Sunday, August 28, 2011

Monthly check-up...

As-Salam..

macam yang pernah pn.isteri gtau dulu, now pn.isteri sedang berbadan dua lagi..
hehehe...
rasa cam baru jer melahirkan Damian...
dah tambah lagi...

alhamdulillah...
rezeki ini memang pn.isteri & en.husben TAKKAN tolak!!
sebab inilah anugerah ILLAHI yang palinggggggggggggg bernilai...!!!!

so semalam was our appoinment wif the doc..
masa dalam klinik tu mmg tak ambik gambar sbbnyer sampai2 je terus buat urine test, timbang berat dan baru nak duduk..
terus je tiba2 nurse panggil masuk bilik doc..
tp best! sebab tak ramai patient...
weeehooo!!


Alhamdulillah..
now usia kandungan dah mencecah 5 bulan...
haaa sure nak tau ape gender baby kannnnn....
surprise!!!
tunggu nanti dah lahir baru kite sama2 tahu ape gender our new baby kay...
hehehe

masa tengah check-up tu as usual masa doc buat scanning...
en.husben adalah orang yg paling excited! 
sejak dr zaman pregnantkan Damian lagi..en.husben mmg macam tu...

bertuah pn.isteri dpt husben yg sangat sukakan anak2..
skang pun dia laa yang mmg banyak jaga Damian..
sebab kadang2 pn.isteri tak terrlarat dah nak ikut jejak anak bujang kitorang sorang tu..
LASAK!
huhu

so masa nak balik tu sempat laa snap skit2 gambar...
ihiks!

haaa kat sini laaa tempat pn.isteri melahirkan anak2 kitorang husben & wife
kakak Damian,
then Damian 
next adik Damian laks..

tengok laa tu..
bile si kecik sorang nih dah dapat kaki mula laa tanak berdukung dah...

ishhh en.husben nih ada lak g ambik gambo gaya bebas camnih..
sungguh tak santek!
yg si Damian tu lak pandai lak dia pandang camera...

takleh jadi nih...

mana aci Damian je nak posing...

 
mama pun nak gaks!
heeehaaaa!!!!





Family dah balik kampung daaa

As-Salam

as told kat previous entry, mmg betul lah family pn.isteri dah pun pulang ke kampung halaman bagi menyambut raya yg mmg skettttt je lagi nak tiba nih...

dorang mmg tak sabar2 laaa kalau cite pasal balik kampung nih...
tak sempat2 nak konvoi, nak gak balik dulu...
maklum laaa kitorg ni kan keje makan gaji..so takleh le cuti awal nak balik kampung...
(sedey sbnarnye nih)..
tp sib baik gak laa dpt cuti masa raya...
klu tak meraunggggggg owhh!!!

so mlm hari Jumaat tu (26/08/11) setel je berbuka dan solat maghrib, smua barang pun dah siap2 dimasukkan dlm keta...
yg tukang masukkan beg2 (yg banyak mcm nak tinggal terus kat kampung terus tu)
serta kuih muih raya yg berbalang
adalah si Apit! (adik pn.isteri)

so, yg sempat di ambik gambar hanya laa wajah2 mereka2 yg akan pulang ke kampung pd malam tersebut yangggg....
erkkk tak tau laa nak kata cumel ke tak...
ye laa sbb balik mlm..
klu nak cantik2 pun..sampai kat kampung nnti bukan buat ape pun tapi...
TIDO!

so yang balik kampung malam tu pulak mmg ramaiiiiiiiiiiiiiiiii....!
total semua adalah...
*
*
*
*
*
TIGA orang sahaja, tunaiiiii...
hehehe


dan mereka2 yg terlibat dalam sesi pulang ke kampung ni adalah....

CO-PILOT

ni Mama pn.isteri..
beliau bertanggungjawab menjadi sebagai co-pilot pd mlm berkenaan...
orang nak ambik gambo dia punye laa sibuk nengok cucu dia sorang tu..
hehe

seterusnye....


PASSENGER


dan ini..
Opah pn.isteri...
yg membawa watak sebagai penumpang pd mlm tersebut..
sib baik opah ringan..
mana taknyer keta dah berat dgn brg2 yg disumbat smua kat dalam bonet tu...

dan


PILOT
merangkap
DREBA OF THE DAY



taraa...!

