Sunday, January 16, 2011

Yana & Hafiz bersanding!

Salam

Fuhh minggu ni adalah minggu yg hagak letih buat en.husben & pn.isteri...
mana tak nyer smlm (Sabtu 15/01/11) kitog kena attend seminar yang mana en.husben kena buat presentation bg seminar tu..then, arini lak (Ahad 16/01/11) kenduri kawen adik kitorg...alaaa aritu kan kitorg dah share story masa nikah diorang (pasangan pengantin tu ler~Yana & Hafiz)..haa arini kenduri sanding nye ler...

Actually, kitorg smp masa tu mmg hagak lambat laa..mana tak nyer our lil DAMIAN taktau nape lately ni dia asyik cirit-birit...so nak tanak kena laa bwk dia g klinik...ramai yg ckp tu sebab dia tukar bulan..ye arr bulan ni dah masuk 7 bulan umur DAMIAN...so byk laa pe'el nyer..pastu yg lagi best, smlm pn.isteri telah dpt membuka 1 rahsia, DAMIAN dah tumbuh GIGI...!!!
oyeah! anak kami dah beshar..hehe

Ok ler, ni bukan nak cite pasal gigi DAMIAN..tp nak cite pasal kenduri tu laa...ye bebalik semula pada cerita asal, kitorg yg dah sememangnyer smp lewat masa tu...smp kan tak sempat tgk pengantin bersanding kat pelamin pun...sungguh frust! tp nak wat cmne kan..
Btw, ramai gak tetamu yg dtg smp penuh laaa dewan Wisma Sejarah tu...sesampai je kitorg kena laa gi jumpa family smua nak mohon maaf sbb lambat smp,kan...sib baik adik beradik termasuk mama tak marah..klu tak kitorg nak nanges...!!!hehe

Papepun kenduri selamat dijalankan dgn sempurna nyer..tahniah buat Yana & Hafiz...both of u nmpk soooooooo gojes!serius nih..!cantik giler yana..apis of course ler smart,kan!

Orait check-out luvly moment masa kenduri tu...

haa ni dia family photo...kitorg nyer family mmg sporting abis..
erkk or pn.isteri yg ter-over excited laks! hehe

our family picca dgn pengantin baru..

tgk tu "yana" merangkap pengantin perempuan...hehe...
gile cantik,kan! 
dari kenduri nikah aritu smp ler ari bersanding ni mmg superb! 
tu laa org kata klu dah tuan badan nyer cantik...
pakai ape pun cantik!


haaa klu korang nak taw ni laa org kuat di majlis persandingan adik we'olls..
ni mama en.husben merangkap mertua pn.isteri...
yg belakang tu ayah kitorg.. 

yg ni partner kitorg..wan & ina..baby tu baby ashraff

yg ni pengantin baru..! kira baru laa kan..hehe
hi fuad & zura


 with all partners ~ thnx for coming



pn isteri together with bunga & syu


 pn.isteri with mama n adik en.husben~uya


 look! pn.isteri rasa dah macam kembar lak dgn uya ni..hehe


 olaaa ladies out there...dont be mad at pn.isteri ye..
btw, this is faiz..adik en.husben


 haaa..! ni mama pn.isteri taking picca with yana...
kiranyer mertua en.husben laa


 ni gegurls dlm family en.husben..
en.husben anak sulung..
no.2 yg keri sekali (bertudung) nama dia Ati, then Uya n Yana adik en.husben no.3
yg kanan sekali tu dah sah2 laa pn.isteri ye..
hehe


we are close to each other..

family pn.isteri yg datang kenduri tu


tu laa cite nyer...havoc gak laaa mejlis ni...pape pun..
to 
Yana & Hafiz 
Tahniah!
Selamat Pengantin Baru

Semoga bahagia n berkekalan ke anak cucu

Saturday, January 15, 2011

En.Husben jadi Speaker

Salam

Hepy Wikend! 
pada korang yg mungkin tgh layan blog kitorang ni ketika tengah bkerja..hepy working!

Orait ketika blog ni di update,sebenarnyer kitorg tengah berada di dalam auditorium..ada seminar..yg best nyer, 1st in life..dpt tgk en.husben sendiri yg jadi speaker arini...walaweh..!

Kadang2 bile pikir2 balik, dgn karakter en.husben yg dulu, mmg tak sangka langsung en.husben now bole berani tonjolkan diri ke depan...congrats bro!

