Friday, September 30, 2011

Happy Birthday Sayang...muaks!muaks!

As-Salam

Yup! 
arini...
" 30 September 2011 "
alhamdulillah..
Allah telah memanjangkan usia si dia yang sangat bererti dlm hidup pn.isteri..
siapa lagi kalau bukan en.husben ku tersayangggggg...

*** Heppy Birthday ***
~~ Sayang ~~

nak wish to en.husben ku cayang, 
" semoga sayang panjang umur & dimurahkan rezeki dunia akhirat, 
insyaAllah...
dan yang paling penting sekali mudah2an sayang dikurniakan kesihatan yang baik sentiasa
supaya sihat nak menjaga keluarga termasuk laa bini sayang yg banyak songeh nih.. "
ihiks!

honeymoon kat Paris & Amsterdam
(pic ni masa baru 3 bulan kawin)

bile ingat2 balik..
masa memula pn.isteri kenal en.husben masa tu umur dia baru 23 tahun..
mcm tak yakin je leh dibuat suami kan masa tu..
hehehehe
lama tau kitorang berkawan atau dengan kata omputihnyer couple laaa...
nak dekat 5 tahun laaa jugak..
haaa kan gile lama tu...

masa ni atas cruise @ Sydney, Australia

tapi alhamdulillah..
disebabkan ciri2 setia yang ada dalam diri kitorang berdua...
even dah berjanggut bercinta-cintun pun..
sampai gak jodoh utk bergelar suami isteri...
syukur sangat2...
weeee!!!

with our
~~ Airy Damian Miqqael ~~

dan arini..
alhamdulillah 
Allah dah kurniakan kami zuriat pulak hasil ikatan yg suci tulus mulus ini...
3 orang pulak tu...
ambik kaw setahun sorang..
lalalalala..
anak kan rezeki dan anak juga pelengkap sebuah keluarga..
dan kitorg dua2 pun suke anak ramai..
ihiks!

dan last but not least
ikhlas dr hati..
en.husben adalah suami yang terbaik dunia akhirat utk pn.isteri..
mudah2an ia kekal hingga ke akhir hayat kami..
dapat suami yg tahu ape tanggungjawab sebagai seorg suami & bapa..
tahu juga tgungjwb sbg anak kepada ibu dan keluarga..
dan ofcoz yg paling best
bile dpt suami yg sgt memahami ape yg pn.isteri nak!!!
hehehehe...


Thank God I've Found U
** Mohd Azril Fikry **
muaks!

Thursday, September 29, 2011

Dapat Ke Tak Yang Dalam Wishlist Tu..huhu..

As-Salam

hagak2 nyer la kan ape yg pn.isteri list kan dlm wishlist pn.isteri tu dah dapat ke blum erk...
huhu...
sebenarnyer takde laa sume yg pn.isteri dah dapat...
baru dapat skit jer..
sobsob...
sedey lak kan..
hehehe...
takde laaa, pn.isteri dapatkan satu persatu sume benda2 alah tu..
meklum laaa mau botak kepala dibueknyer kalau dibeli semua sekali..
kang keluar pulak tanduk en.husben melayan kerenah bini dia sorang ni kang...
ihiks!

ok antara yg pn.isteri dah dapat as below

BlackBerry Torch (white)
bile kuar je henpon ni mmg pn.isteri tak tunggu lama dah terus je sambar..
tapi biasa laa benda baru kuar mahal laa kan..
klu tgk skang harganyer jauh lebih murah...
takpe laa janji mak buyong sukerrrr...!!!

next!


LV handbag Damier Ebene (Neverfull MM)
fuhh nebes2...
sebab macam yang pn.isteri gtau kat last entry...
yg pakai handbag2 cenggini bukan calang2 org tau..
samada dia anak org kaya...
atau kawin dgn orang kaya takpun mmg dia sendiri yang kaya..
haaa org2 cenggini mmg sanggup berhabisan utk handbag semata2...
yg pastinyer list2 kat atas tu mmg tak mewakili pn.isteri pun tapi sebab teringin nak ada gak handbag ini brand, ku pejam mata ketika nak membayonyer..
huhuhu

dan seterusnyerrr adalah...

