Saturday, April 30, 2011

Our Newbie...!!!! oyeah!oyeah!

~ As Salam ~

dup dap dup dap...
chewahhh! 
nampak! gitu lah umpamanye denyutan jantung pn.isteri bile dapat lihat depan mata...apa lagi bile sentuh..
euwwwwww....
hehe..

Ok laa..ok laa..
tanak berteka teki dah..our newbie yg pn.isteri dok asyik sebut lately ni sebenarnye kereta baru kitorg...
tp disebabkan kereta yg kitorang baru beli ni bile dipikir2kan mmg takkan mampu laa nak pakai, kan...
tp tu laa berkat usaha dan izin Allah dapat gak pn.isteri & en.husben dapatkan di usia yg agak muda laa kalau nak ikutkan, kan...
ye laa en.husben bulan September ni baru masuk 31, while pn.isteri lak March aritu genap laa 28 tahun..
(ok pn.isteri sedar yg diri ini sudah tua..hehe)

ok..
sebelum pn.isteri cite dgn lebih panjang berjela..ni nak kena gtau awal2..
ape je yg pn.isteri share di blog ni bukan lah nak mnunjuk2 atau ape je yg tak baik ye...
tp hanya ingin berkongsi kegembiraan bersama pembaca blog ni...
boleh,kan!

ok laaa..sebenarnya to be honest, masa pn.isteri sekolah2 dulu mmg suke sangat berangan nak pakai kereta bemer (BMW)..
tak tau kenapa suke sgt! 
tp pn.isteri mmg sgt sedar laa kedudukan diri ni, mmg takkan laa mampu nak beli sendiri..sampai laa pn.isteri kenal n bercintun dgn en.husben rupa2nyer dia pun peminat brand bemer..
ok sehati sejiwa sgt la kitorg nampaknye...

korang mesti selalu dgr kan..
kalau nak hidup mewah, pakai kereta mewah, muda plak tu..paling senang kawin laa dengan org kaya...
haaa biasa dengar kan...
tp, pd pn.isteri kalau kawen dgn org kaya belum tentu dpt beri kebahagian dlm kehidupan bkerluarga..klu kaya dan baik ok lah, tp kalau sebaliknye pulak...hai buat ape nak kawen dgn org kaya tp asyik makan hati je,kannn...
dan disebabkan prinsip itu,pn.isteri memilih en.husben sbg raja dihati...
ewahhh! 
berbunga lak ayat kan...
hihi..

klu korang nak tahu, en.husben hanye la org2 biasa..yang makan gaji..keje hempas pulas 8 jam sehari..itu belum lagi kena buat OT sbb nak dapat duit lebih utk buat kawen...tp siapa sangka Allah maha kuasa & maha mengetahui kehendak hambaNya..
dengan  
SATU keputusan, SATU langkah 
telah membuatkan life kitorang btukar 360 darjah...
masyaAllah syukur sangat2..

orait, 
on year 2008, 
a month after kitorg kawen..kitorg dapat gak pakai our first bemer...harga takyah laa nak gtau kat sini..kalau dah tau brand, ofcoz tau dah bape range harganyer rite..
taraaaa..!!!

yes! this is our 1st bemer..
3.18ci msport...2 doors by the way..
berjiwa muda katanye..baru kawin kan masa beli kereta ni..

then in year 2010,
dengan rezeki yg Allah bagi dapat laa beli satu lagi mini MPV..bukan ape masa ambik kereta ni plak sebabnyer DAMIAN dah nak kluar dalam perut...so mmg semput laa pn.isteri klu nak naik kereta 2 pintu tu...ape lagi ayat laa en.husben..

yeay! 
masa ni dah pun dapat pakai mini MPV Chery Eastar 2.0..
so kereta yang ni mmg sgt laa bole bwk segala org nak2 lak family kitorg ni mmg besar..
so kite kasi sumbat semua yg boleh!

dan 
tanpa diduga dan tak pernah termimpi pun...
rupa2nye Allah bg lagi pluang lagi kat kitorg husben&wife utk rasa nikmat sebenar pakai bemer...
and our latest bemer....
Jeng..Jeng..Jeng..

chak! yes!
this is our dream car..bemer 5.25i msport
akhirnye dapat gak...
oyeah! oyeah!

Nak gtau laa kan, pn.isteri sgt2 laaa teruja gileeeeeeee....!!! 
OMG! rasa mcm mimpi..
luv it! luv it!
 million of thnx to en.husben yg sedaya upaya make my wish come true..
bertuah sungguh dpt husben cam en.husben...en.husben mmg master laa ttg taste bini dia sorang ni...
tp apa2 pun, alhamdulillah...