*
*
*
*


ini lah driver nyer!
adik bongsu pn.isteri...
Tiara
muka mmg sungguh tak meyakinkan!
tp takpe sib baik dah mmg ada lesen...so boleh drive tanpa segan silu ye...


tapi tak lengkap kalau si kecik sorang tu klu tak menyibok!
masa dok sibuk ambik gambar dorang...
datang laa si Damian nak gak bergambo...

pose dgn Oma kesayangan beliau..

dan dgn Makcun beliau...
klau dah dgn makcik dia sorang ni..alamatnyer camni laa gayanyer..
memalam buta pakai spek hitam...
huhu

tak puas hati tu siap nak tgk kat cermin lagi..
Damian...Damian...
hehehehe

so dah setel sume...dan bersalam-salaman...
sume yg terlibat pun masuk laa dlm kereta...
dgn wajah yg bersinar2 nak pulang ke kampung..



tengok laa tu...siap peace lagi haaa...!!

apepun, malam tu alhamdulillah dorang sampai dengan selamat nyer...
bile pn.isteri call dorang dah siap g paw lauk kat umah mak sedara pn.isteri..
nak ambik buat sahur katanyer...
hehehe





Friday, August 26, 2011

Bila dah hujung2 Ramadhan..

As-Salam

Alhamdulillah...
arini dah 26 hari semua umat Islam berpuasa...
dan biasa laaa dah hujung2 ramadhan ni ada yg dah pun balik kampung..
haa cite pasal balik kampung..family pn.isteri dah pun balik ke kampung malam ni tadi...
nnti i story kat uolsss ye...

entry ni nak story kat korang camne kitorg berbuka di hujung2 ramadhan ni haaa...
as usual bile nama dah hujung so sume nyer jadi ala kadar je laaa...
bukan takat makanan je tp meja pun dah jadi ala kadar gaks! 


haa tgk!
selalu berbuka guna meja yg ada kerusi..
tp arini japan style!
bersila jer..

hurmmm even bunyi macam ala kadar..
tp bile tgk gambar ni cam bahanyakkk je kannn...

ni mmg xtvt kitorg b4 berbuka..
layan dulu sinetron kat astro ye..

pn.isteri dan anak bujang ku dah siap2 mengadap juadah dah...
hehehe

me wit my angle!




Lepak with new buddies!

As-Salam

hari rabu baru2, pn.isteri sudah deal dengan kwn fesbuk pn.isteri nak g cari jubah sama2..
hehehe tetiba cari jubah,kannnn...
bukan ape, b4 this dah g sevey dah, jap lagi balik je malam tu takleh nak tido dok teringat je kat jubah2 tu...
tu maksudnye nak kena g bli laa tu..

so, nak dijadikan cerita kebetulan one of my fren kat fesbuk pun nak g cari jubah utk dihadiahkan pada mak nyer di kampung...
dan lebihhh kebetulan lagi..
tempat yg dia nak g pun sama dgn tempat yg membuatkan pn.isteri terigau-igau teringatkan jubah2 tu...

ok nak kenalkan lak siapa kah gerangan kawan fesbuk pn.isteri ni...
nama dia Nurul Farhana...
nama suwiittt..?? 
HANA 
mmg sweet!

 haaa ni laa Hana! 
pic credit to FB beliau...
sorry hana..
hakak curi gambar u....hehehehe

pn.isteri mmg kenal hana dr fesbuk je..dan tak pernah pun berkenalan sebelum ni..
sampai laa satu hari pn.isteri tergerak utk drop comment pd wall post hana..
start dr situ kitorg pun jadi kawan tp versi chatin' kat FB je laaa..
sbb nak jumpa punnn pn.isteri paham..
masing2 sibuk...

sampai laa isu pasal nak g shopin' jubah ni ON..
kebetulan hana nak cari jubah utk mak dia..
dan pn.isteri pun nak gak bli jubah utk koleksi peribadi..
hehehe...
so its a rite time for both of us to meet-up each other!
weeee!!

so as planned kitorg pun meet-up laa as details ;

tarikh : 24/08/2001
lokasi : Carrefour, Wangsa Maju

dipendekkan story, pas jenuh bershopin..
mana taknyer sbb nyer size pn.isteri ni mmg laa sukar nak carik! 
dah body panjang meledang...abis laa sume jubah tu senteng2...
sib baik laa ada laaa 1 jubah ni memenuhi citarasa ku...
alhamdulillah...

tp jubah yg hana blikan utk mak dia mmg superb! 
cantik sgt! i jelesssss...!!!! 
hahaha..
takde laaa...hepy for her sbb hana dpt hadiahkan jubah utk mak dia yg cantik!