Entry kali ni juz nak hint2 jer..sbb nyer pn.isteri ni curi2 on9 nak update blog ni..hehe..nanti kitorg share full story pasal seminar ni kay..

Ni tgk en.husben tgh buat presentation..hihi

fuhhh tgk tu en.husben bukan main lagi dia bg ucapan

pn.isteri sgt kagum dgn kehebatan en.husben arini...u're the great, dear!

Friday, January 14, 2011

Chocolate Fair 2011

Salam...

Orait..arini kitorg nak share dgn korg xtvt kitorg hujung minggu lepas ni...agak basi laa kan..tu arr nak wat cmne..berukband yg beruk tu laa punyer pasal nih..uihh jgn emo plzzz..hehe..

baru2 ni kan ada Chocolate Fair kat Mid Valley from 7-9 January 2011...so a week b4 that event bile tau je ada choc's fair tu terus ler pn.isteri membooking en.husben tuk bawak anak g jejalan tgk ceklat...ngeh..ngeh...

So as planned, kitorg pun g laa ke choc'c fair tu..kitorg g ari ahad nyer..sepatut nyer g reramai dgn family members yg lain..tp atas sobab2 yg tak dapat di elakkan tinggal ler kitorg 3 beranak je yg g..

Sesampai je kat sana,perghh mmg ramai ler orang2 yg ada..siap ada demonstrasi lagi..cara2 nak buat ceklat..so penuh ler org...masuk je kat Hall 2 tu mmg sesak dgn org ramai..nak2 lak kat booth yg buat ceklat utk hantaran tu...ye arr skang kan trend! so disebabkan kitorg dah pun kawen, so tak singgah pun kat booth tu..kitorg g kat booth2 lain yg mungkin sedang menanti kitorg dan memenuhi kriteria kitorg yg dah bekeluarga ni..kihkih

ye tu dia stage event for Chocolate Fair 2011 ye kengkawan..nak taw sape si botak tu..???

haaa dia arr instructor yg ajar cara2 nak buat ceklat,biskut bagai...

haa tu dia dah stat dah buat demonstrasi..
"campurkan bahan A ke dalam bahan B ye kemudian digaul smp lumat ye tuan2 puan2"

tgk laaa anak beranak ni beriye nengok..paham ker...

ok dats it! DAMIAN now is getting bored..lalalala

orait now dah masuk kat dalam hall yg melambak manusia sekelian alam tu...
now mama nyer turn dukung DAMIAN lak..

wow! spongebob ni sgt menyelerakan! tp DAMIAN cam tak heran je kan..hihi

now kat booth lain lak...

waaaa skang bunga telur pun dah versi cekelat gak eh...

waaa yg ni best! cekelat leh cicah2..!

yes ni yg best sbb ada tester! bukan mama je nak test, DAMIAN pun nak gaks!

ok! menarik! leh beli satu..!!!

ingat tak cekelat spongebob yg tertera kat picca atas tadi...haa ni bli satu for our lil DAMIAN..tgk lah dia tu makan beriye tu...

apa pandang-pandang...
"bole pandang,pandang..jgn pegang,pegang..." 
hehehe

tak kira nak makan gaks!

waa! spongebob pun sgt suker! thumbs up!

ya seperti kebiasaan, saki baki yg DAMIAN punye babah laa yg akan abiskan...

eleh babah buat muka tak bersalah laa tu...tgk DAMIAN maleh nak layan dah..

 DAMIAN says "minum pun sodap!!"
 
 tu arr cite kitorg masa kat Chocolate Fair tu..mmg best...!best sbb cekelat yg sgt byk n kiut miut...smp rasa tak sanggup nak makan pun ada..hehe

Monday, January 10, 2011

Ya ampun..

Salam....pekaba smua...? 

Ampunnnnnnnn...
sebabnyer blog ni agak terbengkalai lately ni disebabkan berukband yg telah memberukkan diri nyer..uhhh sungguh laaa menyayat hati...

Tapi takpe...cerita yg nak di share dengan korang mmg sangat menimbun! cuma tak tertaip jer kat blog ni...ngeh..ngeh...InsyaALLAH, dgn kesihatan body dan minda yg Allah berikan...kitorg akan sentiasa share kan story2 kitorg dgn korang atas dasar ingin BERKONGSI...