Actually, sepatutnya bemer siri 5 ni dah kuar awal APR dah..but then kitorg tander no di JPJ...so kena laa tunggu no running smp laa ke turn no kitorang...
tunggu punya tunggu
akhirnya dapat gak!

ye disebabkan si 39 ni laa yang membuat kan kami kena mnunggu dengan penuh kesabaran..
nape pilih 39..???
haaaa musti laaa ada sebab,kannnn...
bukan saje2 pilih & bayar ribuan ringgit for nothing...
ofcoz for sumthing,ihiks!

takpe nanti next n3, pn.isteri akan cite kan pasal no 39 ni eh..
tunggu je ...
now, its time for me to.....

melaram! weeeheeee!!!

~Luv~Luv~Luv~



Olaaa.. (*.*)

~ As Salam ~

Pekaba guys?!
again, sory sbb mmg terbukti lama tak update blog ini..hehe..btw, thnx ar coz korang sudi gak singgah blog yg tak seberapa ni kan..meklum laaa kitorg ni tak kretip..hihi...ok laa from the last entry (April,22) , as u all knew masa tu pn.isteri sefamily g balik kampung mama pn.isteri kat Perak...

Dan akibat dr xtvt balik ke kampung juga laa..bile kitorg smp je KL kulit masing2 mmg kegelapan yg hagak lebam laa..itu ok laaa..tp yg paling tak tahan nyer kitorg sume kena batuk & sakit tekak yg sgt teruk! huh! mmg tak 'ON' laa keadaan ini..
and kalau korang nak tau yg paling teruk pn.isteri la..
OMG! dugaan sungguh! 
and klu korang nak tau, by the time now suara pn.isteri mmg sgt 'nyahhhhhh...' auwwwww....tp mmg serius rimas! nak bercakap pun susah..dah ler mmg dr mulut ler pn.isteri ni mcari rezeki..tp takpe, dugaan Allah kena hadapi dgn tenang..amin...

Guys! ni nak story skit..sepatutnya kitorg stay lebih lama kat kg tau..but en.husben kitorg dapat call from this chinese guy yg bgtau our newbie can be collected! oyeay! pn,isteri sungguh excited! and pn.isteri laa yg sgt tak sabar nak balik KL cepat2..lalala...

Nak tau ke..?hihi segan lak nak cite...tp klu tak share baik takyah ada blog,kan..ihiks! ok2 tunggu nanti pn.isteri story kat new entry eaaaa...
hooray!
 hah! mcm ni laa nak gambarkan betapa excited nye pn.isteri masa ni..
tapi...
erk..rasa nye agak keterlaluan wajah ini..tp sib baik kiut!

Luv~Luv~Luv

Friday, April 22, 2011

Kitorang kat kampung..

€~ As Salam ~

Aloha..guys,now pn.isteri n family smua kat kampung ni..kat kg kayan,Perak..masa blog ni di update,pn.isteri kat salon n ini lenloi tgh godek2 pn.isteri punya rambut..hehe..

Dpt cuti panjang,tu yg bwk mama pn.isteri balik kampung tu..nak g over the sea takde sape lak nak bwk..ye arr en.husben kan baru balik dr Perth..kena laa tgu bulan June nanti masa g Hong Kong..xoxoxoxo..

Btw, x sabar gak nak balik KL balik ni coz nak g ambik our newbie...lalalala..mood pn.isteri now mmg sgt hepy! ye laa untung rasanyer body ni bersuamikan en.husben yg sgt laa tau taste bini dia ni...

Nak tau ape???? taraaa..!! tunggu ye..

Mesti nak share dgn korang punye..tp diingatkan pn.isteri bukan nak tunjuk2 tau tp sbb nak share segala feelin'2 yg ada dlm diri ni..hokay kan..hehe..xpe nanti kite tgu sama2 ye...oyeay! oyeay!

Ok laa nak g basuh rambut nih..see u guys on the nex n3..tatatititutu..

Luv ~ Luv ~ Luv

Wednesday, April 20, 2011

Best places in Perth, Australia

~ As Salam ~

Ya! now its time to share wif u guys the best shots in Perth, Australia...so cam yg korang dah tau, mmg muka pn.isteri sekeping pun tarak coz dah sah2 tak dpt cuti kan....hukhuk...

