Monday, October 31, 2011

Beberapa jam sebelum diraikan...

As-Salam

yo! wahh rap jap..! hahaha..ok entry kali ni nak share dgn korang behind the scene beberapa jam sebelum pn.isteri diraikan...haaaa "diraikan"...ape itew....?? nak kata bufday dah lepas dah..klu nak pun kena tunggu tahun depan bulan March baru laa bole sambut bufday...haaa ni laa yg best bile kehidupan mula berlaku perubahan sedikit demi sedikit...lebih ramai yg menghargai dan akan meraikan kejayaan kite...alhamdulillah, dengan izin dr Allah...amin..

ok yg pasal diclebrate tu nnti2 next entry pn.isteri cite eh...ni nak tunjuk dlu kat korang gelagat pn.isteri & en.husben beberapa jam lah sblm waktu puncak...kire masa otw nak g ke lokasi keraian tu laaa..haa kan sonang..hahaha..

tapi nak gtau awal2, kualiti gambar mmg cam hampeh sbb henpon nyer camera kan...even berihitam..tapi takde maknanyer nak gambar cantik..padahal 5 megapixel tu...hakktuihhh!..takpe janji leh buat call n sms dah hokayy...lalalala

taraaaa...!!!
ni dua org laki bini..yg kadang2 ok..kadang2 lagi teruk dr kanak2..
hehehhe
janji kitorg heppy!

kalau korang nak tau, en.husben ni mmg susah giles nak suh dia ambik gambar..pastu yg lagi stress bile dah dia nak ambik gambar smua nyer akan punah ranah! tak caye..?! tengok nih!

haaaaa ni rupa en.husben yg 1st sekali lepas pose yg senonoh kat atas tu..

dan ini yg seterusnyer...
lebih membuatkan pn.isteri stress..
dah laa ambik gambar dlm keta goyang2..tu yg gambar blur tu...
arghhh!!!

so utk tidak terus dibelenggu (waaaa jarang tul gunakan pktaan ini)  perasaan stress itu..adalah lebih baik kite alihkan sahaja kanta camera...supaya ia menjadiiii....

begini!

dan begini!
now mood lebih tenang...
lalala


p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link http://www.facebook.com/natashaaimee

Friday, October 28, 2011

Damian d latest..!

As-Salam

woot! woot! sudah lama tidak ada entry baru since bz shootin mootin aritu..hehehe..sakit pinggang laa nak ngadap pc + Damian yg suke jeles bile tgk pn.isteri asyik ngadap pc jer..so cite pasal Damian..nak share dengan korang rupe yang paling latest anak bujang pn.isteri & en.husben sorang nih..

sebelum tu nak gtau gambar ni di ambik oleh makcun Damian yang merangkap adik bongsu pn.isteri..sbb makcun Damian ni mmg rajin mngambil gambo..maklum laa remaja kan..esok2 dah tua bangka cam pn.isteri ni..nak pandang camera pun naik nak muntah..hahahaha..tp pn.isteri insyaAllah still menten perasan nak snap2!..lalala

ok jom tengok Damian!

olaaaa blog readers!
here i'am
Airy Damian Miqqael

 dan sy mmg suke buat mulut sy cenggitu bile sy dah mula rasa bosan...
sbb makcun asyik ambik gambar je..
kan best kalau dia ajak sy makan roti canai ke kan..

ok-ok mesti unty uncle sume kata rambut sy dah panjang kan
sy pun rasa camtu, mula2 macam rimas..
tp disebabkan sy sygkan mama & babah so sy ikutkan je
sbb dorang kata awek akan lebih suke sy kalau sy rambut panjang
ntah yeke..?
0*&**U#&!&#

ye...tu laa kisah nyer anakku sorang nih...hehe makin panjang akalnyer...klu di bagi bercakap hambek kau..ntah ape dia ckp pun dia tak paham..lagi best kite bckp dia pun sibuk sbb nak balas. ckp jugek..macam laa dia paham...tu laa bebudak skang...ni baru Damian...adiknyer pulak camne ntah..hehehehe...cant wait for my new baby...i luv babies! lagi ramai lagi bagus! lalalalala..pn.isteri sgt bersyukur atas ape yg Allah kurniakan pd pn.isteri shg hari ini...alhamdulillah..weee!