BMW 5 series (white)
oyeay! oyeay! my baby..my baby...
tu je laa ayat yg terucap kat dalam hati bile en.husben menjadikan wishlist yg satu ini jadi kenyataan...
Ya Allah bersyukur sangat2...
hehehe...
suke sangat keta nih...
grrrrrr....hehehhe


so kalau korang nak tahu itu je laa yg baru pn.isteri dapat so far...
hahahaha...
dalam wishlist punyer laa byk kan..
tapi baru dapat 3 jer...
ngeh2...
takpe2 masa ada lagi berbulan2 sblm abis tahun 2011 nih..
so will try my best utk dapatkan yg sume ada kat kedai Machines dan satu lagi kat Sony...

so to :-
* Macbook
* iPod Classic
* iPhone 5
* Sony PSP limited edition
tunggu kedatangan ku utk menyambarmu..
lalalalala

so far pn.isteri sungguh berpuas rasa senang hati dengan ape yang dah ada setakat ini..
more to come..ngeh2...
(sebenarnyer sebab si bemmer ni ler yg lelain tu tak dapat lagi tu..
sebab reganyer sudah menggapai 6 angka lorrr...
so en.husben kata 
" jangan ikut nafsu sayang,sabar yeee"
..hehehehe)
takpe..
klu tak cuba tak tahu kan.kan...
lalalala

Wednesday, September 28, 2011

My 2011 Wishlist..!!!

As-Salam

orait entry kali ni mmg lari dari cerita raya..
ye arr..
bile dok scroll blog ni..
pn.isteri nengok cerita raya perghh ber-episod2...
meklum laa raya kan sebulan..
hehehe..
dan arini semperna ari terakhir di bulan
Syawal tahun 1432H 
ni nak tamatkan dah entry pasal raya...
tunggu next year punye cite raya laks ye...


dan mcm kat title..
arini dengan rasa segan silu nyer pn.isteri nak share dengan korang
 " My 2011 Wishlist "

memula tu macam taknak laa kan story kat blog ni ape yg kite nak..
takut kang org kata mnunjuk2..
maklum laa mulut org bukan leh tutup pun..
tp bile memikirkan ini kan blog pn.isteri & familia...
so blog ni pun dah mcm our personal diary gitew so ok laa kot nak sharing...
weeee!

orait..
as usual klu cite pasal wishlist ni biasa nyer org akan buat dr awal tahun lagi...
bacaan utk dapatkan nyer adalah selama satu tahun atau sepanjang tahun tu laa ...
so sbg manusia biasa yg bernafsu (ihiks), pn.isteri pun ada laa juge benda2 yg teringin di hati...
lalalalala

orait now get ready to know ape wishlist pn.isteri di tahun 2011..
kite start dr yg paling murah ke yg paling mahal ye kengkawan...

1


2


3

taraaaaa...!!!


iPod Classic!
nak cite nyer dr dolu2 lagi pn.isteri ni teringin nak ada ipod taw..
suker gilerr!! bile tgk kwn2 pakai wow rasa cam best nyer..
tp nak wat camne zaman belajar2 dulu mana mampu nak bli..
sobsob

PSP limited edition!
yup! walaupun diakui pn.isteri ni mmg hampeh dlm permainan game sebegini rupe..
tapi jangan hengat pn.isteri takde nafsu nak berjimba bermain game tau..
nak2 lak bile travel jejauh..
lagi laa dok verangan jer klu laa dpt pakai PSP ni kan best!