Jom! 
tanak wastin' time, enjoy viewin!

 ye shopin merupakan xtvt utama bile tiap kali g trip melancong ye..tu yg best tu..en.husben yg terbukti lelaki ni pun skang dah kaki shoping..hehe pn.isteri suke!

 ni hotel yg en.husben mnginap..as usual hotel mesti kat tgh2 town coz senang nak g memana anytime..takpe byr lebih janji puas hati! tp ni tak bayar ape2 pun sbb FOC katanyer..lalalala

 then

As usual, klu g Australia ni tak sah laa klu tak g melawat haiwan utama negara tu..huhu


 apa lagi kalau bukan kengeru

 mesra tul kengeru ni compare to Sydney nye kengeru



stress tul muka2 kengeru tu eh..agaknyer rimas tgk flash kot..ihiks!


 Pastu, en.husben gtau gak yg dia g jejalan tgk ladang buah2an kat sana..mmg fresh! manis lak tu...
yummy!

 urmm xtau laa betul ke tak kombinasi dressin en.husben ni ye..huhu

 ye action2 sebegini mmg yg paling en.husben suke buat..
nak jadi stuntman tak kesampaian katanyer..kesian...

 dia ni kitorg panggil Wan kedip2 (our partner) sbb dia mmg suke kedip2kan matanyer..nak2 lak kat Perth tu lagi dasyat kedip nyer tgk awek kulit putih..haha

 dan ni lagi sekali ye..


rimbun giler buah2 nyer..geram!!!
yang ni lak view town Perth from Swan River..
mmg cantik & bersih!


antara tempat wajib g bile ke Perth!




 amboi bukan main lagi tu..

dan ini bukan sesi ingin membunuh diri ye yg macam dlm filem2 Hindi tu...hehe

 dan ini their dinner! mmg ramai giler! gile havoc en.husben kata..
seronoknyer!


dan ni antara ole2 yg en.husben bwk dr Perth

Tu laa serba sedikit best moments en.husben kat Perth, Australia..sape sangka kan..even pn.isteri pun tak sangka laa bile tgk en.husben now totally changed! bravo bro! keep it up!
haaaa takpe..ape yg pasti nanti pn.isteri lak nak balas dendam coz our next trip on June is Hong Kong..! oyeay, ada Disneyland! 
saya suke!

Luv ~ Luv ~ Luv

Tuesday, April 19, 2011

Damian demam..uhuk!

~ As Salam ~

Guys, sory tak update new story since pn.isteri dok stress coz tak dapat g Perth, Australia..
"grrrrrrr...."
tp takpe, nanti kat Hong Kong kasi pulun abis2an..yehaaa!

Actually, from the day en.husben g Perth tu, Damian kena demam panas..sgt panas hokay..!! 39'c..!! sgt bahaya,kan..takut kejang jer..nak2 lak panas Damian attack kat bhgn kepala jer..sampai naik merah muka sampai ke leher..even mata Damian pun jadi bengkak! Suspen gak laa sbb nyer Damian tak penah kena demam panas camtu sekali..smp 2x laa g hospital...1st g Ampang Puteri pastu takde ape2 kesan gak esoknyer g Hospital Pantai Ampang...

Masa kat hospital pantai tu, Damian siap kena buat blood test lagi..huhu ni yg suspen nih..cian tgk dia kena cucuk2 nih..
tapiiiii...............

percaya tak, masa doc tu ambik darah dia, dia senyap je tak nangis, siap buat muka selamber jer...uiks surprise sungguh anakku sorg nih! tp setelah difikir2 maybe sbb doc yg ambik darah dia tu cun kot..amoy muda pakai skirt paras peha..
fuyooo! kecik2 dah pandai ye Damian...
(btw,sory gambar mmg langsung laa tak sempat nak ambik ye..pepaham je laa when we were in stressed situation..)

Pastu Damian nyer panas kat badan makin surut..
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
(ni lagi dasyat eh...)

..tgh2 pn.isteri selak baju Damian, jap lagi nampak bintik2 halus..!!! 
OMG what is this...???!!!!!
so ape lagi pn.isteri pun g laa refer kat doc yg tak bape nak bertauliah tapi full of experience sape lagi klu bukan mama pn.isteri...bgtau mama yg Damian nyer badan ada tumbuh mcm ruam halus timbul2...jap lagi mama kata haaa sah lah dia kena demam campak...
"what..!!!"
alamak, now pn.isteri mmg gelabah!

Nak tanak petang tu gak kitorg g cari air kelapa & daun bambu...aduhai cite pasal daun bambu lak, cam biasa laa org yg berketurunan India mmg kenal laa pokok bambu nih...yg kitorg ni confiden konon cam kenal laa pokok tu jap lagi salah daaaaaa......aduhai...tu nasib baik laa bertanyer kan..
betul laa org kata "malu bertanya sesat jalan"..disebabkan kitorg bertanyer so takde laa sesat jalan..hehe...