Monday, October 24, 2011

We Are On Cameraaaaa.....!!!! woot! woot!

As-Salam

oyeay! oyeay! seperti yang dah di habaq mai kat korang, entry kali ni pn.isteri nak share dgn uols story pasal sesi video-shooting baru2 ni...mmg sangat best..maklum laa pn.isteri dah lama dah bersara dgn dunia2 melibatkan camera camerun nih..i mean video-camera laa..sbb since pn.isteri kawin je mmg pn.isteri dah decide tamau laa involved beriye2 dlm industri yg sememangnyer pn.isteri minat nih.. 

for me, 
family comes first!

so minggu lepas, pn.isteri & en.husben di kehendaki dtg utk buat satu video-shoting..so korang leh laa nengok gelagat kitorg husben & wife sepanjang sesi shoting mooting..actually klu nak ikutkan pn.isteri mmg tak bape nak sihat on that day...i need to be admitted! tapi sbb these thing adalah salah satu benda penting gak, so ku gagah kan jua...

wawawawawawa...

so adakah kitorg berdua ni dah bersedia...????
ihiks!

masa sesi shooting tu, ada puluhan couples yg kena buat benda yg sama..so kitorang kena laa tunggu our turn..sib baik takyah tunggu lama sgt..sepanjang nak tunggu turn kitorg tu mmg macam2 gelagat yg kitorg tengok...sgt2 geli hati...maklum laa ada yg first time kena buat shooting2 nih...tp kagum tgk dorang coz at least dorg try to be the best! 

baguih! baguih!

now dah sampai giliran pn.isteri & en.husben
r u ready....???
( ",)

masa ni cameraman suh kitorg pose dulu..
haa tu dia..
ala2 pose kahwen gitewww...

dah start sengeh2 poyo...
hehehe

haaaa dah berdiri tegak now kitorg kena berjalan laa pulek...
mcm nak buat tarian cak pong pulek!
hahaha

ok! now i'm ready to say my words..
jeng..jeng..jeng..

haaaa tu pn.isteri tgh dok bercakap laa tu..
ada ke dorang kata masa pn.isteri say my sentences dorang kata dah macam pembaca kaji cuaca..
citt!
takpe laa janji tak banyak kali ke rerecord..
klu tak mau muntah si cameraman...
hehehehe...

yeay!
dah setel dah sesi fotoshot kitorg...
lega rasa nyer...

tu laa cite nyer masa sesi shooting kitorg...sgt tak sbr utk tunggu my big day..ewah cam nak kawen laks! takpe laaa...ada org yg nak hargai kite..so why dont we juz take the opportunity rite! pn.isteri rasa sgt bertuah kerna dilimpahi ape yg ada arini dan berasa sgt bersyukur..mudah2an Allah kekalkan, insyaAllah..

pd pn.isteri, smua org nak kan kebaikan, kesenangan, kelebihan or ape je laa "an" yg lain pun..tp cuba kite tanyer diri kite, kite betul2 nak ke atau saje ckp kat mulut atau dlm hati je..sbb sbg seorg islam...mesti nak seiring ilmu,usaha,ibadat dan semua yg berkaitan..doa sahaja tanpa usaha pun takkan memberikan ape2 makna..juz to remind to my ownself..

so,
tepuk dada tanye laa selera ye...

p/s : guys! pd uols yg setia jd folower my blog...mekaseh banyak2 ye..dont forget to catch my FB at this link
http://www.facebook.com/natashaaimee

Jeng..jeng..jeng..

As-Salam

ada sheshuatu yg pn.isteri nak share dgn korang sume..
hint skit..

ada camera..
ada org yg pegang camera..
&
dah tentu ada orang yg di ambil gambarnyer..

jeng..jeng..jeng...

apakah itew...???

tunggu ek...!

ngeh..nguh..ngeh..