so, pas abis melontar (ngabis kan duit ler) kitorg pun lepak laa kat Restoran Jom Bali yg ada kat care4 tu..
tak makan heavy pun sbb masing2 dah kenyang..
cuma di Damian je yg makan nasi goreng ketam!

haa tu je yg kitorg makan..
rojak buah+air..
tu nasi goreng ketam si Damian..

haaa yg kanan tu laa Hana dan yg kiri sekali opismate dia nama Faz
ishh Damian lak tak pandang camera...

ok let's try once again!
*
*
*
*

erk!
kemana plak laa Damian andang nih...
dah muka mama dia lak yg tak semenggah!
citt!

btw, a lot of thnx to hana n frens...faz n helmi yg sanggup teman kan hana g jumpa dgn hakak sorang ni..
biasa laa bile dah jumpa nak ambik gambar pun smp terlupa...
tu yg ada 2 types je gambo tu..
hehehe...meklum laaa...

tp takpe,after this kitorg dah plan nak meet-up lagi..
ofcoz after raya...
so boleh laa lepak lebih lama & leh gosipannnn...! 
lalalala...


Wednesday, August 24, 2011

Pn.isteri sungguh gumbira....

As-Salam

Alhamdulillah
setelah nunggu berkurun lamanyer..
akhirnyer hari ni terjawab sudah...
kihkih...
nak tau ke ape yg membuatkan pn.isteri sungguh gumbira...
jeng..jeng..jeng


alaaa cam biasa laa bile kite ni bekerja makan gaji nak2 lak ada perayaan2 penting cam hari raya yang akan menjelang tiba tak lama je lagi ni...
dah tentu2 laaa ape yg dinanti2kan adalah... 
Cuti Raya! 

yes, cuti raya...
kalau duit raya dah tua bangka camni mmg tebiat laa kan nak tunggu dapat duit raya...
huhu

apa-apa pun arini tadi dah dapat tau pn.isteri mmg akan bercuti sakan balik ke kampung halaman untuk beraya...
oyeay! oyeay!

ye...
biar besar gadang perkataan cuti itu yg mewakili betapa gumbiranyer hati ini...

ape2 pun nak ckp 
" a lot of thanksssssss "
laa pd boses yg approved cuti pn.isteri...
so di kesempatan ni nak ucap laa kat dorang sume..
..............

tu dia en.husben + pn.isteri + Damian
ihiks!

nanti laa pn.isteri buat ucapan raya yg cumels skit ye..ni versi cekup yg mana sempat je nih...
excited katanyer...
opsss!
cuti2 gak..tp ada melambak keje nak kena siapkan nih...
ok kerja dulu...!
weeee..!

Tuesday, August 23, 2011

Berbuka..Berjemaah..dan Berhamper Raya!

As-Salam

Alhamdulillah...
semalam kitorang dah pun selesai menjalani sesi berbuka puasa bersama dengan mereka2 yg sangat penting dalam hidup kami...
memang seronok! 

details ;
lokasi : Desa Melawati
tarikh : 22/08/2011
jemputan : Para Muliawan

yang best nye tak perlu order dengan caterer untuk juadah berbuka..
tp kitorg sama-sama serba sedikit share beli juadah untuk berbuka..masih lagi ada yg lebih...
dan yang paling penting smua dapat makan dengan kenyang...!!! 
weee.. heppy!

tgk stail berbuka pun sgt best dan mesra alam...

yup! 
dapat mengeratkan lagi hubungan sesama kami dan menguatkan lagi ukhuwah..

dan..
bukan takat tu je tau...
ape yang membuatkan majlis ini lebih bermakna lagi bila kami dapat solat jemaah bersama-sama..
maghrib dan isyak bersama 
dan diteruskan dengan solat sunat terawih dan witir...
alhamdulillah 
semoga ape yang dilakukan ini diberkati Allah s.w.t.
insyaAllah...

 solat jemaah

mudah2an dengan izin-Nya, doa kami dimakbulkan
insyaAllah..

selesai je bersolat jemaah, kami di berikan sedikit tazkirah ringkas oleh seseorang cukup kami kagumi personally...
yup mmg en.husben & pn.isteri sgt mengagumi mereka2 ini..
sampaikan hati ini dah pun menjadikan mereka ni sebahagian dr keluarga kitorang...

apa-apa pun, ilmu yang dikongsikan oleh seorang insan yg bernama 
ustaz Ramzi
 ini sangat bermakna pd tetamu yg dtg malam tersebut dan dah tentu2 laa utk en.husben & pn.isteri sendiri...