So supaya tak silap lagi, kitorg pun tanyer kat sorg uncle India ni..dan yg terharunye dgn baik hati uncle tu siap tunjukkan jalan kat mana pokok bambu tu...sampai je kat pokok tu..
"mak aiii...!!!!" 
tinggi giler pokok nyer!..kalau lompat pun takkan smp laaa..camano nih...!
#@$#^%*^(*$&^

TING...!!!

Jap lagi pn.isteri sudah dpt itu idea laaa...pn.isteri rapatkan keta ke batang pokok bambu tu pastu ape lagi takkan nak suh mama lak panjat kan...kang kejang lak org tua tu..so pn.isteri laa terpaksa jadi tarzan jap panjat keta tu then tarik laa daun2 pokok bambu tu..
gayat giler seyyy...!!!!

Tp alhamdulillah dgn segala petua yg digunakan dan dgn izin Allah, now Damian dah semakin sembuh...and dah siap lasak balik seperti sediakala ye...syukur sgt2!


So, that is why pn.isteri mmg langsung laa tak sempat nak berbloggin'...jgn kata nak on9..pegang lappy pun tarak!..huhu..sory n3 ni takde gambo sbb kepala dok ingat nak Damian cepat sembuh jer..sory laa ye...
 ok next entry ni nak share dgn korang sgl photo en.husben kat Perth! arghhh jeles! sekian! ;)

Friday, April 15, 2011

En.husben called from Perth!

Yeay!! baru bbrp minit post n3 yg sebelum ni tetiba fon ringing..!!
taraaa en.husben call..!! 
hehe..cian kat en.husben...sbb nyer katanyer dia kena flu teruk...actually dah mmg kena masa kat Malaysia lagi..terus membawak ke Perth..amboi jauh tul bawak wabak selsema tu eh..hehehe..

So ape lagi, soklan pertama cam biasa en.husben akan tnyer pasal anak bujang dia sorg ni dulu...
but, Damian dah tido...then he said, alhamdulillah...syg anak laa katakan..bagus!

Next, pn.isteri ape lagi terus laa tanyer soklan bertalu2..macam machine gun gitew..hahaha...
antaranyer :
best tak Perth?
cuaca ok tak?
hotel mantap?
makanan superb tak?
awek kat sana cun2 tak?
bla..bla..bla...

haaa ambik! hehehe..so jwpn yg diterima sume ok & best..
but....
yg tak best nyer en.husben kata sbb pn.steri takde sekali dgn dia..
klu tak sure lagi best! 
uhuks! terharu plak..huhu

Pastu, en.husben ada gtau gak yg dia ada upload pics from Perth..tp tak byk...so ape lagi pn.isteri pun g laa cikidot FB en.husben & trus upload pics dia...
nak nengok! 
jom!


en.husben kata masa ni dia baru je reached @ Perth..
katanyer country dorg mmg bersih...

and ni nite @ Perth..sejuk skit katanyer..
best nyer..!!

ok, nanti kite tgk ape lagi new updates dr en.husben eh..and ya terlupe nak upload pic masa kitorg anta en.husben kat KLIA tu..
taraaa..!!


pn.isteri & en.husben together wif our son yg...
....urmmm arrr ermmm....
maybe agak konpius dgn ape yg sedang berlaku masa ni..
no worries son, u will know one day...

So once en.husben dah called, its time for me to tido..!!!
now bole tido lena..
this time is much more better than last time, bcoz Damian is here wif me..
luv u Damian, muaks!
gudnite peeps!

Luv ~ Luv ~ Luv

Thursday, April 14, 2011

Perth, Australia..

~ As Salam ~

Ye arini mmg hari yg sgt kelabu buat pn.isteri...kalau Damian dah besar, maybe dia pun kelabu gak..tp sib baik dia nyer umur setahun pun tak sampai..huhu..kamu mmg bernasib baik, nak...

Dan mcm yg tertera kat title tu laa..somebody gonna fly to Perth, Australia...!!
erk, actually dah smp pun kat sana skang ni...huarghhhhhh...!!!! en.husben g Perth! ni mmg part yg pn.isteri paling tak gemor laa sbb kena tgal tak dapat ikut en.husben sekali...

KENAPA?!

Haaa ni nak gtau laa ni...sbb pn.isteri tak dpt g ape lagi kalau bukan sbb yg akan dihadapi oleh org2 yg makan gaji spt pn.isteri ni...sbb tak dapat cuti..!!
" urhh stresss!!!  "

fuhh..fuhh be calm...fuhhhhh...

" ok dah tenang..."