Sunday, October 23, 2011

Bile Damian dah terpukau....

As-Salam

samada korang tau atau tak bape nak perasan, takpe laa bior pn.isteri habaq kat uols ye...kalau korang nak tau, Damian ni ada benda2 yg akan membuatkan dia takkan pedulik ape yg berlaku disekeliling nyer..walhal kalau tidak, nmpk pn.isteri & en.husben takde je kat tepi dia mau meloncat dia + menjerit sekali..!

haaa tu laa kalau korang nak tau Damian sorang ni taw...

dan malam ni, pn.isteri telah mencurik2 tangkap gambar beliau ketika sedang dipukau...fuhh suspen2..nah korang tengok rupe si kecik sorang nih..


haaaa tengok tu tahap keterpukauan beliau...
sungguh nyata!

dan korang nak tau, dalam banyak-banyak benda, ape benda yang berjaya memukau si Damian nih..ish..ish..ish..sungguh tak sangka...

sape lagi kalau bukan si Upin & Ipin ni lah..!
oh no!

haaa tgk tu tak pandang kiri kanan...
Damian...Damian....

pastu setelah nonton Upin & Ipin beberapa episod akhirnyer...
tekak Damian dah kekeringan kot...

ni dahaga sangat laa ni..
sampai terbungkang haaaa....

haaa ni adalah posisi paling selesa buat beliau..
dan tak tau nape bile upload pic ni takleh nak rotate..
dah 18ratus kali terai,tp gagal gak..
so..
pn.isteri sungguh stress!
so korang bersabo laa tgk gambo yg paling last ni eh..
hahaha!

Saturday, October 22, 2011

Snap! Snap! Part 4..

As-Salam

ok laaa nmpaknyer ni entry yg paling last utk sesi photoshoot pn.isteri, en.husben dan our lil Damian..fuhh nak abiskan entry2 ni punyer laa berkurun eh..tu laa nak buat cmne byk sgt halangan nak update blog ni haaa..si Damian pun dok tgh lasak..kite menaip dia pun sibuk nak menaip..so bile nye nak siap..buat sekerat pastu saved, pastu smbung blk skit pastu saved balik..jawabnyer bkurun baru siap! 
hehehe..
takpe yg penting siap! 
oyeay!

jom start viewin!

fuhhh terer gak en.husben ku berposing eh..

ceyyy muka control nampak...

haaa tu dia laki bini berdua nih...
ihiks!

si baik laa dpt en.husben yg sportin nak layan kerenah pn.isteri dia sorang nih..
"orang sayang ayang sangat2"

 time for our lil Damian..
senyum nampak anak mama & babah..

orang suh pose..
Damian sibuk geget bangle mama...
huhu


orait! nampaknyer dah abis dah piccas yg nak di share dgn uols masa sesi photoshot baru2 ni..smua gambar2 yg korang tgk ni sebenarnyer utk koleksi peribadi dan akan diguna pakai utk sesuatu yg sangattttt best!
jeng..jeng..jeng...
apakah itew...?
cam biasa kena tunggu....!


Words Of The Day..!

As-Salam

orait so macam biasa setelah pn.isteri jumpa jer ayat2 best utk meningkatkan lagi motivasi dalam diri pn.isteri ni..mmg terasa nak post je kat blog ni...ye laa klu cite bab2 yg positif ni mmg laa liat..manusia biasa laaa katakan...cuba kalau yg negatif....haaa laju je kan..tu laa namanyer pendirian yg tak bape nak kukuh...tapi takpe as long as kite ada rasa nak upgrade diri, tu dah syukur alhamdulillah...lalalalala..

so words of the day kali ini..jeng..jeng..jeng..