BlackBerry Torch (white)
fuhhh masa BB ni baru keluar mmg laaa pn.isteri takleh tido...
nak sgt2 pakai BB ni..
sgt memenuhi kehendak nafsu ku..
bentuk, kaler, application dan sume2 laaa senang ckp..

iPad 2 (white)
sesape yg tak pakai ipad ni dikatakan sangat ketinggalan zaman katanyer kan...
pd pn.isteri ikut kemampuan laa juga kan..
klu dah tak mampu jgn le bli..
guna je komputer kat opis nun..hehehe
tp biasa laa..
ayat pn.isteri senang je..
" ada aku kisah, nak jugak..nak jugak..!! "

iPhone 5 (white)
haaaa sume org pun dah ramai yg pakai iphone..
tapi tu sume iphone 4...
yang pn.isteri nak adalah iphone 5 yg lebih selim melim katanyer...
walawehhhh...!!!
bile nak dtg Malaysia ni wahai iPhone 5..!!

LV Damier Ebene ( Neverfull MM )
kalau korang nak tau..
yang pn.isteri tau siti nurhaliza, linda onn & aznil haji nawawi je yang mampu pakai brand LV nih..
ye laaa bukan calang2 taw..
dia nyer keychain pun nak capai ribuan hengget tau harganyer..
kalau laa mcm pn.isteri ni mana laa mampoo nak pakai brand2 camni kan..
huhuhu...

MacBook
owwhhh lappy..
bilakah dikau akan bersama ku...
saya suke..saya suke...

BMW 5 series
aduhaiiiii..
luluh jantung ku melihat ini kereta...
tapi tu laa keinginan membatasi segala2nyer..
mana laa tau dok verangan2 nak pakai..
kot2 mmg betul dapat pakai..
haaa kan tuah badan orang kata...
tak rugi verangan tau uols..!!
weeehooo!!! 

ok dah2...
tu lah antara benda alah yg pn.isteri dok idam2kan di tahun 2011 ni..
tak tau laa dapat ke tak..
takpe..
nnti pn.isteri akan share dgn korang entry cite pasal wishlish pn.isteri ni termakbul atau tak...
klu ada yg dah dpt setakat ini ape agak2nyer ye..
nak tahu...
tunggu ye...

Monday, September 26, 2011

Fotogedikssss...!!!

As-Salam

mcm yang dijanjikan..byk lagi saat2 kegedikkan yg nak di share dengan u'ols masa time g beraya kat open house nih..
so korang layan kan je laa ye muka pn.isteri sefamily yg mmg tak semenggah nih...
jgn jeles tau..
dan yg pastinyer jgn kutuk hokay...
ihiks!
gurau jer...

yup gambar kegedikan yg pertama...
dan lebih teruk mak buyong adalah yg palinggggg gediks kay...
masyaAllah ape nak jd pn.isteri nih..
hehehe

Damian dengan makcik2 nyer yg howt!

we're cousins!
alamak,gambar Rayyan (anak buah pn.isteri) belurr pulek..
encem tu sikecik tu..

haaaa ni sume mak dara hokay...
tp jgn risau sbb kitorang mmg feelin2 anak dara..
ihiks!

yang ni lak versi opah dara yew...
howt gak hokay!

usik2 bufday girl..!

Damian ngan pak ngah kesayangan nyer..
huhu

haaaa yang ni mmg anak2 dara ye sekalian...

pn.isteri & adik bongsuku..terasa laa diriku sungguh gemoks!
OMG!!

pn.isteri & en.husben..
weee!!

and now plus si kecik sorang ni yg dah makin lasak mak aiii..
mama+babah luv u,
Airy Damian Miqqael


Sunday, September 25, 2011

Open House + Bufday Celebration!

As-Salam

fuhhh from the last entry..
hagak lama gak laa pn.isteri tdk mgapdate blog ini kennn...
tp takpe, tidak laa selama dolu2 yg makan bulan punyer..
hehehehe...
orait lah..
so entry kali ni stil bout raya..
kan dah kata kat KL ni sebulan kata raya mmg selagi tak cukup sebulan mmg takkan abis2 laa musim raya nyer..
ok gak tu..bole tumpang makan PREE !!
lalalalalalala...

so open house paling latest sekali, adalah kat umah adik ipar pn.isteri kat area Bukit Antarabangsa...
special skit open house ni bcoz makanan dia sedap!!! 
hahaha tetibe kan mak buyung nih..tak abis2 cite pasal makan...
yg specialnyer sbb ada bufday celebration...
celebrate bufday tuan umah (adik ipar pn.isteri) bersama dengan tetamu2 yg bufday nyer dalam September jugek...