Sepatutnyer pn.isteri mmg akan ikut sekali ke Perth..tp disebabkan ada perkara2 yg tdk dpt di elakkan kat opis so terpaksa laa batalkan niat utk folow en.husben ke Perth...perasaan yg sungguh kiciwa mmg sgt laa dalam..kalah laut kat lautan pasifik tu tau...tp nak wat camne, tgungjwb sbg seorg pkerja, kan...

Papepun, masa g hantar en.husben td mmg laa saat2 paling pn.isteri tak suka..ye arr sbb nak tgk dia g sesorg..urmm actually ada almost 200++ org yg g trip Perth tu sebenarnyer...tp ye arr kitorg ni tak penah berpisah jejauh & lama2...masa bercinte dlu pun balik keje sure dating..tiap2 hari laa bole dikatakan..tu laa menandakan betapa rapatnyer kitorg ni..

" we're not juz being a husben & wife but we do can share evrythin' like a friend "

Ok laa maleh nak cite panjang pasal benda sedih..so nanti kite tunggu ler ape agaknyer ole2 Perth yg pn.isteri & Damian bakal terima..
lalalala...
tunggu...!

Luv ~ Luv ~ Luv

Wednesday, April 13, 2011

Jadi Juri Event IYC

~ As Salam ~

Hari Ahad bersamaan 100411, bertempat di IYC Cheras (even umah mertua pn.isteri somewhere around dat area tp sumpah tak tau kat situ ada dewan yg agak best la..) ok sambung balik...pada hari itu, pn.isteri telah dijemput utk menjadi juri..! reti ker..?! jwpn : belasah jer..kihkih..
tak caya tgk nih!

haaa dah caya kan...kuikui

Sebenarnyer, event tu organized by this team from IYC tu sendiri..so Pn.Edura (dura) dah menjemput pn.isteri utk jadi juri utk salah satu pertandingan yg di anjurkan..mula2 tu agak konpius gak leh ker pn.isteri ni jadi juri..sebab nyer..nak tau sebab ape...sebab nyer pn.isteri di offer jadi juri utk Pertandingan Gubahan Bunga..whattt...!!!! xoxoxoxox takpe think +ve, kalau tak cuba tak tahu, rite..

 nampak! gaya kena konfiden! ;)

So aritu, as usual en.husben yg mmg husben yg terbaek didunia & akhirat temankan laa pn.isteri ke event tu..ramai gak org + kanak2 yg berlari2 seluruh dewan..(klu tau leh bawak anak, mmg angkut Damian sekali)..ada byk pertandingan yg diadakan..such as gubahan bunga, make up, mewarna, melukis, jualan pelbagai brgn etc...kiranyer sesuai laa utk seisi keluarga..

 thnx a lot sayang..
(sorry mengada jap..hehe)

Ok lah berbalik pada cite pn.isteri jadi juri..ni haa laa hasil gubahan tgn para peserta..ada 5 group..masa dorg tgh gubah terlupe nak snap gambo..maap laa ye..yg ada final product jer..ok laa kan dr takde..hehe






Then bile dah siap dorg punye gubahan, haa start laa sesi menjurikan hasil2 peserta..jeng..jeng..jeng...

 tu diaaaa...tgk je laa aksi pn.isteri yg pepoyo cam terer sgt nak judge org nyer gubahan..
biasa laa gaya tu penting..hehe

 chewah..chewah...

nampak tu, sgt meyakinkan,kan! hehe

 ni lah barisan juri utk kategori ni
from left : pn.isteri, Rina, Dura & Yusof

 Selepas tu, bile smua acara dah abis, so ape lagi sesi bg hadiah laa plak..hadiah ni disampaikan oleh datin...urmmm arrr urmmm..alamak lupe laa plak nama datin ni...sorry eh..byk urat putus..huhu..tp yg pasti nyer datin ni bonda pada dura..sbb nyer ayahanda dura merupakan pengarah kat IYC ni..

 time utk bg hadiah pada pemenang setiap kategori

 yg lagi best jadi juri pun dapat hadiah gak!
byk tau! ada 3 beg!

 smile!

* nanti klu ada ape2 event lg yg nak juri yg tak bape nak profesional, roger je pn.isteri ni..pasti keputusan memberangsangkan! kihkih.. *

last but not least
thnx to IYC



Tuesday, April 12, 2011

Mama & Damian

~As Salam ~

Ok saje nak buang masa nak share me & my luv Damian in snaps!




















  Damian,
I am here
will protect you from the world,
will love you no matter what,
will guide you and teach you,
in happiness or cry,

Damian,
life can be difficult,
and 
changes are painful,
just never forget who you are,
do not fear

because

for you
DAMIAN
"I am here"
 
~mama~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...