KALAU DAH TAKDE USAHA, 
JANGAN HANYA MENGHARAPKAN HASIL


ye tu laa ayat yg dah jelas lagi takyah nak suluh...mostly kite ni mmg suke nak hasil tanpa ape2 usaha..senang cakap org2 kite ni suke sgt dengan 5D...nak tau ape itu 5D?

" Duduk Diam-Diam Dapat Duit "

hurmmm camano tu...klu mmg anak org kaya bole laa guna title 5D tu..tapi yang versi cam pn.isteri ni sendiri pun dah sah2 dtg dr keluarga yg sederhana..belajar pun takde laa tinggi mana setakat ijazah je..tu pun alhamdulillah..so yang hado nak pegang title 5D tu kennn...hikhik

so moral of the story, to get what i want..yup! kena laa usaha..sbb pn.isteri sentiasa yakin Allah maha mengetahui, sekuat mana usaha kite maka sebesar itu laa rezeki yg Allah bakal limpahkan...aminn...weee!


Friday, October 21, 2011

Snap! Snap! Part 3..

As-Salam


sory late update for new entry..sbb nyer too much things happen to us..tp takpe kitorg anggap itu sbg ujian hidup dari Illahi..orang kata lagi byk ALLAH uji kite maka lagi sayang laa DIA kepada kite..amin mudah2an betul hendaknyer..

okay! as told before masa sesi photography ni ada a few baju yg kitorg pakai utk di snap2 kan...agak berpoluh gak laa nak bersalin-salin baju dgn Damian yg takleh duk diam tu..tp takpe...bg menyelesaikan misi menge'pose'..pn.isteri & en..husben gagahkan juga...hehehe

dan kali ni kite nak nengok aksi 
BLACK & RED 
theme!


iye tu dia..
masih lagi berani pose mengereng even perut dah makin terjojol!


ni posing cover peruts namanye ye kawan-kawan..
hahahaha

cuba sedaya upaya utk bg senyuman paling cumels
tapi sebab dah tua..tak cumels dah...
hahahaha


ecechey fefeeling Nasha Aziz gitew..
yang hado!

orait cukup2 laa nengok aksi pn.isteri feelin2 model gitew..for nex entry, pn.isteri akan share dgn uols gelagat kitorang anak beranak laks...mmg lagi ntah ape2 laa kan...bersabo laa ketika korang tgk nanti...ihiks~

Wednesday, October 19, 2011

Word Of The Day..!

As-Salam


ok..mulai saat ini..waa kire pakai saat kannn..hahahaha...ye..ye..nak gtau juga..mulai saat ni...pn.isteri plan nak buat satu entry ttg ayat2 yg best! tak kisah lah kata2 motivasi ke, mutiara kata ke, ayat2 peringatan ke..juz utk memberikan peringatan kat diri sendiri or maybe leh berkongsi juga dgn pembaca blog Airy's Family juga..


so utk ini ari, pn.isteri dah jumpa satu ayat lagi mantap dan tepat!

" Kita LAMBAT, Orang Lain REMBAT!!"


so macam mana kite nak judge ayat2 motivasi ni, adalah mngikut atas diri memasing..sebab ada setengah org yg terrrlalu berfikiran negatif mmg takleh nak tgk ayat2 cenggini...even dia sendiri tak paham ape yg ayat ni cuba nak sampaikan...so sad...uhuks!

tapi, pada pn.isteri ayat ni sgt straight to the point..mmg betul laaa dalam ape pun hal..kalau kite ni suke berlengah atau melambatkan sesuatu perkara, kite kena ingat bahawa ada org lain yg dalam masa yg sama bekejar ambil pluang yg sama macam kite...tp sebab kite dah lambat, ofcoz laa dorg rembat dulu...so sape rugi????

sendiri mau ingat laaa...hahahaha




Tuesday, October 18, 2011

Snap! Snap! Part 2..