beliau yg dimaksudkan yg dok tgh pegang mic tu
tengok tu betapak kusyuk nyer en.husben..
hehe

dan....
yes! ada lagi 'dan' kannnn...
pd malam yg sama juga kitorang dikejutkan dengan pemberian hamper raya...
woooweeee!!!!
sangat suke sbb hamper nyer sungguh besar...
mmg tak sangka dgn menghadirkan diri malam tersebut, bukan setakat dapat berbuka bersama teman seperjuangan..
dapat pulak bersolat jemaah..
pastu dapat lagi hamper rayaaa!!!
waduh2!
kepuasan maksima lah!

haaa tu dia barisan hamper yg akan di agih2kan..

dan bukan sorang dua je yg dapat hamper malam tu tau..
tp mmg sgt ramai!
dan tup-tup en.husben & pn.isteri punya nama pun ada dalam list!
suke..suke..suke...

tengok laa tu muka tersengeh kambing gurun..hehehe

apa-apa pun pn.isteri & en.husben nak ucapkan jutaan terima kasih pada smua yg terlibat dalam majlis pd malam tersebut...
dan 
teristimewa sekali buat mereka2 yg banyak membantu tak kisah laaa dr segi apa pun...
apa yg pasti, apa yg kitorang ada hari ini bukan lah semata2 dr kitorg sahaja..
tapi sbb mereka2 ini yang banyak membantu...
kite hanya perlu sambut tangan mereka tanda terima bantuan mereka..
insyaAllah..

Monday, August 22, 2011

Posing jangan tak posing!

As-Salam

haaaaa ni kesinambungan story berbuka kat Blue Wave Hotel, Shah Alam aritu...
last entry korang dah tengok betapa kusyuk nyer pn.isteri & en.husben melayan makanan yg disediakan...
entry kali ni nak share dgn korang bahawase nyer..
sesi makan-makan cuma mengambil masa setengah jam sahaja...
sbb nyer...
lepas pada makan tu..
koje kitorg semua adalah..

" P.O.S.I.N.G !! "

tu dia...
memasing smua mmg takleh nampak camera dah..

yessa!
feeling-feeling ratu santekkk ye...

uuuhaiiii yg cik abe ni smua pun tanak kalah
barisan peserta imam muda katanyer...

bukan takat posing je ye..
tapi siap nyanyi2 lagik..
tu yang masing2 rupe tak semengah..
kihkih

proud to be a fren of them..weee!

erkkk ye...
kadang2 hagak sukar nak control emosi utk berposing ni eh...
huhu

tak kisah laa ape orang nak kata..
yang penting... 

"kite enjoyyyy!!! "







Berbuka di Blue Wave Hotel, Shah Alam

As-Salam

fuhhh mmg cabaran sungguh nak meng-update blog kalau ber-anak kecik ni ek...
aduhai Damian ni time mama nak layan berbloggin laaa time tu dia pun sibok2 nak menaip lappy nih...
sabar...sabar...

ni skang line tgh clear...so leh arrr share story baru...
as u all knew, kan aritu pn.isteri & en.husben dapat invitation berbuka kat s.alam..
haaa ni nak share ler story mory dgn u'ols!

details ;
Lokasi : Hotel Blue Wave, Shah Alam
Tarikh : 18/08/2011
Jemputan : Usahawan Jutawan

waaa suspender je dgn para jemputan2 tu kan...
tp tu laa hakikatnyer..
takpe nanti la pn isteri akan cite pasal tu...

now nak bg korang tengok dulu betapa laaa kitorang ni laki bini sangat laa pencinta makanan..! hehehe..
dan makanan kat blue wave nih not bad laaa...
cuma ada laa a few foods yg hagak manisssss.....
tak sesuei sgt utk preggy mommy cam i ni kannnn...
grrrr...

nah! ni dia dah ambik siap2 ape yg perut ni rasa nak jamah..
sbb tanak bersesak2 nak bgn berdiri, bgn berdiri..
kan orang tua-tua kata kalau makan kena duduk setempat..
ngehngeh

 hamboi2 tgk nun kak ina, mmg kusyuk bile makan...

 ngup-ngap..ngup ngap en.husben..
makanan kat meja..mata kelain...
tgk sape haaaaa....

 adoiii..
baru laa tahu betapa seriusnyer laa pn.isteri ni bile makan eh..

 owhhh my feveret!

 uihhhh betapa lahapnyer, sampai kan tak kisah sape yg berada di kiri dan kanan...
sila jgn tiru aksi ini ye kengkawan....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...