terpenting sebenarnyer...

cube tengok si tua miang keladi...hahahaha kesian yg tua lak yg kena kan..yg muda pun ada gak yg mgatal si jantan2 nih..hahahaha...so tak kira tua ke muda..tp bile ditengok2 balik kebanyakkan nyer dorg mmg akan cari ppuan yg selim2 buat isteri no2 atau seterusnyer ataupun mnjadi skandal dorang..pdhal dorg tak pk..kalau laa ppuan tu dah kawin tak mustahil body dia pun membulat mcm tong cam kite kan...(ini contoh ye kawan2)..tp biasa laa manusia kan mudah lupe..

so senang camni je laa..dah tau laki kite camne..jadi sama2 laa kite jaga husben masing2..kena laa tau taste husben kite ni camne kan..ape yg dia suke, kite buat laa..as long as tak melanggar isu2 agama..insyaAllah byk cara utk kite kekalkan kebahagiaan dlm kluarga...yg penting kena laa ada inisiatif utk buat sesuatu utk berubah...klu MALAS sume pun tak jadi ape..mcm org berazam laa..azam macam2 tp abis thn je, serupa tak berubah2 ape pun..so tepuk dada tanyer selera...

lalalalala..

to en.husben ku syg...pn.isteri akan alwez be someone yg en.husben suke ye..

dr segi ape...shyyyy...tu rahsia kami berdua ler...ngeh2..



p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...