potong jangan tak potong kek yg mengiurkan hiteww...

haaa ni laa mereka2 yg diraikan..

dalam ramai2 tu termasuklah en.husben sayangku sorg nih...
"opsss bufday syg is comin soon!"

makan time! 
mama sampai2 je terus bz nak makan dah..lapo sangat hagaknyer..
hehe

 Damian says : mama ni asyik nak ambik gambar jeeee...

bile dah kenyang haaa cenggini le rupanyer..

dan yang ini lebih dasyat tanda kekenyangan nyer..
ihiks!

orait for this entry..cukup dulu sampai sini sbbnyer nak bwk Damian g makan nih..
next entry more to come & yg pastinyer lebih gediks!
lalalala
tunggu...

Tuesday, September 20, 2011

Ape Masalah Sebenarnyer Nih...??

As-Salam



tetiba digerakkan hati utk post entry ni.. 
sebabnyer ape yg pn.isteri perasan..
lately ni ada je yg kurang senang dengan kehidupan pn.isteri & en.husben sekeluarga...
kadang2 felik dengan manusia sekalian alam ni kan, 
Allah dah bg kehidupan dorang lebih senang berbanding orang lain so ape lagi masalahnyer..
or maybe sbb nyer dorang2 ni takde sifat nak sentiasa bersyukur kot tu yg stil sibuk dengan kehidupan orang lain...
wallahualam...
pn.isteri senang je, 
"tepuk dada tanyer selera..."

btw, nak habaq mai awal2 kay..
kite ni kalau boleh jgn cepat nak bg penilaian pada seseorg...
kalau kite tengok sesorang ni hidup dengan senang lenang skang, penah tak kite tanyer, dorang dulu ni macam mana..? 
mmg dilahirkan dr keluarga anak org kaya ke..? 
ke sbb belajar tinggi smp bole kerja bergaji besar..?
 or dah mmg rezeki dorang dapat idup senang lenang..?
so sendiri mau hengat,
 masing2 ada bahagian memasing beb!

so jgn nak busy body sbb
 "ko tahu diri ko sendiri" 
(wahh kasar skit ayat ye..maap laa ye)..



for us,
 honestly nak bgtau..
kitorang (pn.isteri + en.husben )
 mmg bukan dilahirkan sbg anak orang kaya,
 juga bukan orang yg bkerja yg boleh dapat gaji besar,
dan belajar pun bukan tinggi...
TAPI
 kitorg tahu ape yg kitorg dan family kitorg nak..
dan ape yg kitorg nak ke atau ape yg kitorg ada skang ni ke...
rasanyer org2 luar tak perlu la nak nyibok2 kan..
sbb kitorg tak mintak pun tolong org lain..
ape lagi guna duit 'ko'

life kitorg skang bukan nye kitorang dapat senang lenang je..
orang tak penah tahu ape susah payah kitorg berdua..
yg org nampak hasilnyer saje..
so takyah nak cakap banyak..

ayat yg sedikit keras ye..
Allah dah bg kite bahagian memasing..
kubur pun asing2..
so
nak lebih,usaha lebih laa..
jgn ckp kite baik atau tunjuk kat org je yg kite ni baik..
tapi dok sibuk ambik tau hal org lain..
ape hal..??
ape2 pun smua bermula dari hati..
sekian..

pssst : menci taw post2 camni sebenarnyer..tp memandangkan dah beberapa kali dah ada yg mencari fahasal, so suke hati laa klu nak luahkan kat sini kan..ni kan velog shaye..so jgn nak mnyibok lagi ye..lalalalala 

Monday, September 19, 2011

Open Houses!