As-Salam


ok kali ni kite nak nengok lak aksi2 superhero pengarang jantung pn.isteri..sape lagi klu bukan en.husben and our family photo wif our Damian...and together wif lil baby yg ada dalam perut...itu di kira sekali hokayyy! ihiks!

enjoy viewing!

lets start wif en.husben dulu hokayyyy...


chewah 
Mr.Superman

 fefeeling pejal taher gitew...

 haaaa abis dah hilang macho..

 family snap!

 weeee...!!!!

 uwaaaaaa...!!!!
bukan main lagi sikecik tu kan...
hehehehe

ok blue theme dah setel..
next korang tgk lak aksi2 terlampau kitorg anak beranak..
tungguuuuuu...

Snap! Snap! Part 1..

As-Salam


yes! get ready utk menengok aksi2 ntah ape2 kitorang satu family...hahahaha...aduh bile di tgk2 balik aduhai tak sodar diri laaa mak buyung sorang ni...dah perut maju kedepan pun stil nak melaram kannnn...!!! hahahhaa...

as usual "ada aku kisah!" lalalalala...

ok laaa di sebabkan ada beberapa baju yg kitorg gayakan masa sesi photoshot ni...so pn.isteri rasa better pn.isteri buat entry ni part by part...klu tak mau berjelaaa satu entry nih nanti....

ok jom cikidot baju yg pertama..


chewah konun-konun nak pose cam JLo laaa kan..
yang hadoo!

owh perutku...!
hahahaha


 owhh masa ni feelin2 citi nurhalija..
tapi dah macam mak citi dah..
ahaks!

 ewah2!
ada cam model majalah tak..
majalah tak laku!
hahaha

 tu diaaa dok control lutut takut cramp!

 control jgn tak control

 pose wif props!

...haaaa...
dah..dah...

cukup setakat ini...sbb gambar nyer sgtt laaaaaa byk...so mmg takkan laaa nak upload sume kan...mana yg nmpk senonoh jer pn.isteri share bg korang tgk eh...hehehehe...ok next entry kite nengok laks cmne gaya en.husben dgn our lil Damian...

Monday, October 17, 2011

Tungguuuuuuuuuuuuuuu....

As-Salam


nak tunggu ape...????

suspender je ek..hehehe..bukan ape..baru2 ni pn.isteri n familia kena do some simple photohot..utk ape?! haaa ade ler...nanti pn.isteri cite kat korang ye...klu nak tgk camne rupa mak buyung ni berposing bersama hero2 dan perut yg kedepan...kena laa korang tunggu dgn penuh kesabaran...next entry pn.isteri gonna share the great moment ya!


so guys..
tunggu...!!!

Profile Pic yang baru...weee!

As-Salam

yup! kali ni nak habaq mai kat u'ols...pn.isteri nak tukar lagi profile picca utk blog pn.isteri yg tak seberapa ni dgn gambar terrrrpaling latest! ihiks!

kali ni smua family members ada dlm itu gambar..en.husben, pn.isteri, cik abang Damian & cik adik yg sedang menendang2 di dalam perut ku...lalalala...hop korang ok laa ye dgn pic baru ni..jangan rasa nak muntah lak bile nengok gambar tu..hehehehe...

setelah di tapis-tapis...so en.husben & pn.isteri decide utk ambik gambar ni jadi profile pic for our luvly blog Airy's Family...yeay!
here we are!
Mohd Azril Fikry
Natasha Aimee
Airy Damian Miqqael
Airy dot..dot..dot..

weeeehooo!

Saturday, October 15, 2011

Damian tak sihat...hukhuk...

As-salam


aduh..duh..duh..mmg mencabar laa kehidupan ni..kadang2 terfikir kite akan melalui cabaran hidup satu persatu..tp takpe laa kite juz take it as a +ve way..so evrythings gonna be fine, insyaAllah..

macam baru2 ni, Damian mmg tak sihat sgt! sgt! sgt! hokay! since wikend lastwik smp laa nak dekat 5 ari Damian asyik meragam dengan pelik nyer...haaaa bygkan laa bile dah ada perkataan pelik tu cmne..sbb nyer kalau korang nak tau Damian bukan laa budak yg suke meragam tanpa sebab...even kalau dia kembung perut pun dia merengek ala kadar je..sapu minyak yuyee terus ok dah..kalau jatuh apatah lagi bersi mcm nangis sbb terkejut pastu beberapa saat pastu dah hokay..