Orait, entry kali ni yg ni jer...sbb ni kire entry memohon ampun sbb blog lama tak update..so nak nmpk simple jer..chewahh! 
Orait, tunggu story seterusnyer kay!
LURVE YA!

Sunday, January 2, 2011

Yana & Hafiz nikah..010111

Salam

Ok, di entry kali ni kitorg nak share ttg kenduri nikah adik kepada en.husben 
Nur Diyanah Abidin 
bersama pasangan yakni (wah islamic sesgt taw)  
Azhafiz Adenan

Dorang mmg best! ye ar dapat gak nikah date yg cun seyy..01.01.01...wow! cun tu...kitorg dulu cun gak laa (memuji diri memasing..hehe)..masa kitorg nikah 28.08.08..ok ape kan..kitorg tanak ambik 08.08.08 sbb tanak sama dgn org lain yg sgt laa byk kawen tarikh tu..so dah ilang dah kespeselan tarikh tu..lalalala...

Ok, berbalik pada cite kenduri nikag adik kitorg ni..dorb menikah di majlis yg terletak di area Tasik Permaisuri..sgt cantik masjid tu..besar & bertingkat2..pukul 9.30 pagi kitorg dah diminta berkumpul kat masjid tersebut sbb nyer dengar kata nyer ada LIMA (5) pasangan pengantin yg akan dinikahkan pada masa yg sama..makk aiii..ramai betul..!

Agak lama gak laa kitorg tunggu majlis nikah tersebut sbbnyer nak dekat2 kul 11 gak baru laa start..tp family n pengantin kelima2 org tadi sume dah datang...so senang ckp tok kadi n the geng ler lambat start majlis tersebut..

Drpd muka yg berseri2 sbb blusher masih pink kat pipi...skang masing2 cam dah hagak lemau dah sbb nunggu sungguh lama..

haaa tgk laa muka mereka yg agak tak tau ler cmne perasaan mereka hagaknyer..hehe

ye now sesi membuat masjid seperti rumah masing2..boleh berbaring2..

mula-mula tu semua org ingat kitorg yg nak bernikah..mana tak nyer mai dtg kenduri semalam pun sedondon..hehe..tp dlm hati mmg pun ada feeling2 pengantin baru...padahal bekas penganting..hehe
 owhhh sangkaan sungguh meleset sbb kitorg dah ada si kecik sorg ni..
our luvly DAMIAN

So, bile dah puas posing2..ye ar masa menunggu tu kenalah di isikan dgn aktiviti berfaedah..ye, seperti snap gambar sebanyak yg mungkin...hehe
Dan now tibalah masa nyer saat2 yg di tunggu2 oleh 5 keluarga..termasuk laa family kitorg...tok kadi pun dah smp..so ape lagi upacara pun nak bermula....
1st sekali kena dgr 'khutbah nikah' (spt yg dickpkan oleh tok kadi ye)..

tu diaaaaa...5 pasangan pengantin...klu kire sorg2 jadi 10 org ler...
en.husben pun terlibat sama sbb kena jadi wali utk yana...serius nmpk en.husben..hehe
you look super beautiful yana..!
pose dgn brg2 hantaran..yg keorenan tu dr pengantin perempuan..yg pinkish tu dr pengantin lelaki
duduk pun jejauh skit sbb lum halal lagi masa ni..memasing tgh neves tunggu giliran nak kena nikah..hehe
yeay! dah halal dah...selamat dah dinikahkan..
wajah hepy para ibu..DAMIAN suke over shadow taw..huhu
ati pun dah dapat adik ipar baru..aqiela & arieqa lak dah dapat pakcik baru..bertambah byk duit raya thn ni...lalalalala
mama adalah org yg paling hepy sekali coz sorg lagi anak beliau dah selamat dah menjadi isteri org...smile! (ni mama en husben merangkap mertua pn.isteri)
ye geng2 lelaki2 ini semakin hepy gak sbb pertambahan ahli kluarga baru yg juga lelaki seperti diorg..
yana, owesome!
now, as usual en.husben & pn.isteri lak nak pose dgn pengantin baru..
mood kitorg: cam biasa ar feeling pengantin baru gaks!hehe

psssstt : to Yana & Hafiz, congrates to both of u...semoga kekal sehingga ke anak cucu & dimurahkan rezeki...sentiasa berbaik sangkan diantara satu sama lain..klu buat party jgn lupe jemput kitorg...(tetibe,kan..)..hehe...hav fun!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...