As-Salam

fuhhh letih!
tu laa yg bole dikatakan skang ni..ni baru je smp umah, mandi & siapkan ape yg patut..
so now nak update belog ini supaya takde lagi masalah 'blog bersawang' berlaku lagi...
huhuhu..
so as stated kat entry yg sebelum ni, yes musim open house bermula dah skang ni..
ehh dah bermula dr raya pertama lg sbnrnyer..
so korang layan je laa rupa2 pn.isteri & semua warganegara, masa g beraya kat umah shbt sekalian alam..
enjoy!

ni kire pn.isteri combine kan smua laa gegambo yg ada masa beraya kat umah terbuka utk ari Sabtu & Ahad

SABTU (17/09/11)

smile!

 sons of businessman
Ashraff & Damian

 dorang dgn bebapaknyer lak...

 Abg Nan, Wan Shah & Shikin

 mekaseh kat family fidah..

 thnx FIDAH for the invitation!

balik je dari umah fidah terus shoot g umah fiza & abg is...
masa kat umah ni takde gambar yg kitorg ambik..
cuma sempat snap satu ni je...

FIZA's familia..
thnx for the invitation juge..

malam nye pulak, kitorg ada satu lagi invitation kat area Setiawangsa..
ni kat umah anak dato..
anak dato ni namanyer SYAWAL dan dia bkwn dgn adik pn.isteri, Apit...
so kitorg pun g juge ke umah syawal ni..

erk! penuh meja dgn makanan...

 wif mama & su & tiara

ni lah Apit
tu muka dah kenyang laa tu..

 muka en.husben kalau kenyang lagi teruks!
hehehe

AHAD (18/09/11)

masa ari ahd ni lak actually ada 3 umah kitorg g...
tapi gambar sempat ambik masa kat umah kak SAADIAH je..
tapi ape2 pun thnx kat PAKLAH & isteri sebab sediakan pizza utk kitorg..
dan tak lupa gak kat TINI & husben yg sudi tunggu kedatangan kami..

 dengan kak SAADIAH & husben

 thnx kakak!







Saturday, September 17, 2011

We're so Excited!

As-Salam

okay-okay..
memang kite kena terima hakikat orang2 kat lembah klang terutamanyer mmg akan clebrate raya sampai sebulan..
kadang2 tu sampai terlebih2 dr sebulan..
betul tak?!
kadang2 bile ingat2 balik masa zaman pn.isteri kecik2 dulu..
rasanyer minggu pertama raya je meriah..
pastu dah jadi cam hari2 biasa je..
tak sama cam skang ni, org bole buat open house bile2 pun smp kadang2 hari bkerja pun ada yg buat open house spy tak clash dgn open house org lain...
hehehe...
ni laa namanyer zaman berubah...

so hujung minggu ni, pn.isteri rasa semua pun alami benda yg sama..
korang mesti dpt invitation more than 5 kan..kan...
hehehe..
sama laa dgn pn.isteri..
tp tak tau laa dapat g berapa buah..
sbb ramai sgt yg ajak..

tapi entry ni nak tunjuk kat korang betapa over nyer pn.isteri @ mak buyung versi tidak sedarkan diri ni...
pn.isteri mmg laa excited kalau g umah terbuka nih..
even jalan terkenkang2 sbb kaki dah bengkak skit + perut pun dah kedepan..
tp bukan main ligat nak g melahap kat umah org..
makan preee kannnnn...!!
tak reti2..ahaks!

haaa tu diaaa...
posing ala2 anak dara...walhal dah mak dara makk aii..

 pastu pulak..
bukan takat mama nyer saje ye...
maklum laa bak kata org 
kat mana tumpahnyer kuah kalau bukan kat nasi impit..! 
(ye versi raya punya pasal..ihiks) 
agaknye si Damian pun rasanyer dah tau ape nikmat pergi beraya nih..
hehehe

"betul kan,Damian.."
tangan angkat tanda setuju ye kwn2...

tak caya lagi tengok ni...

huwaahahahaha
 (Damian nyer muka cerah tahap gaban sbbkan lighting yg melampau)

 waaaaaaaaaaaaa.....!!!!

 we need each other so much!
Mama luv u Damian 
 
btw, tak lupe for those yg jemput dtg ke rumah terbuka uols, mekaseh bebanyak ye..
banyak sungguh kitorg makan kan...
sorry, ihiks!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...