 masa ni kitorg bawak Damian g jejalan pas dia balik dr spital


so cite pasal Damian tak sihat yg baru2 ni mmg sgt merisaukan pn.isteri & en.husben..bygkan 4 ari dia taknak tido dan even tanak lagsung taknak berbaring..dia sanggup duduk ke, berdiri ke, tak pun kitorg kena dukung dia..itu pun dia melalak mcm nmpk 'sesuatu'..bile dah masuk subuh baru dia nak tido..aduh mmg laa tak tau cmne nak handle kdaan Damian masa tu..

lastcut, pn.isteri terus gtau kat en.husben ari yg ke-5 tu kena gak bwk dia g specialist hospital..sbb nak tau betul ke dia sakit..di sebabkan pn.isteri takleh nak cuti, so en.husben bwk laa Damian dengan Oma nyer sekali (nenek damian merangkap mama pn.isteri)

 Damian tgh belajar nak buat "gimme 5"

spjg dorg kat siptal tu pn.isteri mmg terrrrrsangat risau...!!! dah laa takleh nak bwk Damian g spital sekali, pastu en.husben kata Damian kena buat blood test nak tau ape penyakit dia..fuhhh nak dekat 3 jam laa juga dorg setel suma kat spital tu, then pn.isteri received call dr oma Damian mngatakan Damian takde sakit ape langsungggggg...! uiks! lagi pelik!

suke bile Damian buat camni..
sbb sepanjang dia tak sihat tu dia asyik murung je tanak senyum..


haaa..pelik kan..takde sakit pastu asyik nangis..pastu nangis lak tgh malam..siang ok je tak nangis...so ape lagi malam tu juga pn.isteri lak take over Damian bwk dia g berubat traditional..nak taknak kena laaa ikhtiar juga kan..takkan nak biarkan anak kite dlm kdaan camtu pulak kan..

 jom minum susu!

so by the time now Damian dah getting better...no more cries! thats my boy! alhamdulillah...dgn izin Allah Damian dah sihat dah..kdg2 terpikir bile tgk anak2 sendiri tak sihat...baru laa kite tahu kerisauan mak ayah kite masa mereka besarkan kite kan..hidup ni mmg adil.. ;)

syukur Ya Allah..amin..



Tuesday, October 11, 2011

When a men smiling at the camera..!!

As-Salam

haaa kalau ada bunga..pasti ada kumbang nyer..
ewahhh!!!
hehehe..ok for this entry pn.isteri nak share lak gegambo para hero2 malaya yg jadi 
super backbone for the ladies...

haaaa muka ini jejakas mmg biasa2 je..
tp full of strategies tau dorang nih..

smile!

 ni en.husben dengan Fahmi..
masa mula2 jumpa dgn fahmi ni en.husben cukup suke..
bukan suke kat fahmi
tapi 
kat keta Skyline si Fahmi tu..
hehehehe

yang kat tengah tu laa RAMZALINA..
idol pada en.husben & pn.isteri..

yang ni lak en.husben dgn Fendi..
wow baju kaler tekois gitew...
silauuuu...!!!
hahahaha

dan yang ni lak namanyer Said..
dia ni orang kuantan..
kagum tengok dia coz he's juz 25 years old..
tapi korang takkan dpt bygkan ape yg dia ada dlm umur cenggitu..
cayalah said! 
 
tu laa antara posing2 kitorang masa diner yang digelar
"Makan Malam Serasi Bersama"
dan 
semua yg dijemput masa diner ni mmg bukan calang2 orang..
kalau org lain pandang mereka biasa2
tapi
pada kitorg, dorg mmg luar biasa..
bukan laa luar biasa mcm incredible hulk tu..
tp mmg ada sesuatu yg special pd dorang yg we'ols sgt kagum!
oyeay!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...